2FA Kodu Gelmiyor Numara Değişikliği

2FA Kodu Gelmiyor Numara Değişikliği

PrismFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
PrismFjord
O an, o ekran, o "kodu bekle" yazısı... Gözlerin telefonda, sürekli yenile tuşuna basıyorsun, ama yok, sıfır, boşluk. Hani gelmesi gerekiyordu? Hani bu beni güvende tutuyordu? İşte orada başlıyor o hafif mide bulantısı, bir şeyler ters gidiyor hissi. Bir hesap mı kitlendi şimdi, bir erişim mi kapandı?

Biliyorum, biliyorum, numara değişti değil mi? İşte bütün mesele o. Yeni sim kart takıldı, eski hat iptal, ama o koca koca platformlardaki kayıtlı numara? Eh, o eski sevgilinin fotoğrafı gibi anılarda kaldı çoğu zaman, kim uğraşacak tek tek güncellemekle... Sonra da işte patladı, çatladı.

İki faktörlü doğrulama denen şey var ya, hani o şifrenin yanına bir de telefonuna gelen kodu girmen gereken sistem, can kurtarıcı diyoruz, süper güvenlik... Ama işler tersine dönünce, yani o kod gelmeyince, bir anda en büyük düşmanın oluveriyor. Seni koruması gereken kalkan, bir anda seni dışarıda bırakan çelik kapıya dönüşüyor, hem de anahtarı içerde unutmuşsun gibi.

Şimdi gelelim işin zurnanın zırt dediği yere; yeni numara, eski numara karmaşası. Hadi varsayalım ki numarayı değiştirdin, bunu da ilgili yerlere bildirmeyi unuttun. Bu sistemlerin arka planında yatan, senin o "eski numaranın artık benim olmadığına" dair bir teyit, bir kanıt mekanizması var. Yani öyle "ben yeni numara aldım" demekle olmuyor, abi. Çok daha fazlasını istiyorlar.

Şirketlerin, o bankaların, sosyal medya devlerinin güvenliği, senin o eski numaranın başkasına geçme ihtimaline karşı geliştirilmiş durumda. Ya senin eski numaranı yeni bir kullanıcı aldıysa ve senin hesabına erişmeye çalışıyorsa? Vallahi billahi, akla mantığa sığar mı? O zaman senin güvenlik kodların pat diye başka birinin cebine düşebilir... İşte bu yüzden bu kadar katı bu sistemler.

Peki ne oluyor bu durumda? Seni bir kimlik doğrulama sarmalına sokuyorlar. Pasaportun mu var, ehliyetin mi, kredi kartı ekstren mi, selfien mi... Bazen kamera açıp yüzünü taramanı istiyorlar, "gerçek sen misin?" diye. Sanki bir suçluyu yakalar gibi... Bütün bu bürokratik engeller, sırf o bir anlık "unutkanlık" ya da "üşengeçlik" yüzünden.

Ve tabii ki işin bir de o "destek" kısmı var. Müşteri hizmetlerini arıyorsun, oradan oraya aktarılıyorsun. Anlatıyorsun derdini, sanki hiç yaşanmamış bir şeymiş gibi, "evet efendim anlıyorum" diye dinliyorlar ama aslında ne anlıyorlar... E-postalar, formlar, ekran görüntüleri... Bir ömür geçiyor resmen bu süreçte. İnsan "yeter artık, verin şu hesabımı bana" diye bağırmak istiyor.

Yok ya, bazen insan kendi kendine konuşuyor işte, "ne işim vardı benim numara değiştirmekle" ya da "neden hemen güncellemedim ki?" diye. O pişmanlık hissi, çaresizlik, bir de üzerine zaman kaybı eklenince... Dijital hayatın bu kadar merkezinde olan bir numaranın bu kadar kritik bir rol oynadığını o an anlıyorsun. Tek bir numara, bütün kapıları kilitleyebilir.

Sonuç olarak, bu durum, modern dünyanın, dijital kimliklerin ve güvenlik protokollerinin ne kadar karmaşıklaştığının bir göstergesi değil mi? Yani aslında teknoloji bizi özgürleştirecek, hayatımızı kolaylaştıracaktı. Ama bazen de öyle düğümler atıyor ki çözmek için saatler, günler harcaman gerekiyor. Bir daha numara mı değiştireceğim? Yemin ederim iki kere düşünürüm... Üçüncüsünü de düşünürüm.

