Görüntülü Görüşme İle Bloke Açma: E-Devlet Girişinde Yeni Dönem

Görüntülü Görüşme İle Bloke Açma: E-Devlet Girişinde Yeni Dönem

PrismTambourine

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
PrismTambourine
Sabahın köründe bankadan bir bildirim geldi, "Hesabınızda şüpheli işlem tespit edildi, güvenliğiniz için bloke konuldu," yazıyor. Eyvah dedim, yandı gülüm keten helva! Zaten o gün e-devletten bir işim vardı, sisteme girmeye çalışıyorum, "Girişiniz bloke edilmiştir" uyarısı… Hani bir an dünyan başından aşağı yıkılır ya, aynen öyle bir his. Kimlik doğrulama, şifre sıfırlama derken bir bakmışım banka şubesine gitmem lazım, saatlerce sıra bekleme derdi kapıda… İşte o an anladım, bazı şeyler değişmeliydi, değil mi ama?

Geçenlerde bir arkadaş anlattı, annesinin başına gelmiş aynı durum. Kadıncağız evden çıkamıyor zaten, raporlu. E-devlet şifresi bloke olmuş, emeklilik başvurusu yapacak, olmuyor. Telefonda çırpınıyor, bankaya gidemiyor, muhtara gidemiyor… İşte tam o noktada yeni bir kapı açılmış. "Abla," dedim, "bunu sen de bilmelisin, vallahi bak hayat kurtarıyor bazen." O yüzündeki şaşkınlık ve umut, hani dersin ya, "İşte bu be!" İşte o anda aslında ne kadar büyük bir kolaylığın geldiğini görmüştüm…

Düşünsenize, saatlerce yollarda, otobüslerde harcadığınız o kıymetli zamanı… Ya da yağmur çamur dinlemeden, hasta yatağından kalkıp o kalabalık şube kapılarında bekleyişi. Benim de öyle bir anım var, kimlik yenileyeceğim diye sabahın köründe nüfus müdürlüğünün kapısına dayanmıştım. Sadece bir e-devlet işi için bu çileye değer miydi? Kendi kendime sormuştum, başka bir yolu olamaz mıydı bu işin? Hele ki dijital çağda, teknoloji bu kadar ilerlemişken… Neyse ki bu soru artık cevapsız kalmıyor, iyi ki de kalmıyor…

Şimdi şöyle bir şey var, hani derler ya "işler güçler" diye, işte o "güçler" artık parmaklarımızın ucunda. E-devlet kapınızda bloke mi? Eskiden "gel bakalım şubeye, kimliğini göster bakalım" derlerdi. Şimdi? Şimdi diyorum ki, telefonu alıyorsun eline, görüntülü görüşme başlatıyorsun. Karşında devletin bir temsilcisi, canlı kanlı. Sanki çay kahve içip sohbet ediyormuş gibi, ama tabii resmiyetini koruyarak… İşte bu kadar basit bir çözüm, ne diyeyim ki… Resmen devrim gibi bir şey, abi ya.

Tabii ilk başta biraz tereddüt ettim, "Güvenli mi bu iş?" diye. Hani insan alışık değil ya böyle online işlere, hele devlet dairelerinde. Ama sonradan anladım ki, öyle sıradan bir görüntülü görüşme değil bu. Ciddi bir kimlik doğrulama süreci var, öyle "merhaba ben Ayşe" demekle olmuyor. Bilgi güvenliğine bayağı önem vermişler, hani o hantal bürokrasi dediğimiz şeyin aslında ne kadar pratik olabileceğini gösterdiler… Bu da benim gibi teknolojiye mesafeli duranlar için büyük bir adımdı, vallahi şaşırdım.

Bir de o teknolojiyle arası iyi olmayan büyüklerimizi düşünün… Yaşlı teyzemiz amcamızın, hani o akıllı telefonları sadece torunlarını aramak için kullanan kişilerin… Onlar için şubeye gitmek zaten başlı başına bir sınav. Hastalık, yaşlılık derken bazen imkansız hale geliyor. İşte bu görüntülü görüşme olayı, tam da onlar için biçilmiş kaftan. Evinin rahatlığında, belki yanında bir destekle, tüm o sıkıntılı e-devlet işlerini halledebiliyorlar. O rahatlığı, o yüzlerindeki gülümsemeyi düşünsene, paha biçilemez değil mi?

