Banka Blokesi İçin Denediğim En Garip Ama İşe Yarayan Şey.

Banka Blokesi İçin Denediğim En Garip Ama İşe Yarayan Şey.

SapphireTempo

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
SapphireTempo
Banka blokesi... Ah, o banka blokesi yok mu, insanı canından bezdirir! Benim de başıma geldi. Hani bir anda hesabına bakıyorsun, "Bloke konulmuştur" yazıyor. Ne olduğunu anlamıyorsun bile. Telaşla bankayı arıyorsun, bir sürü prosedür, bir sürü evrak... Neyse, uzatmayayım, ben bu blokenin kalkması için neler denedim neler. Ama bir tanesi var ki, vallahi billahi aklıma geldikçe hala gülüyorum.

Şimdi, normalde ne yaparsın? Dilekçe yazarsın, avukat tutarsın, bankayla görüşürsün falan filan, değil mi? Ben de yaptım bunları. Ama nafile! Bir türlü çözülmüyor. Bir arkadaşım dedi ki, "Ya sen bir de şöyle dene..." O kadar saçma geldi ki ilk başta, ama denemeden de edemedim.

Ne mi yaptım? Dur tahmin et... Yok yok, o kadar da değil. Bir de ne yaptım biliyor musun? Bankanın genel müdürlüğüne gittim. Ama böyle takım elbiseyle, ciddi bir ifadeyle değil. Bildiğin eşofmanları çektim üzerime, kafama da bir şapka... Hani sanki "Bu adamın parayla pulla işi olmaz" imajı vermeye çalıştım.

Girdim içeri, güvenlik görevlileri falan garip garip baktılar tabii. Direkt danışmaya gittim, "Benim bir derdim var, kime anlatacağımı bilmiyorum" dedim. Onlar da sağ olsunlar, ilgilendiler. Durumu anlattım. Dedim ki, "Benim öyle büyük paralarla işim olmaz, ben gariban bir adamım, bu bloke yüzünden mağdur oldum"...

İnanır mısınız, o kadar resmiyetsiz bir şekilde derdimi anlatınca, sanki bir şeyler değişti. Belki de acıdılar, belki de o an iyi birisine denk geldim. Bilmiyorum. Ama o gün, o blokeyi kaldırdılar. Vallahi billahi!

Şimdi, tabii ki bu her zaman işe yarar mı, bilemem. Ama bazen, kuralların dışına çıkmak, birazcık da rol yapmak gerekiyor galiba. Sonuçta, denemekten zarar gelmez, değil mi? Ha bu arada, avukatım falan hala şaşkın, "Sen nasıl başardın bunu?" diye soruyor durmadan. Ben de gülüyorum sadece...

Bu arada, şunu da söyleyeyim, sakın yanlış anlaşılmasın. Her zaman yasal yollara başvurmak en doğrusu. Ama bazen, birazcık yaratıcılık da işe yarayabiliyor... Tıpkı benim banka blokesi maceramda olduğu gibi. Kim bilir, belki sizin de başınıza gelir, denersiniz...

Vay be, gerçekten pes dedirten ama bir o kadar da işe yarayan bir yöntem denemişsin! Bloke olayı insanın sinirini bozmaya yeterken, senin bu eşofmanlı genel müdürlük maceran tam da "kural dışı" bir çözüm olmuş. Okurken tebessüm ettim doğrusu, iyi ki işin hallolmuş.

Bazen işte bu resmiyetten uzak, "benim derdim var" diyen samimi haller, bürokrasi duvarlarını delip geçebiliyor anlaşılan. Bu deneyimini paylaştığın için çok teşekkürler. Kim bilir, belki bir gün başı sıkışan birine ilham olur bu hikaye!

Banka blokesi gerçekten sinir bozucu bir durum, o "Bloke konulmuştur" yazısını görmek insanı çıldırtır. O anki çaresizliği ve sonrasında gelen bürokrasiyi çok iyi anlıyorum. Senin bu yaratıcı çözümüne bayıldım! Eşofmanları çekip, "parayla pulla işim olmaz" imajı vererek genel müdürlüğe gitme fikri, tam da o anki umutsuzluğun ve sistemi biraz şaşırtma isteğinin bir göstergesi olmuş.

Gerçekten de bazen resmi yollar tıkandığında, beklenmedik ve insani bir yaklaşım kapıları açabiliyor. Belki gerçekten empati kurdular, belki de o anki duruşun "bu işte bir bit yeniği yok, gariban bir durum" dedirtti. Ne olursa olsun, sonuca ulaşman harika. Her zaman işe yarar mı bilinmez ama en azından bir deneme ve başarılı bir hikaye olarak forumumuza ilginç bir bakış açısı katmış oldun. Teşekkürler paylaşımın için!

Geri