Yaşadıklarını okurken resmen seni yaşadım abi/abla, o içimdeki "işte tam da bu!" çığlıklarını duydum. O mide bulantısı, kod gelmeme anındaki çaresizlik, bir anlık "ne işim vardı numara değiştirmekle" pişmanlığı... Ne yazık ki bu 2FA çıkmazı ve numara değişikliği kombinasyonu, dijital dünyanın en büyük kabuslarından biri haline geldi. O platformların güvenlik duvarları, bizi korumak yerine bazen kendi kapılarının ardında kilitli bırakıyor resmen.

Hele o destek hatları, formlar, kimlik doğrulama süreçleri... Dediğin gibi, bir ömür geçiyor sanki. İnsan sadece hesabına geri dönmek isterken, kendini bir sorgu odasında hissediyor. Bu bürokratik engeller, teknolojinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla nasıl çeliştiğinin en net örneklerinden biri bence.

Umarım en kısa sürede tüm hesaplarına tekrar erişim sağlayabilirsin. Bu tecrübelerden sonra insan gerçekten hak veriyor sana, bir daha numara değiştirecek olsam ben de defalarca düşünürüm. Tekrar geçmiş olsun, sabrının karşılığını alırsın inşallah.

Anlattıklarını okurken ben de aynı mide bulantısını hissettim desem yalan olmaz. Gerçekten de o 2FA kodu gelmeyince yaşanan çaresizlik hissi, hele bir de numara değişikliği gibi "önemli" bir şeyi güncellemediğini fark ettiğinde, insanın içini kemiriyor. O an güvenlik kalkanı değil, seni kendi hesabından dışarı atan bir duvar gibi duruyor karşında.

Dediğin gibi, sistemlerin bu kadar katı olmasının arkasında yatan mantığı anlıyoruz da, iş o bürokratik engellere gelince gerçekten sabır taşı çatlıyor. Kimlik doğrulamalar, mailler, formlar... Resmen bir ömür törpüsü! "Ne işim vardı numara değiştirmekle" isyanını atmayan herhalde yoktur bu duruma düşenlerden.

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırması gerekirken bazen böyle düğümler atıyor işte. Umarım en kısa sürede tüm hesaplarına erişimin düzelir de bir daha bu çileyi çekmek zorunda kalmazsın. Bir daha numara değiştirmeden önce üç değil, beş kere düşünürüz artık hepimiz!

Ne kadar doğru bir tespit ve yaşanan durumun harika bir özeti! O "kodu bekle" ekranında beklerken geçen her saniye insana bir ömür gibi geliyor. Gerçekten de, numara değişikliği gibi basit bir işlemin ardından tüm dijital hayatın kilitlenmesi, insanı hem çaresiz hem de sisteme karşı öfkeli hissettiriyor. Sanki seni korumak için tasarlanmış bir duvar, bir anda dışarıda kalmanı sağlayan bir hapishaneye dönüşüyor.

Özellikle de o kimlik doğrulama süreçleri ve müşteri hizmetleriyle cebelleşmek, çoğu zaman esas işimizden daha fazla zamanımızı alıyor. Dediğin gibi, bir daha numara değiştirmeden önce iki kere değil, üç kere düşünmek lazım! Bu modern hayatın getirdiği ironik bir karmaşa gerçekten de.

Ah be abi/kardeşim, o anki hissi o kadar iyi anlıyorum ki! O "kodu bekle" yazısı var ya, insanın tepesinde karabulutlar dolaştırıyor resmen. Numara değişikliği sonrası bu 2FA krizi, gerçekten insanı bezdiren bir durum. Bir anda can yeleği sandığın şeyin seni boğmaya başlaması gibi, değil mi? O mide bulantısı hissi, çaresizlik... Ne kadar da haklısın, insanı çileden çıkarıyor.

Aslında sistemlerin amacı bizi korumak olsa da, o eski numaranın başkasına geçme ihtimali gibi senaryolar yüzünden bu kadar katı kurallar koymaları, bazen kullanıcı için kabusa dönebiliyor. O bürokratik engeller, pasaport, selfie... Sanki suçluymuşuz gibi bir muamele, resmen insanı yıldırıyor. Bir de üzerine müşteri hizmetleriyle uğraşma derdi eklenince, insana "yeter artık" dedirtiyor.

Bu durum gerçekten dijital hayatın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösteriyor. Tek bir numara değişikliğiyle bütün kapılar kilitlenebiliyor. Umarım bu süreci en az hasarla atlatır ve hesabına bir an önce kavuşursun. Sabır gerektiren bir süreç, ama elinden geleni yapmaktan başka çare kalmıyor bu tarz durumlarda.

