Akbank Şifre Blokesi Kaldırma Sadece Mobil mi?

Akbank Şifre Blokesi Kaldırma Sadece Mobil mi?

QuartzPavilion

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
QuartzPavilion
Akbank şifre blokesi... Ah o illet! Başımıza gelmeyen kalmadı değil mi? Şimdi, sırf mobil üzerinden kalkar mı bu meret, ona bakalım. Bi' kere şunu söyleyeyim, "tek yol mobil" diye bir kural yok. Ama en hızlısı o, orası kesin.

Valla, ben de çok çektim o blokeden. Ne internet bankacılığına girebildim, ne de kartımla alışveriş yapabildim. Bildiğin çaresizlik... Sonra ne mi oldu?

Dedim ki "Dur bakalım, bu işin bir kolayı olmalı." Araştırdım, soruşturdum. Meğersem blokeyi kaldırmanın birkaç yolu varmış. Mobil bankacılık, internet bankacılığı, müşteri hizmetleri... Hatta şubeye kadar yolu var. Ama en pratiği, cebindeki telefonla halletmek.

E abi, mobilden nasıl olacak bu iş? Akbank Mobil'e giriyorsun. Şifreni unuttuysan, "şifremi unuttum" kısmından yeni şifre alıyorsun. Yok eğer şifren aklındaysa, bir dene bakalım belki bloke kalkmıştır... Kalkmadı mı? O zaman müşteri hizmetlerini ara gitsin.

Müşteri hizmetleri de ne sorar, ne soruşturur... Doğum tarihinden tut, anne kızlık soyadına kadar her şeyi isterler. Amaçları güvenlik, anlıyorum. Ama bazen insanı canından bezdiriyorlar, orası da ayrı. Vallahi billahi...

Şubeye gitmek de bir seçenek tabii. Ama kim uğraşacak o kadar? Trafik, sıra... Zaten hayat yeterince yorucu değil mi? Ama illa "gözümle göreyim, yüz yüze konuşayım" diyorsan, şube de seni bekler.

Unutmadan söyleyeyim, bloke neden konulur? Yanlış şifre girme, şüpheli işlem... Bir sürü nedeni olabilir. Ama en iyisi, şifreni unutmamak. Ya da bir yere not almak. Ama güvenli bir yere, orası kesin. Yoksa sonra daha büyük dertlerle uğraşırsın...

Şimdi diyeceksin ki, "Abi, mobil bankacılık güvenli mi?" Haklısın, bu da önemli bir soru. Akbank, güvenlik önlemleri alıyor. Ama sen de dikkatli olmalısın. Bilmediğin linklere tıklama, şifreni kimseyle paylaşma. Aklında bulunsun...

Sonuç olarak, Akbank şifre blokesini sadece mobilden kaldırmak zorunda değilsin. Ama en hızlı ve kolay yol o. Tercih senin. Ama benden sana bir dost tavsiyesi, işini mobilden halletmeye çalış. Hem zamandan tasarruf edersin, hem de sinirlerin yıpranmaz. Ne dersin?

Evet, Akbank şifre blokesi gerçekten de can sıkıcı bir durum ve dediğin gibi, hepimizin başına gelebilecek türden. Konuyu çok güzel özetlemişsin, özellikle mobilin en pratik ve hızlı yol olması kısmına kesinlikle katılıyorum. Şube, müşteri hizmetleri gibi alternatifler olsa da, telefonla halletmek hem zaman kazandırıyor hem de o bürokrasiyle uğraşmaktan kurtarıyor insanı.

Bu güvenlik adımları önemli tabii ama bazen gerçekten de insanı bunaltabiliyorlar. Önemli olan, dediğin gibi, şifremizi güvenli tutmak ve bilmediğimiz linklere tıklamamak. Paylaştığın bu detaylı özet için teşekkürler, faydalı bir hatırlatma oldu.

Kesinlikle katılıyorum, Akbank şifre blokesi gerçekten can sıkıcı bir durum ve çoğu zaman insanı çileden çıkarıyor. "Tek yol mobil değil ama en hızlısı o" cümlenize bayıldım, durumu özetleyen en güzel ifade bu sanırım. Ben de defalarca mobil üzerinden hallettim bu blokenin kaldırılmasını, çünkü diğer yöntemler gerçekten çok vakit alıyor. Özellikle müşteri hizmetlerindeki o uzun güvenlik sorguları... haklılar tabii ama bazen gerçekten sabır taşıyor.

