Millilerimiz Dünya Kupası elemeleri yolunda Romanya karşısında döktürdü, sahada adeta devleşti. Maç sonrası ise en çok konuşulan isimlerden biri de Nihat Kahveci’ydi. Ünlü futbol adamı, eski takım arkadaşı Ferdi Kadıoğlu’na öyle övgüler yağdırdı ki, insanı duymaya doyamazdı. “Vallahi helal olsun, adam resmen tarih yazdı!” dediği anlar kameralara yansıdı.
Maçın ardından yaptığı konuşmada Kahveci, Ferdi’nin performansını adeta destanlaştırdı. “Yahu, öyle bir gol attı ki, sanki maç 3-0 bitmiş gibi sevindim! Arda’nın verdiği pas da bambaşkaydı, ilk yarıdaki şutunu unutturdu resmen. Ayağına sağlık koçum benim!” diyerek golün önemini vurguladı. Bu sözler, Ferdi’nin sahadaki sihrini ve takımın genel başarısını ne kadar önemsediğini gösteriyordu.
İşin aslı şu ki, Kahveci, Ferdi’yi uzun zamandır “üretilmiş en iyi robot” olarak tanımlıyordu. Ama dün geceki maçta Ferdi, robotluktan çıkıp adeta bir futbol tanrısına dönüşmüştü. “Fenerbahçe döneminden beri bilirler, son yılların üretilmiş en iyi “robotu” Ferdi dedim hep. Bugün güncellemelerini de yenilemiş, 2026 yılında “en iyi üretilmiş robot benim” dercesine oynadı,” dedi. Bu benzetme, Ferdi’nin ne kadar çok yönlü ve gelişime açık olduğunu gözler önüne seriyordu.
Kahveci, Ferdi’nin sahadaki her pozisyonda ne kadar etkili olduğunu detaylı bir şekilde anlattı. “Robot gibi sol bek, sol ön, merkez… Sıfıra inip orta kesen, Ke’yla uyumlu, işin defansını yapan, ofansta da bir o kadar şık kontrol ve bitiricilikle… Bir golden fazlası, bir maçtan fazlası… Çok kıymetli, anlamı çok büyük bir gol attı,” diye ekledi. Bu sözler, Ferdi’nin sahadaki her görevi mükemmel bir şekilde yerine getirebildiğini bir kez daha kanıtlıyordu.
Maçın genel performansı hakkında da konuşan Kahveci, ilk yarıda daha fazla üretim beklediğini belirtti. “İsabetli şut sayımız sıfır. Bazı maçlar forvet ister, bu da o maçlardan biriydi. Orkun daha önce girebilirdi,” diyerek takımın hücumdaki eksiklerine de değindi. Ancak yine de genel tabloya bakıldığında, “Herkesin ayağına sağlık, teşekkür ederim. Bir tane 90 dakikamız kaldı arkadaşlar, inşallah gideceğiz. Bu jenerasyon bunu hak ediyor,” diyerek geleceğe umutla baktığını gösterdi.
İsmail Yüksek’in performansına da ayrı bir parantez açtı. “İsmail’in milli takımda kötü oynadığı bir maç hatırlamıyorum. Bugün çok kıymetli iş yaptı. Dönenleri aldı, şutların önüne atladı, duvar ördü, ayaklarını iyi kullandı,” diyerek orta sahadaki kilit oyuncusunu da unutmadı. Bu övgüler, Milli Takım’ın ne kadar güçlü bir kadroya sahip olduğunu ve her oyuncunun takıma ne kadar değer kattığını gösteriyordu.
Bakalım önümüzdeki maçlarda bu jenerasyon bizlere neler izletecek?
Kaynak: Orijinal Haber