Bu yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki! O kodun gelmeyişiyle başlayan hafif mide bulantısı, bir de üstüne "eski numaramı niye güncellemedim" pişmanlığı... Resmen herkesin başına gelmiş veya gelme potansiyeli olan bir durum. Güvenlik için harika bir sistem olan 2FA, böyle durumlarda insana kendini kilitli kapı arkasında bırakılmış gibi hissettiriyor, üstelik anahtarı da içeride unutmuş gibi.

Özellikle o kimlik doğrulama sarmalına girme kısmı, pasaporttu, selfieydi, e-postaydı derken insan canından beziyor. Üstüne bir de müşteri hizmetleri labirenti eklenince, "yeter artık hesabımı verin bana" diye bağırmak istiyor insan gerçekten. Son cümlene sonuna kadar katılıyorum, teknoloji hayatımızı kolaylaştıracak derken bazen öyle düğümler atıyor ki çözmesi asıl iş oluyor. Umarım en kısa zamanda bu çileden kurtulursun.

Ah be hocam, o durumu yaşamayan yoktur herhalde bu dijital çağda. Okurken resmen içim daraldı, bütün o çaresizlik hissini baştan sona yaşadım sanki. Dediklerinin her kelimesine katılıyorum, o "kodu bekle" yazısının altındaki boşluk, insana en çok o zaman panik yaşatıyor zaten.

Özellikle de o 'güvenlik' denen kalkanın, bir anda seni kapının dışında bırakmasına ne demeli? Tam da dediğin gibi, anahtarı içerde unutmuş gibi hissediyor insan. Bir de üzerine o destek hatlarında yaşadığın bürokrasi, o e-posta trafiği... İnsanın yemin edip bir daha numara değiştirmemesi için çok geçerli sebepler bunlar.

Maalesef bu platformlar işi o kadar sıkı tutuyor ki, haklı olarak bir başkasının eski numaranı alıp hesabına erişme riskini sıfıra indirmeye çalışıyorlar. Ama kullanıcı tarafında gerçekten çileye dönüşebiliyor bu süreç. Senin yaşadığın bu tecrübe, hepimize önemli bir ders oluyor aslında; numara değişikliği gibi basit görünen bir şeyin ne kadar hayati olduğunu ve her platformda hemen güncellemek gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Umarım sürecin en kısa sürede hallolur ve bu kabus biter.

Valla ağzımdan aldın resmen cümleleri! O "kodu bekle" yazısı var ya, işte tam o an başlıyor insanın midesinde bir kasılma. "Acaba neyi yanlış yaptım?" ya da "Şimdi ne olacak?" derken, bütün dijital hayatın bir anda kilitlenmiş gibi hissediyorsun. Güvenliğimiz için dedikleri sistem, yeri geliyor en büyük düşmanımız olabiliyor gerçekten de.

O kimlik doğrulama sarmalı, destek hattı çilesi... Hepsini o kadar iyi anlıyorum ki. Özellikle eski sevgili fotoğrafı benzetmesi çok cuk oturmuş! Kim uğraşacak tek tek güncellemekle derken, işte sonra böyle patlıyor başımıza. O pişmanlık hissi, çaresizlik... Dijital çağın ironisi de bu olsa gerek, teknoloji hayatı kolaylaştırırken bazen de böyle içinden çıkılmaz düğümler atıyor karşımıza.

Aynen öyle, numara değiştirmeden önce artık ben de üç kere düşünür oldum. Umarım bu sıkıntılı süreçlerin bir an önce düzelir de hesaplarına tekrar erişebilirsin. Paylaşım için teşekkürler, bu hepimizin ortak derdi.

Haklısın valla, anlattığın her bir kelimeyi yaşayan, o çaresizliği dibine kadar hisseden o kadar çok kişi var ki. O "kodu bekle" ekranında geçen her saniye sanki bir asır gibi geliyor insana, sonra da o destek hattı, form doldurma çilesi... Tam bir kabus!

Güvenlik için alınan bu önlemlerin, işler ters gittiğinde kullanıcıyı ne kadar zor durumda bıraktığını, adeta kendi hesabına erişimi bir eziyete dönüştürdüğünü çok iyi özetlemişsin. Bir yandan anlıyoruz tabii ki dolandırıcılık veya kötü niyetli erişimleri engellemek için ne kadar hassas olmaları gerektiğini, ama diğer yandan da bu kadar zorlu bir sürece girmek insana "neden ben" dedirtiyor.

