Lewandowski Kararını Verdi! Fenerbahçe ve Beşiktaş’a Kötü Haber Geliyor

17.03.2026 - 12:45
YAYINLANMA
4 DK
OKUNMA SÜRESİ
Google News

Bak şimdi, transfer piyasası yine alev alev yanıyor. Robert Lewandowski için Fenerbahçe ve Beşiktaş devreye girmiş, Türkiye’den iki dev kulüp Polonyalı golcüyü kadrosuna katmak için kolları sıvamıştı ama… İşler hiç de beklendiği gibi gitmedi. Adamın kafasında bambaşka planlar varmış meğer.

Polonya basınında çıkan haberlere göre 37 yaşındaki yıldız forvet için tam bir kıyamet kopmuştu. Fenerbahçe peşindeydi, Beşiktaş peşindeydi, ABD’den Chicago Fire talip olmuşdu, Suudi Arabistan kulüpleri de kapıyı çalıyordu. Yani adam resmen kapış kapış. Herkes Lewandowski’yi istiyor, herkes onu kendi takımına çekmek için uğraşıyor. İnanır mısınız, dünyanın dört bir yanından teklif yağıyordu bu adama.

Ama İspanyol basınından Mundo Deportivo bombayı patlattı. Lewandowski kararını vermiş. Ve bu karar Türk kulüplerini üzecek cinsten vallahi. Tecrübeli golcünün ilk tercihi, şu an formasını giydiği Barcelona ile yola devam etmek. Evet, adam Barcelona’da kalmak istiyor. Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş ne de başka bir kulüp… Lewandowski’nin gönlü Katalonya’da atmaya devam edicek gibi görünüyor.

İşin aslı şu arkadaşlar, Lewandowski sadece Barcelona’da kalmak istemiyor, bunun için ciddi fedakarlıklara da hazır. Maaşında indirime gitmeyi kabul etmiş. Düşünün bi, dünya futbolunun en iyi golcülerinden biri para konusunda geri adım atıyor. Neden mi? Çünkü ailesiyle birlikte Barcelona’da yaşıyor, hayatını orda kurmuş, çoluk çocuk orada mutlu. Adam şehri sevmiş, takımı sevmiş, yaşam tarzını sevmiş. Parayla satın alınamayacak şeyler bunlar yahu.

Bişey daha var ki asıl şaşırtıcı olan bu. Ağustos ayında 38 yaşına basacak olan Polonyalı yıldız, yeni sezonda yedek rolünü üstlenmeye de sıcak bakıyormuş. Hadi canım diyeceksiniz ama gerçek bu. Lewandowski gibi bir efsane, yedek kulübesinde oturmayı bile göze almış Barcelona’da kalabilmek adına. Bu ne bağlılık böyle, bu ne sevda böyle… Adamın Barcelona aşkı bambaşka bir seviyede.

Kulüp tarafından da olumlu sinyaller geliyor bu arada. Barcelona başkanı Joan Laporta, seçim sürecinde Lewandowski’nin takımda kalmasını istediğini açıkça dile getirmişdi. Yani iki taraf da birbirini istiyor. Başkan da istiyor, oyuncu da istiyor. Geriye sadece resmi imza kalıyor gibi görünüyor. Her şey yolunda giderse Lewandowski bir sezon daha o çubuklu formayı giyecek.

Rakamlarına bakalım bi de bu sezon neler yapmış. Lewandowski tüm kulvarlarda 35 maçta forma giydi. Toplamda 1839 dakika sahada kaldı. Bu sürede 14 gol attı, 3 de asist yaptı. 14 gol ve 3 asist… Yani 37 yaşında hala takımına ciddi skor katkısı sağlayan bir oyuncudan bahsediyoruz. On dört kez ağları havalandırmış, üç kez de takım arkadaşlarını gole taşımış. Yaşına rağmen hala golcü kimliğini koruyor adam.

Neyse, devam edelim… Fenerbahçe ve Beşiktaş açısından bakarsak durum pek iç açıcı değil. İki kulüp de Lewandowski transferi için umutlanmışdı ama Polonyalı golcü Barcelona’yı tercih etti. Chicago Fire ve Suudi Arabistan kulüpleri de aynı hayal kırıklığını yaşayacak gibi görünüyor. Lewandowski’nin önceliği belli, adam Barça diyor ve noktayı koyuyor.

37 yaşında maaş indirimi kabul eden, yedek kalmayı göze alan bir Lewandowski… Bu hikaye futbol dünyasında uzun süre konuşulacak. Bakalım Barcelona resmi açıklamayı ne zaman yapacak? İmza an meselesi mi yoksa süreç uzayacak mı? Gelişmeleri takip ediyoruz arkadaşlar…

Kaynak: Orijinal Haber

Spor Merkezi
Yazar hakkında bilgi bulunmamaktadır.
Tüm Yazıları Görüntüle →
1

1 Yorum

  1. Filiz Bozkurt

    Lewandowski’nin tercihi Barcelona olmuş. Türk kulüplerine kötü haber geldi.

Yorum Yap