İtalya’da Çığ Felaketi: 2 Ölü, 5 Yaralı!

21.03.2026 - 18:00
YAYINLANMA
2 DK
OKUNMA SÜRESİ
Google News

Ridanna Vadisi’nde, 2 bin 445 metre yükseklikte, yerel saatle 11.40 civarında bir çığ felaketi meydana geldi. O sırada bölgede 25 dağcının bulunduğu belirtiliyor. Çığın etkisiyle iki kişi hayatını kaybederken, üçü ağır olmak üzere toplamda beş kişi yaralandı. Yani durum cidden feci, yahu… O an dağcıların yaşadığı korkuyu hayal edebiliyor musunuz?

Hemen ardından, arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Olay yerine 6 helikopter ve yaklaşık 80 kurtarma görevlisi sevk edildi. Millet, o an orada bir panik havası yaşandığını düşünüyorum. Helikopterlerin sesiyle birlikte, dağların sessizliğini bozan bir kaos oluşmuş olmalı. Gerçekten zor bir durum, değil mi?

Bu yıl içerisinde İtalya’nın kuzey sınırlarından geçen Alp Dağları’nda başka çığ felaketleri de yaşanmış. Bu tür olaylar, çevre örgütleri tarafından küresel ısınmanın etkileriyle ilişkilendiriliyor. Yani, doğa bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor ama kimse dinlemiyor… İşin aslı şu, bu durumlar artış gösteriyor ve bunun tam olarak önüne geçmek için ne yapılacağını bilemiyoruz.

Bakın, bu yaşananlar sadece bir çığ değil, aynı zamanda doğanın gücünü de gözler önüne seriyor. Sonuçta, dağcılar o yüksekliklerde mutlaka risk alıyorlar ama bu kadar kayıplar yaşanması, insanı düşündürüyor. Gelişmeleri takip ediyoruz, bakalım bundan sonra ne olacak?

Kaynak: Orijinal Haber

Spor Merkezi
Yazar hakkında bilgi bulunmamaktadır.
Tüm Yazıları Görüntüle →
2

Yorum Yap