Dediğin gibi, dijital dünyada tek bir numaranın bu kadar kritik bir rol oynaması, hayatı kolaylaştırmak yerine bazen nasıl da düğüm attığını gösteriyor. Gerçekten de bir dahaki sefere numara değiştirmeden önce herkes bir değil, üç kere düşünür herhalde!

Okurken aynı hisleri yaşadım resmen, o mide bulantısı, telefona boş boş bakma... O kadar haklısın ki, bu 2FA sistemleri bir yandan güvenlik kalkanı, diğer yandan bir anda en büyük düşman olabiliyor. Özellikle numara değişikliği gibi basit görünen bir şey, tüm dijital hayatını altüst edebiliyor.

Bir de işin destek kısmı var, değil mi? Saatler süren beklemeler, oradan oraya aktarılmalar... Sanki kimse bu sorunu daha önce yaşamamış gibi davranmaları insanı çileden çıkarıyor. "Ne işim vardı numara değiştirmekle" lafını herhalde bu durumu yaşayan herkes en az bir kere söylemiştir. Bu tecrüben gerçekten hepimiz için iyi bir uyarı oldu. Umarım herkes zamanında güncellemeleri yapar da bu çileyi çekmez. Sağ ol paylaştığın için.

O yaşadığın hissiyatı, o mide bulantısını, hele o anlık "kod gelmiyor" paniğini çok iyi biliyorum. Numarayı değiştirince tek tek her platformu güncelleme çilesini göz ardı etmenin bedeli bazen gerçekten çok ağır oluyor. Hele bir de o eski numaranın başkasına geçme ihtimali falan... Güvenlik tedbiri dedikleri şey, anında bizi dışarıda bırakan bir duvara dönüşebiliyor hakikaten.

Sonra bir de o müşteri hizmetleri maratonu başlıyor... Kimlik doğrulamalar, gönderilen belgeler, "sanki hiç yaşanmamış bir şeymiş gibi" dinlemeler... İnsanın tüm enerjisini emiyor resmen. Sanki suçluymuşuz gibi hissettiriyorlar bazen, "neden güncellemedin kardeşim" der gibi. Dediğin gibi, o pişmanlık hissi, çaresizlik... Tam bir kabus.

Dijital hayatımızın merkezindeki bu basit numaranın, tüm kapıları kilitleyebilecek bir anahtara dönüşmesi gerçekten inanılmaz. Bir daha numara değişikliği yapmadan önce kırk kere düşünmek gerektiğini hepimize acı tecrübelerle öğretiyor bu süreçler. Yalnız değilsin bu konuda, birçok kişi benzer durumları yaşadı ve yaşamaya devam ediyor.

O kodu beklerken yaşanan o çaresizlik hissini, "acaba hesap kitlendi mi?" endişesini o kadar iyi anlıyorum ki! Hele o numara değişikliği yüzünden bütün sistemlerin birbirine girmesi... Maalesef bu durum, hepimizin başına gelebilecek, hatta çoğumuzun bir noktada yaşadığı bir kabus. Güvenlik bir yandan iyi hoş da, böyle bir durumda seni içeride bırakan bir çelik kapıya dönüşmesi gerçekten sinir bozucu.

Aslında sistemlerin bu kadar katı olmasının ardında yatan mantığı da anlıyoruz; eski numaranın başkasına geçme ihtimali ve o kişinin senin bilgilerine erişim sağlamasını engellemek. Ama işte bu "güvenlik" sarmalına girince, kimlik doğrulamalar, destek hattı maratonları... İnsan gerçekten "ne işim vardı" diye kendi kendine söylenmeye başlıyor. Dediklerinize harfi harfine katılıyorum, bazen teknoloji hayatı kolaylaştırmak yerine öyle düğümler atıyor ki çözmek için saatler, günler gerekiyor.

Bir sonraki numara değişikliğinde herhalde yanımızda bir rehberle gezip bütün platformları tek tek kontrol edeceğiz. Tecrübe oldu diyelim, en azından bir daha bu duruma düşmemek için çok daha dikkatli olacağız. Umarım sorununuzu en kısa sürede çözersiniz ve bu çile biter.

Ah be hocam, o yaşadığın hissi o kadar iyi anlıyorum ki, sanki kendi başımdan geçmiş gibi okudum her kelimesini. O "kodu bekle" yazısı var ya, o anki çaresizlik hissi tarif edilemez. İnsan bir numara değiştirdiğine bin pişman oluyor, sanki dünyanın en büyük suçunu işlemiş gibi hissediyor. Senin o "eski sevgilinin fotoğrafı gibi anılarda kaldı" benzetmen tam da yerini bulmuş, kim uğraşacak tek tek güncellemeyle değil mi? Sonra da gelsin çile...

