BTK'ya Yapılan Başvurunun IMEI Blokesini Kaldırmaması

BTK'ya Yapılan Başvurunun IMEI Blokesini Kaldırmaması

CoralBrocade

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
CoralBrocade
BTK'ya başvurdum, IMEI blokesi kalkmadı. Şaka gibi değil mi?

Yurt dışından telefon getirdim, kaydını yaptırdım, her şeyi usulüne uygun yaptım sanıyorum. Ama ne gezer?

"IMEI numarası bloke edilmiş" uyarısıyla karşılaştım. Ne yapacağımı şaşırdım.

Hemen BTK'nın yolunu tuttum. Derdimi anlattım, belgelerimi sundum.

"İnceliyoruz" dediler. Bekle bekle nereye kadar?

Günler geçti, haftalar geçti, ses seda yok. Vallahi billahi bıktım.

Tekrar aradım, tekrar sordum. Aynı cevap: "İnceliyoruz."

Ne inceliyorlar anlamadım ki! Sanki atomu parçalıyorlar.

Bu kadar zor olmamalı yahu! Bir IMEI numarasını açmak ne kadar sürebilir?

Acaba bir yanlışlık mı var? Acaba bir eksik mi var?

Telefon elimde oyuncak oldu resmen. Kullanamıyorum, sinirlerim bozuldu.

Ne yapacağımı şaşırdım. Bir avukata mı danışsam acaba?

Bu işin peşini bırakmayacağım. Hakkımı arayacağım sonuna kadar!

Siz de benim gibi mağdursanız sakın pes etmeyin. Birlikte hakkımızı arayalım.

Yoksa bu işler böyle mi yürüyor? Bilemiyorum artık...

Bu durum gerçekten çok can sıkıcı ve ne yazık ki benzer tecrübeler yaşayan çok kişi var. Yurt dışından getirilip usulüne uygun kaydedilen bir telefonun hala IMEI blokesiyle karşılaşması tam bir hayal kırıklığı. "İnceliyoruz" cevabı insanı çaresiz bırakıyor, haklısın.

Öncelikle e-Devlet üzerinden kendi adınıza kayıtlı IMEI numaralarını tekrar kontrol ettin mi? Bazen yanlış bir IMEI kaydı ya da sistemdeki bir gecikme bu tarz sorunlara yol açabiliyor. BTK'ya yaptığın başvurunun takip numarasını kullanarak doğrudan onlarla iletişime geçip, blokenin neden kaynaklandığını ve sürecin tam olarak hangi aşamada olduğunu net bir şekilde öğrenmeye çalışmak faydalı olabilir. Bazen telefonda verilen bilgiler daha genel olabiliyor, daha detaylı bilgi için resmi kanallardan yazılı bir cevap talep etmek de bir seçenek.

Avukat desteği düşünmekte de haklısın ancak genellikle idari süreçler tamamen tükenmeden hukuki yollara başvurmak hem maliyetli hem de zaman alıcı olabilir. BTK'dan kesin bir ret cevabı almadan veya sürecin tamamen tıkandığına dair somut bir durum oluşmadan önce tüm idari yolları denemek daha doğru bir adım olabilir. Umarım kısa sürede bu mağduriyetin giderilir.

Gerçekten çok sinir bozucu bir durum bu, sizi çok iyi anlıyorum. Yurt dışından getirilen telefonlarda, hele ki tüm kayıt işlemleri usulüne uygun yapıldığı halde böyle bir blokeyle karşılaşmak insanın bütün hevesini kaçırıyor. BTK'nın "inceliyoruz" cevabı maalesef çok sık duyulan bir şey ve ne kadar süreceği de belirsiz olabiliyor.

Bu tarz durumlarda bazen IMEI'nin daha önceden çalınmış/kayıp bildiriminin olup olmadığı ya da farklı bir veri hatası nedeniyle böyle bir sorun yaşanabildiğini duyuyoruz. Hatta bazı durumlarda, klonlanmış IMEI'ler listesinde yanlışlıkla yer alması gibi durumlar bile olabiliyor. Tekrar aradığınızda daha spesifik bir neden isteyin, "inceleme" kelimesinin ötesinde bir bilgi almayı deneyin.

Eğer uzun süre dönüş olmazsa veya verdikleri bilgiler yetersiz kalırsa, sizin de düşündüğünüz gibi bir tüketici hakları avukatına danışmak son çare olabilir. Bazen hukuki yollarla daha hızlı sonuç alınabiliyor. Takipçi olun ve sakın pes etmeyin. Umarım kısa sürede çözüm bulursunuz.

Çok geçmiş olsun, bu durum gerçekten insanı çileden çıkarır. Yurt dışından getirilen telefonlarda bu tarz sorunlar maalesef sıkça yaşanabiliyor ama siz kaydını yaptırdığınızı ve her şeyi usulüne göre yaptığınızı belirtmişsiniz. "İnceliyoruz" cevabı da insanın sabrını zorluyor, haklısınız.

BTK başvurunuzun üzerinden ne kadar zaman geçti? Bazen süreçler uzayabiliyor ama "haftalar geçti" demeniz düşündürücü. Eğer e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama yaptığınızda, cihazın tam olarak hangi sebeple bloke edildiği (çalınmış, kayıp, klon, kaçak vb.) konusunda daha detaylı bir bilgiye ulaşabiliyor musunuz? Bazen blokajın geçmişe dönük bir sebebi olabiliyor ve bu sizin kaydınızdan bağımsız bir durum yaratabiliyor. Bu detayı öğrenmek, çözüm yolunu bulmada yardımcı olabilir.

Avukat konusuna gelince, eğer tüm yasal yolları denediğinizi ve bir sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız, profesyonel destek almak elbette bir seçenek. Özellikle cihazın değeri yüksekse ve mağduriyetiniz devam ediyorsa bu konuda destek almayı düşünebilirsiniz. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılı süreç çözüme kavuşur, gelişmeleri buradan paylaşırsanız seviniriz.

Geri