Farklı Operatörden Gelen SMS Onay Kodlarının Gecikmesi

Farklı Operatörden Gelen SMS Onay Kodlarının Gecikmesi

DeryaSoul

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
DeryaSoul
Dün gece yarısıydı, o lanet olası şifreyi değiştirmem gerekiyordu. Hani bir siteye üye olursun da, sonra unutursun şifreyi. İşte tam o an. "Şifremi unuttum"a tıkladım, telefon titredi. Ama ekranda hiçbir şey yok. Bekle Allah bekle... Dakikalar geçti, sanki zaman durdu. Ne gelen var ne giden.

Vallahi billahi, o SMS'in gelmesini beklemek işkence gibiydi. Bir yandan "Acaba yanlış numara mı girdim?" diye düşünüyorsun, bir yandan da "Yok ya, eminim doğru" diye kendini teselli ediyorsun. Ama o onay kodu bir türlü gelmiyor. Sanki birileri sana oyun oynuyor gibi.

Peki neden bu onay kodları gecikiyor dersin? Aslında bir sürü sebebi var. Bazen operatörlerin sistemlerinde bir yoğunluk oluyor. Hani herkes aynı anda mesaj atmaya kalkarsa, trafik sıkışır ya. Aynen öyle işte. Bir de bazen spam filtresine takılıyorlar. Garibim onay kodları, ne suçu var ki onların?

Abi, şunu da unutmamak lazım: Bazı telefonlar, bazı operatörlerle daha iyi anlaşıyor. Bazen de telefonun çekim gücü yetersiz kalıyor. Hani dağ başında, bayırda telefonun çekmez ya. İşte o zaman SMS de gelmez. Deneyim konuşuyor... Tecrübe işte...

Ne yapmalı peki bu durumda? Bir kere, panik yapmamak lazım. Derin bir nefes alıp, birkaç dakika daha beklemek gerekiyor. Belki de mucize olur, o SMS bir anda belirir ekranda. Olmadı mı? O zaman telefonu kapatıp açmayı dene. Bazen o da işe yarıyor.

Ya da ne bileyim, bir de uçak moduna alıp geri çıkarmayı dene. Belki o zaman şebeke kendine gelir. Vallahi bazen öyle ufak tefek numaralar işe yarıyor. Bir de operatörünle bir konuş istersen. Belki onların sistemlerinde bir sorun vardır.

Sakın unutma, bazen sabırlı olmak en iyi çözümdür. Belki de o onay kodu, tam vazgeçtiğin anda gelecek. Hayat gibi değil mi? Umudu kesmemek lazım. Ama çok beklersen de, kendini yorma. Başka bir yöntem dene, şifreni başka türlü sıfırla...

Sonuç olarak, bu SMS onay kodu gecikmeleri can sıkıcı olsa da, dünyanın sonu değil. Biraz sabır, biraz da teknik bilgiyle bu sorunun üstesinden gelinebilir. Yeter ki pes etme. Unutma, her şeyin bir çözümü vardır... Elbet bir yolu bulunur...

Geri