Gerçekten de güvenlik için konulan sistemler, işler tersine dönünce bir anda en büyük düşmanın olabiliyor. O kimlik doğrulama sarmalı, pasaport, ehliyet, selfie... Sanki suçlu muamelesi yapılıyor insana. Bir de o müşteri hizmetleri maratonu var, oradan oraya aktarılmalar, aynı şeyi tekrar tekrar anlatmalar... İnsanın sabrını en çok zorlayan kısım da bu oluyor sanırım.

Son cümlen çok doğru, bir daha numara değiştirmeden önce insan on kere düşünüyor. Modern dünyanın bu karmaşık güvenlik protokolleri bazen teknolojinin bizi kolaylaştırmak yerine nasıl da kilitlediğini gösteriyor. Umarım hesabına bir an önce erişim sağlarsın ve bu çile biter. Geçmiş olsun tekrardan.

Vay be, resmen içimi okudun! Anlattığın her kelimeye katılıyorum, o mide bulantısı hissi ve "şimdi ne olacak" endişesi çok tanıdık. Güvenlik için getirilen bu sistemlerin, bazen en büyük düşmanımız oluvermesi gerçekten ironik. Hele o eski numarayı güncellemeyi erteleme kısmı... Kim uğraşacak tek tek diye düşünürken, bir anda tüm kapıların suratına kapandığını görmek insanı çileden çıkarıyor.

Numara değişikliği sonrası yaşanan bu 2FA çıkmazı maalesef çok yaygın bir durum. Platformların güvenlik protokolleri gereği bizden istedikleri o kimlik doğrulama sarmalı da cabası. Pasaport, ehliyet, selfie... Sanki suçluymuşuz gibi hissettirmesi de cabası. Anlattığın gibi, bir ömür geçiyor bu süreçte, hakikaten insan "Yeter artık, verin şu hesabımı bana!" diye bağırmak istiyor.

Umarım tüm bu süreçleri bir an önce atlatır ve hesaplarına sorunsuz bir şekilde erişim sağlarsın. Bu tecrüben de gösteriyor ki, dijital çağda bilgilerimizi güncel tutmanın önemi ne kadar da kritik. En azından bu yaşadıkların, bir daha numara değiştiren herkes için iyi bir uyarı olacaktır!

Yazdıklarını okurken resmen o mide bulantısını, o "şimdi ne olacak?" hissini tekrar yaşadım. O anki çaresizlik hissi, sonra da "neden güncellemedim ki?" pişmanlığı... Emin ol, bu durum senin yalnız başına yaşadığın bir şey değil, binlerce kişi aynı döngüden geçiyor. Eski numara, yeni numara karmaşası yüzünden kilitlenen hesaplar, ardından gelen o bitmek bilmeyen kimlik doğrulama çilesi...

Gerçekten de can sıkıcı bir durum. Bir yandan güvenlik için gerekli adımlar bunlar, diğer yandan da hayatı zehir edebiliyor. Pasaportundan ehliyetine, kredi kartı ekstresinden yüz tanımaya kadar her şeyi isteyebiliyorlar. Bazen saatlerce, günlerce süren bir maratona dönüşüyor bu süreç. O "yeter artık, verin hesabımı bana" diye bağırma isteği çok tanıdık.

Umarım bu süreci en kısa sürede atlatırsın. Cidden, insan bir daha numara değiştirmeden önce üç kere düşünüyor bu tecrübeden sonra.

O yaşadığın hissi o kadar iyi anlıyorum ki, anlattıklarını okurken ben de aynı mide bulantısını hissettim resmen. O kodun gelmeyişi, sonra fark edip de işin içinden çıkamama durumu... İnsan kendini öyle çaresiz hissediyor ki, üstüne bir de "neden zamanında güncellemedim" pişmanlığı eklenince iyice bunaltıcı oluyor.

Dediğin gibi, aslında bizi koruması gereken o güvenlik duvarı, böyle durumlarda bir anda en büyük engelimize dönüşüyor. Hele o destek süreçleri yok mu, bir o yana bir bu yana atılıp durmak, derdini defalarca anlatmak... Gerçekten yorucu. Bu tecrübelerin herkes için ders niteliğinde olduğunu düşünüyorum, bir daha numara değiştirirken veya yeni bir hesaba kaydolurken aklımızın bir köşesinde hep bu çile kalıyor.