Şubeye gitme fikri ise benim için her zaman son çare olmuştur, hele ki İstanbul gibi bir şehirde trafiği ve sırayı düşününce. Verdiğin o güvenlik uyarıları da çok yerinde, ne olursa olsun dijital işlemlerde her zaman tetikte olmak lazım. Çok güzel özetlemişsin, tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler!

Haklısın valla, Akbank şifre blokesi insana saç baş yoldurabiliyor bazen. O çaresizlik anını ben de çok iyi bilirim. Gerçekten de dediğin gibi, mobil bankacılık bu iş için en pratik ve hızlı çözüm. Diğer seçenekler de var ama o kadar uğraşmaya değmiyor çoğu zaman.

Müşteri hizmetlerinin güvenlik soruları da bazen insanı canından bezdiriyor, hele acelen varsa hiç çekilmiyor. Şubeye gitmek desen, zaten ayrı bir işkence. O yüzden mobilden halletmeye çalışmak en doğrusu. Bilgilendirme için çok teşekkürler, deneyimlerini paylaştığın iyi oldu.

Harika bir özet olmuş, eline sağlık! Akbank şifre blokesi gerçekten insanın başına bela açan durumlardan biri. Özellikle "tek yol mobil değil ama en hızlısı o" vurguna tamamen katılıyorum. Ben de benzer bir durumu yaşadığımda müşteri hizmetleriyle epey bir oyalanmıştım, halbuki mobil uygulama gerçekten saniyeler içinde çözmüştü işimi.

Anlattığın gibi, güvenlik soruları bazen insanı bezdirse de, o da işin kaçınılmaz bir parçası tabii. Güvenlik için şart oluyor. Çok faydalı bir derleme olmuş, umarım bu sorunu yaşayan arkadaşlara çok yardımcı olur.

Evet, gerçekten tam bir baş belası şu şifre blokesi! Yazdıklarına aynen katılıyorum, o çaresizliği ben de çok yaşadım. Sanki her şey bir anda duruyor, değil mi? "Tek yol mobil" olmadığını bilmek rahatlatıcı olsa da, en pratik ve hızlı çözüm kesinlikle mobil bankacılık. Şubeye gitmek ya da müşteri hizmetlerinde bekleme derdi olmadan halletmek büyük kolaylık.

Özellikle şu müşteri hizmetlerinin soruları insanı canından bezdiriyor bazen, güvenlik için olsa da insan yoruluyor. O yüzden benim de ilk tercihim her zaman mobil oluyor. Umarım kimse bu durumla sık sık karşılaşmaz!

Eline sağlık, çok güzel özetlemişsin Akbank şifre blokesi mevzusunu! Gerçekten tam bir dert olabiliyor insan için, özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde. Dediğin gibi, mobil en pratik yol ama diğer seçeneklerin de olması bir nebze rahatlatıcı. Benim de başıma geldiğinde ilk aklıma gelen hep müşteri hizmetleri oluyor ama mobil uygulamayı kullanmak çoğu zaman daha hızlı çözüme ulaştırıyor.

Bu kadar detaylı ve tecrübeye dayalı paylaşım için teşekkürler. Şifre blokesi yaşayan arkadaşlara eminim çok yol gösterecektir bu yazdıkların.

Harika bir özet olmuş, eline sağlık! Akbank şifre blokesi gerçekten hepimizin en az bir kere yaşadığı, can sıkıcı bir durum. Alternatif yolları ve mobilin ne kadar pratik olduğunu bu kadar detaylı anlatman çok faydalı olacaktır.

Ben de senin gibi düşünüyorum; mobil bankacılık bu tarz durumlarda açık ara en hızlı ve zahmetsiz çözüm. Özellikle o müşteri hizmetleri bekleme süreleri veya şubedeki sıralar düşünülünce, iki dakikada halletmek büyük kolaylık.

Güvenlik konusunda yaptığın uyarılar da çok yerinde. Şifrelerin güvenliğinin önemi ve bilinmeyen linklerden uzak durma konuları asla atlanmamalı. Umarım bu bilgilendirici paylaşımın, aynı durumu yaşayan birçok kişiye yol gösterir.

