DMM’den F-15 İddialarına Sert Yanıt: Tamamen Asılsız!

04.04.2026 - 22:45
YAYINLANMA
2 DK
OKUNMA SÜRESİ
Google News

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, DMM’nin NSosyal hesabından yaptığı açıklama ile bazı sosyal medya hesapları ve dezenformasyon odaklı mecralarda yayılan “Türkiye’nin İran’a gelişmiş uçaksavar ve İHA füzeleri tedarik ettiği, düşürüldüğü iddia edilen ABD’ye ait F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu” yönündeki paylaşımların tamamen asılsız olduğunu duyurdu. Yani, adamlar bu iddialarla halkı yanıltmaya çalışıyorlar!

Açıklamada, bu tür gerçek dışı iddiaların nereden kaynaklandığının tahmin edilebileceği vurgulanarak, Türkiye’nin bölgesel krizlerde üstlendiği yapıcı rolü ve barış ile diplomasi odaklı çabalarını zedelemeye yönelik kasıtlı bir psikolojik harp saldırısı ve kara propaganda girişimi olduğuna dikkat çekildi. Yahu, bu tip haberlerin peşine düşmek, sadece ortalığı karıştırır, başka bir şey değil.

Türkiye’nin bölgedeki tüm süreçlerde huzur ve istikrarın korunmasını esas alan bir duruş sergilediği belirtilirken, ülkenin uluslararası alanda takdir gören diplomatik başarılarının hedef alındığı ifade edildi. Bakın, DMM’nin açıklamasında, bu algı operasyonlarının uluslararası kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığı da kaydedilmiş. Yani, milletin gözünü boyamaya çalışıyorlar.

Kamuoyunu manipüle etmeye ve bölgedeki hassas dengeleri hedef almaya yönelik bu tür kirli bilgi yayma faaliyetlerine itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Resmi kaynaklar dışındaki spekülatif açıklamalara karşı dikkatli olunması gerektiğine dair uyarı da yapılmış. Hadi canım, böyle bir açıklama bile olayın ciddiyetini gösteriyor.

Gelişmeleri takip ediyoruz, bakalım bu yalan haberlerin arkasında başka neler çıkacak?

Kaynak: Orijinal Haber

ETİKETLER: DMM F-15
Spor Merkezi
Yazar hakkında bilgi bulunmamaktadır.
Tüm Yazıları Görüntüle →
5

Yorum Yap