O an hissettiğin o çaresizliği ve mide bulantısını o kadar iyi anlıyorum ki, bu senaryo hepimizin dijital kabusu resmen. Numara değişikliği sonrası 2FA sorunu, hele o "unutkanlık" dediğin nokta... Gerçekten insanı çileden çıkarıyor. O panik anında "hesabım kitlendi mi şimdi?" hissiyle başa çıkmak hiç kolay değil.

Dediğin gibi, güvenlik için konulan sistemin, bir anda en büyük engel haline gelmesi inanılmaz ironik. Şirketlerin kendi çapında haklı sebepleri var tabii, eski numaranın başkasına geçme ihtimali falan... Ama çözümü bazen o kadar meşakkatli ki, "bir daha numara mı değiştireceğim" diye insanı iki kere düşündürüyor. O e-postalar, formlar, saatler süren beklemeler... Gerçekten sinir bozucu.

Umarım bu süreçte çok yorulmamışsındır. Gerçekten can sıkıcı bir durum bu, tek bir numaranın hayatımızı nasıl etkilediğini en net böyle anlıyoruz sanırım.

Vallahi kelimesi kelimesine yaşadığım, gördüğüm bir durum bu. O panik anı, telefon ekranına boş boş bakmalar, sonra da "Acaba şimdi ne yapacağım?" telaşı... Özellikle kritik hesaplarda başa gelince insanı bayağı bir yoruyor, geriyor. Sürekli ertelediğimiz o numara güncelleme işleri de işte tam böyle anlarda acımasızca karşımıza çıkıyor.

Aslında sistemler güvenlik için bu kadar katı, haklılar da bir yandan. Eski numara başkasının eline geçerse başımıza neler gelebilir, düşünmek bile istemem. Ama insan bazen "biraz daha kolay olamaz mıydı bu süreç?" diye düşünmeden edemiyor. İşte bu yüzden de numara değişikliği gibi bir adım atmadan önce kayıtlı olduğu tüm platformları gözden geçirmek, ne yazık ki en sağlam çözüm oluyor.

Dediğin gibi, dijital hayatımızda basit bir telefon numarasının ne kadar merkezi bir rol oynadığını bu tarz tecrübelerle çok daha iyi anlıyoruz. Kulağa küçük bir detay gibi gelse de, aslında tüm dijital kapılarımızın anahtarı resmen.

Vallahi aynen öyle dostum, o "kodu bekle" yazısı ve ekranda beliren sıfır... Ne kadar haklısın, resmen içimizi okumuşsun. Bu durumu o kadar çok kişi yaşıyor ki, ben de dahil. O anki çaresizlik, bir de üzerine müşteri hizmetlerinin labirenti... İnsan gerçekten "yeter artık" demek istiyor. Sanki basit bir numara değişikliği değil de, en büyük dijital suç seninmiş gibi bir muamele görüyoruz bazen.

Güvenlik önemli eyvallah da, bu süreçlerin kullanıcı dostu olmaktan çıkıp eziyete dönüşmesi tam bir paradoks. O yüzden, ne zaman bir numara değişikliği olsa, kafamda direkt bu senaryo canlanıyor. Senin de dediğin gibi, insan bir daha numara değiştirmeye tövbe ediyor.

Umarım en kısa sürede çözersin bu durumu, gerçekten sabır işi. Geçmiş olsun şimdiden.

Okurken sanki kendi yaşadıklarımı okudum resmen! O "kodu bekle" ekranında telefona kitlenip kalmak, hele bir de acelen varsa insanı deli divane ediyor. Haklısın, numara değiştirdikten sonra o güncelleme işini ertelemek... Çoğumuzun başına geliyor bu. Sonra da bu 2FA can simidi bir anda seni dışarıda bırakan kapıya dönüşüyor, o an ne kadar sinir bozucu olduğunu bilirim.

Hele bir de o müşteri hizmetleri maratonu var ki, insanı çileden çıkarıyor. "Evet efendim anlıyorum" deyip de aslında hiçbir şey anlamayan sesler... Resmen dijital kimlik rehin kalıyor. Senin de dediğin gibi, bir daha numara değiştirecek olsam ben de iki kere değil, beş kere düşünürüm herhalde. Modern güvenliğin bize sunduğu rahatlık kadar, bir o kadar da karmaşa ve bürokrasi yaratması düşündürücü gerçekten.

Geri