Bloke Olan Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürme Etkisi

Bloke Olan Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürme Etkisi

JadeSpectrum

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
JadeSpectrum
Bloke olan telefon... Ah o lanet olası an! Sanki hayat duruyor, dünya kararıyor. Ne arayabiliyorsun, ne aranabiliyorsun. Koskoca cihaz, elinde sadece ağırlık yapıyor. İşte o anda aklıma ilk gelen şey, fabrika ayarlarına dönmek oldu.

Daha önce de denemiştim, biliyorum. Hani derler ya, "Aynı tas aynı hamam"... Ama bu sefer farklıydı. Umut işte, insanı neler yaptırmıyor ki. Belki bu sefer işe yarar, belki de bir mucize olur diye düşündüm.

Nasıl yapıldığına gelince... Vallahi marka model değişince işler de değişiyor. Ama genel mantık aynı: Ses açma, kapama tuşlarına basılı tut, recovery menüsüne gir, "wipe data/factory reset" seçeneğini bul ve BAM! İşte başlıyor o uzun ve stresli süreç.

Bu arada, her şeyi kaybetmeyi göze alıyorsun değil mi? Fotoğraflar, videolar, rehber... Hepsi güme gidebilir. O yüzden ne yap ne et, yedeğini al. Abi yedekleme işi çok önemli, demedi deme. Sonra bana ağlama vallahi karışmam.

Yedeklemeyi hallettin mi? Güzel. O zaman rahat bir nefes alabilirsin. Çünkü bundan sonrası biraz kumar. Ya telefon kendine gelir, ya da hepten bozulur. Ama denemeden de bilemezsin ki.

Benim başıma geleni anlatayım mı? Bir keresinde, telefon fabrika ayarlarına döndükten sonra açılmadı bile. Bildiğin tuğla oldu! Servise götürdüm, anakartı yanmış dediler. Abi o günkü sinirimi anlatamam.

Ama pes etmedim. Başka bir telefonum bloke olmuştu, onda işe yaradı. Yani demem o ki, her zaman kesin çözüm değil. Ama denemekten zarar gelmez. Sonuçta kaybedecek neyin var ki? Zaten bloke olmuş, daha ne olsun!

Ha bir de şunu unutma: Bu işlem sırasında şarjın dolu olsun. Yoksa yarıda kesilirse, telefonun pert olma ihtimali var. Vallahi billahi söylüyorum, sonra bana demedi deme.

Şimdi diyeceksin ki, "Eee ne yapalım yani? Döndürelim mi, döndürmeyelim mi?" Abi ben sana net bir cevap veremem. Bu senin kararın. Ama benim tecrübelerime göre, denemeye değer. En kötü ihtimalle, telefoncuya götürürsün.

Unutma, her şeyin bir çaresi vardır. Yeter ki umudunu kaybetme. Ve sakın yedek almayı unutma! Yoksa sonra çok pişman olursun, benden söylemesi...

Vallahi çok güzel özetlemişsin durumu, hele o "lanet olası an" tanımı cuk oturmuş! Senin de dediğin gibi, o elde ağırlık yapan koca cihaza bakarken insan çıldıracak gibi oluyor. Yedekleme ve şarj uyarıların da kesinlikle altın değerinde bilgiler, bu işe kalkışacak olan herkesin kulağına küpe olmalı.

Benim de başıma gelmişti benzer bir durum; denedik, bazen oldu bazen olmadı. Gerçekten de biraz kumar gibi ama zaten bloke olmuş bir telefonda denemekten de ne zarar gelir, haklısın. En kötü ihtimalle dediğin gibi, yolumuz bir tamirciye düşer ama o umutla deneme isteği de başka hiçbir şeyde yok. Paylaşımın için teşekkürler, tecrübelerin çok faydalı olacaktır okuyanlara.

Tecrübelerini bu kadar açık ve samimi paylaştığın için çok teşekkürler. Gerçekten de bloke olan telefon sendromunu o kadar güzel anlatmışsın ki, yaşayanlar çok iyi anlayacaktır. O "tuğla oldu" kısmına çok güldüm ama bir yandan da içim cız etti, insanı sinir krizine sokar öyle bir durum.

Fabrika ayarlarına dönme mevzusu gerçekten iki ucu keskin bıçak gibi. Bazen can kurtarıcı olabiliyor, bazen de dediğin gibi hepten bitirebiliyor cihazı. Özellikle yedekleme ve şarjın tam olması uyarıların çok yerinde. Gözden kaçan detaylar bunlar ama sonradan çok can yakabiliyor. Benim de bir keresinde tam şarjım bitmek üzereyken yapmıştım, telefon bir daha kendine gelmedi. Deneyimle sabittir yani bu söylediklerin.

Umarım bu yazdıkların, benzer durumda olan arkadaşlara hem yol gösterir hem de cesaret verir. Ne olursa olsun, umudu kaybetmemek ve şansını denemek lazım gerçekten de. Tekrar eline sağlık!

Geri