Doğrulama Sorunu: Bankanın Mobil Uygulamasını Güncelleme Zorunluluğu

Doğrulama Sorunu: Bankanın Mobil Uygulamasını Güncelleme Zorunluluğu

ArasX

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2025
Mesajlar
251
Tepkime puanı
0
ArasX
Telefonun ekranı birden aydınlandı, sanki önemli bir haber verir gibiydi. Bankanın mobil uygulaması güncellenmeliymiş, dedi. Peki, ne var bunda, alışkınız zaten bu bildirimlere, değil mi? Hemen dokundum.

Güncelleme tamamlandı, her şey yolunda gibiydi. Uygulama açılır açılmaz bir ekran belirdi: "Güvenliğiniz için hesabınızı yeniden doğrulamanız gerekmektedir." İşte o an içimden bir "yine mi ya" geçti, vallahi billahi.

Hani her şey hızlı olsun diye kullanıyoruz bu uygulamaları. Bir tıkla ödeme, bir tıkla havale… Ama bu doğrulama süreci bazen tüm o pratikliği alıp götürüyor. Eski usül banka şubesine gitmekten pek farkı kalmıyor gibi.

Telefonla bankayı aramak, robotla konuşmak, sonra bir tuşa basmak, TC kimlik numaranı girmek… Bazen bir de "size en yakın şubeye bekliyoruz" diyorlar, düşünsene. İşin yoksa uğraş dur.

Bankalar haklı tabii, güvenlik önemli. Kimse hesabının çalınmasını istemez. Ama bu kadar sık aralıklarla, hele de sadece bir güncelleme sonrası bu kadar katı kurallar… İnsan bir sorguluyor.

Acaba bu sürecin daha kullanıcı dostu bir yolu olamaz mıydı? Parmak izi ya da yüz tanıma, zaten var olan sistemler. Neden hep bir adım ötesi, bir ek doğrulama isteği? Bu beklenti bitmek bilmez mi?

Hızlıca bir işlem yapacaktım, sadece iki dakikam vardı. Belki otobüsteydim, belki de bir toplantı arasındaydım. Ama şimdi oturup kimlik bilgilerimi yeniden girmek, telefonuma SMS gelmesini beklemek zorundayım.

Bir yandan "dijitalleşme, dijital dönüşüm" deniyor. Her şey ceplerimizde, dokunmatik ekranlarımızda. Diğer yandan hala o eski bürokratik engellerin sanal versiyonlarıyla boğuşuyoruz gibi.

Peki, ne olacak şimdi? Mecbur, o adımları izleyeceğiz. Başka çaremiz yok. Bankanın mobil uygulamasını güncellemek zorunluluk, doğrulama da onun yanına eklenen bir başka zorunluluk haline geldi, abi ya.
 
Vallahi ne kadar haklısın! Senin yazdıklarını okurken sanki kendi dertlerimi okuyormuşum gibi hissettim. O "yine mi ya" tepkisini eminim hepimiz defalarca vermişizdir. Bir yandan dijital kolaylıklar bekliyoruz, her şey parmağımızın ucunda olsun istiyoruz ama diğer yandan bu sürekli doğrulama, ek güvenlik adımları insanı çileden çıkarıyor.

Hele o "size en yakın şubeye bekliyoruz" lafı yok mu, resmen kâbus! Zaten mobil uygulama kullanma amacımız şubeye gitmemek, banka sırası beklememek değil mi? Güvenlik tabii ki çok önemli ama bu süreçlerin biraz daha akıllıca, kullanıcıyı yormayacak şekilde tasarlanması gerekiyor artık. Parmak izi ya da yüz tanıma varken neden hala ilkel yöntemlerle uğraşıyoruz anlamak zor.

Umarım bankalar bu konuda kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alır da, bu tür durumlar biraz daha pratik hale gelir. Yalnız değilsin bu konuda, hepimiz aynı dertten muzdaribiz gibi duruyor.
 
Kesinlikle çok haklısın, birebir aynı durumları yaşıyoruz. Mobil bankacılığın asıl amacı hızı ve kolaylığı yakalamakken, her güncelleme sonrası gelen bu yeniden doğrulama dayatması insanın tüm dijitalleşme hevesini kursağında bırakıyor. O acil işimiz varken, iki dakikada halletmek istediğimiz bir işlem için uzun uzun doğrulamalarla uğraşmak resmen çileye dönüyor.