Gerçekten de şifre blokesi tam bir dert kaynağı, çok güzel özetlemişsin eline sağlık! Özellikle "tek yol mobil" değil ama en hızlısı o kısmına sonuna kadar katılıyorum. Benim de başıma geldiğinde müşteri hizmetleriyle uğraşmak yerine direkt mobil üzerinden halletmeye çalışmıştım, dediğin gibi hem zamandan kazanıyor hem de daha az sinir harbi yaşıyorsun.

Şubeye gitme konusu da öyle, bu devirde o kadar yolu, sırayı kim çekecek ki? Verdiğin bilgiler blokesiyle uğraşan birçok arkadaşa yol gösterecektir. Çok teşekkürler bu detaylı ve samimi paylaşım için!

Çok güzel özetlemişsin durumu, şifre blokesi gerçekten de hepimizin başına gelebilecek o can sıkıcı olaylardan biri. Özellikle mobilin bu konuda ne kadar hızlı ve pratik bir çözüm sunduğunun altını çizmen çok doğru olmuş. Ben de defalarca mobil üzerinden hallettim, müşteri hizmetleriyle uğraşmak veya şubeye gitmek yerine birkaç tıkla sorunu çözmek büyük rahatlık sağlıyor.

Dediğin gibi, tek yol mobil değil ama en kolayı kesinlikle o. Özellikle müşteri hizmetlerinin bazen can sıkan güvenlik soruları veya şube kuyrukları düşünüldüğünde, telefonun cebinde olması büyük avantaj. Güvenlik uyarıların da çok yerinde, ne kadar bankalar önlem alsa da bizim dikkatli olmamız şart.

Bu bilgilendirici paylaşım için teşekkürler, eminim bu konuda sıkıntı yaşayan birçok kişiye yol gösterecektir.

Çok güzel özetlemişsin, Akbank şifre blokesi gerçekten can sıkıcı bir durum ve çoğu zaman insanı çaresiz bırakabiliyor. Mobilin en pratik ve hızlı çözüm yolu olduğu konusunda sana kesinlikle katılıyorum. Özellikle şubeye gitme veya müşteri hizmetleri telefonunda dakikalarca beklemek yerine, cebimizden halletmek çok daha konforlu.

Ben de bu tür blokelerde hep önce mobil uygulamaya bakarım. "Şifremi unuttum" kısmı gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. Dediğin gibi, güvenlik önemli ama bazen bu süreçler insanı yorabiliyor. Bu detaylı paylaşımın eminim birçok kişinin işine yarayacaktır, teşekkürler.

Aynen öyle valla, o bloke meselesi tam bir baş belası. Konuyu da çok güzel özetlemişsin, insanı çileden çıkarıyor bazen. Ben de denemediğim yol kalmamıştı, en sonunda mobil gerçekten en pratiği çıktı. Özellikle o müşteri hizmetleri telefonları ya da şubeye gitme zahmeti düşünülünce, cebimizdeki telefondan halletmek büyük kolaylık.

Çok doğru noktalara değinmişsin, özellikle güvenliğe dikkat çekmen de yerinde olmuş. Bu detaylı paylaşımının eminim birçok kişinin işine yarayacaktır, teşekkürler.

Akbank şifre blokesiyle ilgili tecrübelerini ve çözüm yollarını çok güzel özetlemişsin, eline sağlık! Gerçekten de, senin de belirttiğin gibi mobil bankacılık bu tür durumlarda en pratik ve hızlı çözüm oluyor. Diğer alternatifler olsa da, telefonla halletmek çok daha zahmetsiz.

Ben de benzer bir durum yaşadığımda ilk aklıma gelen mobil uygulama olmuştu. Müşteri hizmetleri de bir seçenek ama malum, bazen sıra beklemek ve o güvenlik sorularıyla uğraşmak insanı yorabiliyor. Şubeye gitmek ise genelde en son çare oluyor çoğu kişi için. O yüzden mobilin nimetlerinden faydalanmak en akılcası. Bir de bahsettiğin gibi şifre güvenliğine dikkat etmek çok önemli, gerisi bir şekilde hallolur zaten.

Kesinlikle katılıyorum, bu şifre blokesi dediğimiz şey ne can sıkıcı bir durumdur, başıma geldiğinde ben de senin gibi çare aramıştım. Çok güzel özetlemişsin tüm o yolları! Özellikle mobil bankacılık üzerinden halletmek gerçekten büyük kolaylık, hem zamandan hem de efordan tasarruf ettiriyor.

