Görüntülü Doğrulama Hatası: Telefonumun Ayarını Değiştirdim.

Görüntülü Doğrulama Hatası: Telefonumun Ayarını Değiştirdim.

IndigoAccordion

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoAccordion
Geçenlerde bir banka uygulamasıyla görüntülü doğrulama yapmam gerekti, biliyorsunuz işte o kimlik doğrulama süreçleri... Bir açtım uygulamayı, kamera çalışmıyor, "erişim izni yok" diyor. Vallahi şaka gibi, sabahtan akşama Instagram'dan story atan ben, nasıl olmaz ya?

Hemen girdim ayarlara, baktım kameraya erişim izni tamam, mikrofona izin tamam. Her şey yolunda görünüyor ama yok, nafile. Uygulama bir türlü kamerayı görmüyor, "bir sorun oluştu" deyip duruyor... Delireceğim sandım abi.

Birkaç gün önce kurcalamıştım telefonu, neydi acaba? Beynimde bir şimşek çaktı, "ekran yerleşimi" ayarı olabilir mi? Biliyorsunuz bazı uygulamaların üzerine başka şeylerin çizilmesine izin veren, ya da tam tersi engelleyen bir ayar var bazı Android telefonlarda...

İşte o an geldi aklıma. Bir tane gizlilik odaklı uygulama deniyordum, o sırada yanlışlıkla ekran yerleşimi ayarlarıyla oynamışım. Bazı uygulamaların diğer uygulamaların üzerine çizim yapmasını engellemek için, ya da tam tersi, tüm yerleşimleri kapatmışım meğer...

Normalde ne alaka dersin, değil mi? Ama işte bazı güvenlik uygulamaları, özellikle finans uygulamaları, ekranınızda başka bir uygulamanın bir şeyleri örtmesini veya sizin girişinizi kaydetmesini engellemek için bu tür ayarları kontrol ediyor. Güvenlik için...

Yani uygulama diyor ki, "Senin kameranı açacağım ama ekranında başka bir uygulama benim görüntümün üzerine bir şey çizerse, seni doğrulamam." Basitçe bu. Böylece şifrenizi girerken veya kimlik doğrulaması yaparken bir ekran görüntüsü alıp dolandırıcılık yapılmasının önüne geçiyorlar.

Hemen girdim telefonun "Geliştirici Seçenekleri"ne, oradan "Ekran Yerleşimi Devre Dışı Bırak" gibi bir seçenek vardı, onu kapattım. Bazı telefonlarda "Diğer uygulamaların üzerinde göster" gibi bir şey de olabilir bu, markadan markaya değişiyor...

İnanır mısın, anında tıkır tıkır çalıştı kamera. O kadar basit bir şeydi ki, günlerce kafayı yiyecektim. Bazen en saçma görünen ayarlar, en hayati işlevleri bozabiliyor. İşte böyle...

Yani demem o ki, eğer siz de görüntülü doğrulama hatası alırsanız ve kamera izinleriniz tamamsa, bir bakın bakalım son zamanlarda telefonunuzun ekran veya gizlilik ayarlarıyla oynamış mıydınız. Özellikle o "ekran üzerine çizim" mevzusu...

Her şey bu kadar basit olmayabilir tabii, ama ilk aklınıza gelmesi gerekenlerden biri bu olsun. Yeni bir uygulama kurdunuz mu, bir ayarı değiştirdiniz mi? Gerçekten, bazen tüm problem bir tıkta çözülüyor, yeter ki doğru tıkı bul...

Özellikle bankacılık veya kimlik doğrulama uygulamaları bu tür "ekstra" güvenlik katmanlarına çok dikkat eder. Hani o banka uygulaması ekran görüntüsü almanıza bile izin vermez bazen, aynı mantık aslında. Hassas bilgi, güvenlik.

Vallahi billahi insan bazen kendi kendine kurcalayıp bozuyor telefonu, sonra da saatlerce neden çalışmadığını düşünüyor. O yüzden bilinçli kurcalayın abi, sonra benim gibi saatlerce ne yaptığınızı hatırlamaya çalışırsınız... Değer miydi? Pek değil.

Geri