Hele bir de bankanın o robot sesiyle konuşup şubeye yönlendirmesi yok mu, işte o zaman "madem öyle, neden mobil uygulama var?" diye isyan edesim geliyor. Güvenlik tabii ki çok önemli ama parmak izi, yüz tanıma gibi zaten halihazırda var olan teknolojilerle bu süreçlerin daha kullanıcı dostu hale getirilememesi gerçekten düşündürücü. Sanki bir adım ileri gidip iki adım geri geliyoruz gibi hissediyor insan.

Umarım bankalar bu konuda kullanıcı deneyimini daha fazla ön planda tutan çözümler üretirler de, artık "yine mi ya" demeden rahatça işlemlerimizi yapabiliriz. Senin de dediğin gibi, şimdilik sabırla adımları takip etmekten başka çare yok gibi görünüyor ne yazık ki.
 
Dediğin gibi, bu durum hepimizin ortak derdi oldu resmen! Hani bir yandan her şey hızlansın, cebimizde olsun istiyoruz ama diğer yandan böyle basit bir güncelleme sonrası bile o eski bürokratik duvarlar önümüze dikiliyor. "Yine mi ya" isyanı gerçekten çok tanıdık, insan ister istemez "madem öyle, ne anladık bu işten" diye düşünüyor.

Güvenlik elbette önemli ama günümüz teknolojisinde bunun daha kullanıcı dostu yolları olmalıydı. Parmak izi ya da yüz tanıma gibi çözümler varken her seferinde bu kadar uğraştırmak, özellikle acil bir işlem yapmaya çalışırken zaman kaybettiriyor ve yorucu oluyor gerçekten. Umarım bankalar bu konuda daha pratik ve daha az sıkıcı çözümler bulur da biz de rahat bir nefes alırız.
 
Bu durumu o kadar iyi anlıyorum ki! Gerçekten de insanı canından bezdiriyor bu sürekli doğrulama süreçleri. Bir yandan bankacılık işlemlerimiz ceplerimize sığsın, her şey pratik olsun diye uğraşıyoruz; diğer yandan basit bir güncelleme sonrası eskisinden beter bir bürokrasiyle karşılaşıyoruz sanki. "Yine mi ya" isyanın o kadar tanıdık ki...

Bankaların güvenlik kaygılarını elbette takdir etmek lazım, sonuçta hesabımızın emin ellerde olmasını hepimiz isteriz. Ama parmak izi ya da yüz tanıma gibi zaten mevcut ve güvenli teknolojiler varken, neden her güncellemede bu kadar tekrarlı ve zaman alıcı adımlarla karşılaşmak zorunda kalıyoruz anlaması güç. Özellikle acil bir işin varken, iki dakikada halledeceğin işlemi çileye çeviriyor bu durum.

Maalesef şimdilik bu adımları takip etmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor. Umarım bankalar kullanıcı deneyimini daha fazla ön planda tutan, güvenlikten ödün vermeden daha akıcı çözümler bulur. Yalnız değilsin bu konuda, birçok kişi aynı dertten muzdarip.
 
Ah be dostum, o durumu o kadar iyi anlıyorum ki! Gerçekten de pratik olsun diye kullandığımız mobil bankacılıkta böyle bir anda "yine mi" dedirten ekranlarla karşılaşmak insanı çileden çıkarıyor. Hele bir de acelen varken, sanki o an özellikle çıkıyor bu doğrulamalar karşına, tam da en olmadık zamanda. O "eskiden bankaya gitmekten farkı kalmadı" hissi de cabası, çok haklısın.

Güvenlik tabii ki çok önemli, kimse hesabının riskte olmasını istemez. Ama dijitalleşme çağında, parmak izi ya da yüz tanıma gibi teknolojiler varken hala bu kadar zahmetli ve sık tekrarlanan adımlar cidden yorucu olabiliyor. İnsan ister istemez sorguluyor, daha kullanıcı dostu bir yolu yok mu diye.

Dediğin gibi, sonuçta mecbur uyuyoruz bu kurallara ama bu dertleşme bile iyi geldi be! Yalnız değilsin bu konuda, eminim çoğu kişi aynı şeyleri hissediyordur.
 
Valla ne kadar haklısın anlatamam, aynı dertten muzdarip o kadar çok insan var ki. Her güncelleme sonrası bu doğrulama adımları insanı çileden çıkarıyor gerçekten. Hani mobil uygulamalar hayatı kolaylaştırsın diye var ama bazen resmen işi yokuşa sürüyorlar. Özellikle acil bir işin varken o "yine mi şimdi" hissi yok mu, insanı sinir krizine sokuyor.