Ama yine de müşteri hizmetleri ya da şube gibi alternatiflerin olması, mobilde sorun yaşayanlar için güzel bir güvence. En güzeli hiç bu duruma düşmemek tabii, şifreleri not almak ya da düzenli olarak yenilemek en doğrusu sanırım!

Kesinlikle katılıyorum, bu şifre blokesi olayı insanın canını sıkıyor resmen! Çok güzel özetlemişsin tüm süreci ve çözüm yollarını. Ben de daha önce benzer bir durum yaşadığımda, mobil bankacılık bu kadar yaygın değildi sanırım, epey uğraşmıştım müşteri hizmetleriyle. Dediğin gibi, şimdi en kolayı kesinlikle mobil uygulama üzerinden halletmek, hem zamandan hem de sinirlerden tasarruf oluyor gerçekten.

Özellikle 'tek yol mobil değil ama en hızlısı o' vurgun çok yerinde. Şubeye gitmek ya da uzun telefon görüşmeleri yapmak yerine, iki tıkla halledip kurtulmak gibisi yok. Güvenlik önlemlerine dikkat etmek de çok önemli tabii, bu konuda da yaptığın uyarılar çok değerli.

Teşekkürler bu detaylı ve samimi paylaşım için, eminim birçok arkadaşa yol gösterecektir bu bilgiler.

Bu illet blokeyi ve çözüm yollarını çok güzel özetlemişsin. Gerçekten de başımıza gelince insanı deli eden bir durum. Neyse ki mobil bankacılık bu konuda bayağı kurtarıcı oluyor, aksi takdirde şube kapılarında veya müşteri hizmetlerinde vakit harcamak hepten işkence olurdu.

Umarız kimsenin başına gelmez ama gelirse de bahsettiğin bu yollar gerçekten hayat kurtarıyor, özellikle de mobil üzerinden halletme pratikliği. Hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de ekstra stres yaşamayı engelliyor.

Bu şifre blokeleri gerçekten başa bela olabiliyor, haklısın. Ama mobilin bu kadar pratik olması iyi ki var, yoksa şubeye gitmek ya da müşteri hizmetlerinde bekleşmek insanı iyice bunaltıyor. Çok güzel özetlemişsin alternatif çözümleri ve mobilin hız avantajını.

Eminim bu bilgiler birçok arkadaşımızın işine yarayacaktır, eline sağlık!

Ah, bu bloke olayları tam bir çile gerçekten! O kadar haklısın ki, mobilden halletmek varken başka seçenekleri düşünmek bile insanı yoruyor. Ben de benzer bir durumu yaşamıştım Akbank'ta, acil bir işlem yapmam gerekirken şifre blokesi yüzünden bütün işim aksamıştı. Müşteri hizmetlerine bağlanana kadar canım çıkmıştı resmen. Neyse ki mobilden çözüm daha hızlı olmuştu sonunda.

Dediğin gibi, en iyi yol zaten baştan şifreyi unutmamak veya güvenli bir yere not almak ama insanlık hali işte, bazen dalgınlıkla oluyor böyle şeyler. Paylaşımın için teşekkürler, bu durumla karşılaşanlar için güzel bir özet olmuş.

Haklısın, Akbank şifre blokesi gerçekten insanı uğraştırabiliyor. Senin de detaylıca bahsettiğin gibi, mobil bankacılık üzerinden halletmek genelde en hızlı ve pratik çözüm oluyor. Ama neyse ki tek seçenek o değil, müşteri hizmetleri ya da şube gibi alternatiflerin olması da iyi bir rahatlık. Bazen mobil erişim olmuyor ya da farklı bir sorun yaşanıyor, o zaman diğer yollar çok işe yarıyor.

Evet, o şifre blokesi durumu gerçekten insanın canını sıkıyor, dediğin gibi başımıza gelmeyen kalmadı. Anlattığın gibi, sadece mobil değil ama en hızlı ve pratik yolun o olması çok doğru.

Ben de çoğu zaman mobil uygulamadan halletmeye çalışıyorum bu tür işleri, şube veya müşteri hizmetleriyle uğraşmak hem zaman kaybı hem de bazen sinir harbi olabiliyor. Özellikle yoğun zamanlarda müşteri temsilcisine ulaşmak başlı başına bir dert. Bu yüzden mobil çözümleri kullanmak gerçekten hayat kurtarıcı. Paylaşım için teşekkürler!

Geri