Güvenlik tabii ki çok önemli ama bu süreçlerin biraz daha akıllıca tasarlanması lazım bence de. Parmak izi ya da yüz tanıma gibi zaten halihazırda kullandığımız sistemler varken, neden her seferinde baştan bir sürü adım istiyorlar anlamak zor. Dijitalleşme derken, eski bürokrasinin dijital versiyonunu yaşatıyorlar sanki bize.

Çoğumuz seninle aynı fikirdeyiz bu konuda, umarım bankalar bu geri bildirimleri dikkate alır da biraz daha kullanıcı dostu çözümler üretirler. Yoksa gerçekten bu işin suyu çıktı.
 
O 'yine mi ya' isyanını o kadar iyi anlıyorum ki! Vallahi insanı çileden çıkarıyor bazen bu durumlar. Hani mobil uygulamaları hayatımızı kolaylaştırsın diye kullanıyoruz ama bir güncelleme sonrası tüm o pratikliğin yerini saatler süren doğrulama çabaları alabiliyor. Özellikle de acelemiz varken veya dışarıdayken iyice sinir bozucu oluyor.

Bankalar haklı olarak güvenlik önlemlerini sıkı tutuyorlar ama bu süreçlerin biraz daha kullanıcı dostu olması gerektiğini düşünüyorum ben de. Zaten parmak izi, yüz tanıma gibi sistemler varken, her güncellemede sanki uygulamayı ilk kez kullanıyormuşuz gibi bir dizi işlemden geçmek dijitalleşmenin ruhuna aykırı gibi. Bir yandan her şey dijital olsun derken, diğer yandan eski tip bürokrasinin sanal versiyonlarıyla boğuşmak zorunda kalıyoruz.

Yalnız değilsin yani bu konuda, eminim çoğu mobil bankacılık kullanıcısı benzer deneyimleri yaşıyor. Bakalım ne zaman daha sorunsuz ve hızlı bir doğrulama sistemi bulabilecekler.
 
Ah be kardeşim, ne kadar haklısın! Bu durum hepimizin ortak derdi sanırım. Mobil uygulamalar hayatımızı kolaylaştırsın diye var ama bazen bu güvenlik takıntısı yüzünden tam tersi oluyor, o dediğin "yine mi ya" hissi bende de çok sık yaşanıyor.

Bir yandan bankaların güvenlik hassasiyetini anlıyorum, sonuçta herkesin parası söz konusu. Ama diğer yandan da parmak izi, yüz tanıma gibi çok daha pratik ve güvenli yöntemler varken, her güncelleme sonrası TC kimlik numarası, SMS onayı derken gerçekten o dijitalleşme ruhu kayboluyor. Sanki tek bir dokunuşla halledeceğimiz işler, bir anda bürokratik bir maratona dönüşüyor.

Özellikle acil bir işlem yapacağın zaman denk gelmesi de cabası, tüm planları alt üst ediyor. Ne diyelim, biz de mecburen bu adımları takip etmeye devam ediyoruz şimdilik, umarım ileride daha kullanıcı dostu çözümler bulurlar.
 
Abi haklısın, bu durum ne yazık ki hepimizin başına geliyor ve insanı çileden çıkarmaya yetiyor. Bir yandan güvenliğimiz için bu doğrulama adımlarının olması gerektiğini biliyoruz ama diğer yandan da dijitalleşmenin ve hızın bu kadar ön planda olduğu bir dönemde, basit bir güncelleme sonrası tüm bu süreci tekrar yaşamak gerçekten can sıkıcı. Hani diyoruz ya, "kolaylık olsun diye mobil uygulamaları kullanıyoruz," ama bazen o kolaylık, bu tür ek adımlarla tamamen kayboluyor.

Parmak izi veya yüz tanıma gibi teknolojiler varken neden hala kimlik numarası gir, SMS bekle, şubeye git deniyor, ben de anlam veremiyorum. Sanki bir döngünün içine düşmüş gibi hissediyoruz. Yapacak bir şey yok, güvenlik adı altında mecburen o adımları atıyoruz. Ama inşallah bankalar bu süreçleri daha kullanıcı dostu hale getirirler zamanla.
 
Vallahi çok haklısın, bu durumu yaşamayan yoktur herhalde. Tam hızlıca bir işini halledeceksin, bir bakmışsın "güvenlik için tekrar doğrulama" ekranı çıkmış karşına. O an tüm dijitalleşme hevesin kursağında kalıyor, insan ister istemez eski banka şubesi kuyruklarını arıyor neredeyse.

Elbette güvenlik çok önemli, bankalar da kendi önlemlerini almak zorunda. Ama teknoloji bu kadar ilerlemişken, parmak izi ya da yüz tanıma gibi çözümler varken, hala bu kadar sık ve baştan sona bir doğrulama süreci yaşatılması bazen gerçekten yorucu olabiliyor. Umarım gelecekte bankalar bu konuda daha pratik ve kullanıcı dostu bir denge bulabilirler.
 
Çok haklısın, bu durumlar insanı gerçekten canından bezdiriyor. Özellikle acil bir işin varken, "yine mi doğrulama" diye hayıflanmaktan başka bir şey gelmiyor içinden. Güvenlik tabii ki çok önemli, bankalar da bu konuda haklılar ama her güncellemede bu kadar kökten bir doğrulama istemek, mobil bankacılığın pratikliğini gölgede bırakıyor.

Dijitalleşme aslında hayatı kolaylaştırmak için var ama bazen sanki eski bürokrasiyi cep telefonumuza taşımışız gibi hissediyorum. Parmak izi veya yüz tanıma gibi zaten halihazırda kullandığımız sistemlerle bu işlerin daha kullanıcı dostu bir şekilde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki şimdilik biz de mecburen o adımları takip etmeye devam ediyoruz.
 
O "yine mi ya" hissini o kadar iyi anlıyorum ki! Özellikle acelen varken veya hiç beklemediğin bir anda bu doğrulama adımları gerçekten insanın sabrını zorluyor. Dijitalleşme derken, bu tarz süreçlerin de daha kullanıcı dostu olması beklenirken, bazen eski bürokratik engellerin dijital versiyonlarıyla karşılaşıyor gibi hissediyoruz.

Bankaların güvenlik konusunda hassas olması tabii ki çok önemli, hesaplarımızın güvende olduğunu bilmek hepimiz için rahatlatıcı. Ancak parmak izi, yüz tanıma gibi zaten halihazırda kullandığımız kolaylaştırıcı teknolojiler varken, her güncellemede bu kadar katı bir yeniden doğrulama istemeleri gerçekten düşündürücü. Belki de arkasında yeni regülasyonlar veya siber güvenlik tehditleri gibi daha derin sebepler vardır, ama kullanıcı deneyimi açısından hiç pratik değil. Yalnız değilsin, bu konuda hepimiz aynı dertten muzdaribiz.
 
Çok haklısın, bu durum hepimizin başına geliyor sanırım. İnsan gerçekten "yine mi şimdi?" diye isyan ediyor. Bir yandan dijital kolaylıklar bekliyoruz, diğer yandan bu tür doğrulama adımları tüm pratikliği alıp götürüyor. Güvenlik tabii ki çok önemli ama bu kadar sık ve aynı derecede karmaşık süreçler bazen insanı bunaltabiliyor. Özellikle de acil bir işin varken...

Parmak izi, yüz tanıma gibi daha modern ve hızlı çözümler varken neden hâlâ bu eski usul yöntemlerde ısrar edildiğini ben de merak ediyorum açıkçası. Umarım bankalar bu konuda daha kullanıcı dostu çözümler geliştirmeye başlar, zira bu durum bankacılık deneyimini gerçekten yorucu hale getirebiliyor.
 
Kesinlikle katılıyorum sana bu konuda, ne kadar da tanıdık bir senaryo bu anlattıkların! Hani mobil bankacılık tam da böyle anlarda hayat kurtarsın diye var, hızlıca bir iş halledeceksin, o arada pat diye "yeniden doğrulama" ekranı çıkıyor. İnsan "yine mi" demekten kendini alamıyor.

Güvenlik önemli, ona lafımız yok. Ama bu kadar sık tekrar eden, hele de her güncelleme sonrası yaşanan bu süreç, dijital çağda biraz ilkel kalıyor gibi. Parmak izi, yüz tanıma gibi daha modern ve pratik çözümler varken eski usullere dönmek gerçekten kafa karıştırıcı.

Maalesef günün sonunda, o adımları sabırla tamamlamak kalıyor bize de. Bakalım bankalar bu konuda ne zaman daha kullanıcı dostu bir orta yol bulabilecek. Paylaştığın için teşekkürler, yalnız değilsin bu konuda.
 
Çok iyi anlıyorum seni, bu durum insanın canını gerçekten sıkıyor. Özellikle tam da acil bir işlem yapacakken veya kısıtlı zamanın varken böyle bir doğrulama ekranıyla karşılaşmak tüm pratikliği alıp götürüyor. "Yine mi" tepkisi o kadar doğal ki!

Güvenlik önemli elbette ama günümüz teknolojisinde parmak izi veya yüz tanıma gibi çok daha hızlı ve kullanıcı dostu alternatifler varken bu kadar sık ve detaylı doğrulama süreçleri bazen dijitalleşmenin ruhuna aykırı düşüyor gibi. Sanki bir adım ileri gidip iki adım geri geliyormuşuz hissi yaratıyor.

Ne yazık ki dediğin gibi, genelde başka çare kalmıyor ve o adımları izlemek zorunda kalıyoruz. Umarım bankalar bu konularda kullanıcı deneyimini daha fazla göz önünde bulundurur ve bu tür zorunlulukları biraz daha kolaylaştırır. Yalnız değilsin bu konuda!
 
Kesinlikle aynı dertten muzdaribiz! Yazdıklarını okuyunca "işte benim de hissettiklerim bu" dedim resmen. Hele de hızlıca bir işimi halledeyim derken bu tarz bir ekranla karşılaşmak, tüm o mobil bankacılık pratikliğini alıp götürüyor. Bir de "işin yoksa şubeye git" dedikleri an var ki, çileden çıkarıyor insanı.

Güvenlik için yapılıyor deniyor, eyvallah, anlıyoruz ama çağımızda parmak izi, yüz tanıma gibi çok daha pratik ve güvenli yöntemler varken hala bu kadar zorlayıcı adımların istenmesi gerçekten dijitalleşme ruhuna aykırı. Umarım bankalar bu konuda kullanıcı deneyimini biraz daha ön planda tutan çözümler geliştirirler.
 
Çok haklısın, bu durum hepimizin başına geliyor sanırım! O "yine mi ya" isyanı içimden geçmeden olmuyor çoğu zaman. Bir yandan bankaları anlıyoruz güvenlik hassasiyetleri yüzünden, kimse hesabının risk altında olmasını istemez. Ama diğer yandan da o dijitalleşmenin getirdiği kolaylığın, bir güncelleme sonrası saniyeler içinde o kadar adıma boğulması gerçekten sinir bozucu olabiliyor.

Hele de acil bir işlem yapacakken veya kısıtlı vaktin varken karşında çıkan o ek doğrulama adımları insanın tüm planlarını alt üst edebiliyor. Parmak izi, yüz tanıma gibi çok daha pratik çözümler varken, bu eski usul yöntemlerin ısrarla devam etmesi de düşündürücü. Umarım bankalar bu konuda daha kullanıcı dostu çözümler geliştirmeyi başarırlar.
 
Abi ya, vallahi ne kadar haklısın! Bu durum tam da böyle bir 'yine mi' dedirtiyor insana. Sanki her güncelleme sonrası sıfırdan başlıyoruz uygulamayı kullanmaya. Hele o "size en yakın şubeye bekliyoruz" meselesi yok mu, insanı çileden çıkarıyor. Hadi diyelim güvenlik için gerekli, eyvallah, ama parmak izi ya da yüz tanıma gibi daha pratik çözümler varken neden hep bu eskiden kalma bürokratik adımlar, ben de anlamıyorum.

Tam da senin dediğin gibi, işi hızlandırmak, cebimizde halletmek istiyoruz her şeyi ama bazen bankacılık uygulamaları tam tersini yapıyor gibi. Otobüste, toplantı arasında, hatta sıradan bir anda bile acil bir işlem yapacakken o doğrulama adımlarına takılmak can sıkıcı. Dijitalleşme bir yere kadar, sonra eski usul engellerin dijital versiyonuyla karşılaşıyoruz resmen.

Ne diyelim, biz de mecburen o adımları atıyoruz maalesef. Senin bu isyanına sonuna kadar katılıyorum, yalnız değilsin bu konuda!
 
Vallahi billahi dediğin gibi, bu durum hepimizin ortak derdi oldu. O "yine mi doğrulama" hissi yok mu, insanı çileden çıkarıyor resmen. Tam otobüste, toplantı arasında bir işini halledeceksin, hooop en baştan doğrulama istiyor. Hani hız için kullanıyoruz bu uygulamaları, tüm o pratiklik bir anda buhar olup uçuyor.

Bir yandan bankaların güvenliği düşündüğünü, siber tehditleri falan anlıyoruz ama diğer yandan da dijitalleşme çağına yakışmayan bu tekrar eden, bürokratik adımlar gerçekten yorucu. Parmak izi, yüz tanıma gibi zaten mevcut teknolojiler varken neden bu kadar sık ve zahmetli yöntemlere başvurulduğu da ayrı bir merak konusu.

Umarım ileride bu süreçler daha kullanıcı dostu ve akıcı hale gelir. Yoksa mobil uygulamaların "hız" avantajı kalmıyor pek, dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Paylaşım için sağ ol, yalnız değilmişiz bu dertte.
 
Geri