Hani bazen olur ya, en basit işlem bile insanı deli eder. Şifreni unutursun, bloke olur, "güvenliğin için" derler ama sen o an kendini dünyanın en güvensiz insanı gibi hissedersin. İşte tam da o can sıkıcı anlarda, bu görüntülü görüşme hizmeti bir can simidi gibi yetişiyor imdada. Sanki "Dur bakalım, o kadar da çaresiz değilsin" der gibi. Birkaç dakikada çözülüyor tüm düğümler, o "of çekmeler" yerini "oh be"lere bırakıyor. Gerçekten harika bir rahatlama, insanı kendi kendine bile tebessüm ettiriyor…

Şimdi bu yeni sistemle birlikte, e-devlet işlerinde artık o "çıkmaz sokak" hissi ortadan kalktı diyebiliriz. Bloke mi oldu? Sorun değil. Şubeye mi gitmek gerekiyordu? Artık şart değil. Evden, iş yerinden, hatta tatilden bile… Yeter ki internet bağlantın ve görüntülü konuşabileceğin bir cihazın olsun. Hani eskiden "Devlet dairesine düşmek" diye bir tabir vardı ya, sanki bitmek bilmez bir işkence gibi… İşte o tabiri tarihe karıştıracak bir yenilik bu. İnsanı gerçekten rahatlatıyor, ne yalan söyleyeyim.

Şimdi bu anlattıklarımın hepsi, aslında hepimizin hayatını kolaylaştırmak için atılmış büyük bir adımın hikayesi. E-devlet kapısı artık sadece bir web sitesi değil, aynı zamanda size ulaşan, kapınızı çalan bir hizmet haline geldi. Hani o "devlet baba" tabiri var ya, işte şimdi daha bir baba gibi hissettiriyor insana. Yanı başında, derdine çare oluyor. Bu kadarı bile bana yetti açıkçası, daha ne isteyelim ki… İşlerimiz kolaylaştı, zamanımız bize kaldı. Teşekkürler diyorum, başka ne denir…

Anlattıklarını okurken kendi yaşadığım benzer çileler, o banka ve kurum kapılarında bekleyişler tekrar gözümün önüne geldi. Özellikle de yaşlılarımız ve evden çıkmakta zorlananlar için ne kadar büyük bir dertti o şubelere gitme zorunluluğu, hakikaten dediğin gibi resmen bir işkenceydi. Senin gibi bu durumu bu kadar samimi ve detaylı anlatan bir paylaşım görmek çok iyi oldu.

Bu görüntülü görüşme ile bloke açma meselesi gerçekten de tam bir devrim niteliğinde. İlk başta ben de senin gibi tereddüt ettim güvenliği konusunda ama yapılan açıklamalar ve kullananların yorumları içimi rahatlattı. Hızlı ve güvenli bir şekilde halletmek, hele ki dijital çağda olmamızın hakkını vermek gibi bir şey.

Ne güzel anlatmışsın, insanın zamanı kendine kalıyor, o stres ortadan kalkıyor. E-devletin böyle pratik ve insan odaklı çözümler sunması çok sevindirici. Umarım bu tip yeniliklerin sayısı artar da hayatımız daha da kolaylaşır. Paylaşımın için çok teşekkürler.

Bu yaşadıklarını ve annenizin durumunu o kadar güzel özetlemişsin ki, eminim hepimiz benzer "Eyvah, yandı gülüm keten helva!" anları yaşamışızdır. Şubelerde sıra beklemek, hele bir de acil bir işin varken, insanın bütün enerjisini alıp götürüyor. Paylaşımınla bu yeni sistemin ne kadar büyük bir dertten kurtardığını çok iyi anlatmışsın, ağzına sağlık.

Gerçekten de özellikle büyüklerimiz ve fiziksel olarak şubeye gidemeyenler için bu görüntülü görüşme hizmeti tam anlamıyla bir "can simidi". "Devlet dairesine düşmek" tabirini tarihe karıştırması ve bu denli pratik bir çözüm sunması harika bir gelişme. İnsan bazen en basit işlemi bile hallederken çileden çıkıyordu, şimdi bu rahatlığı düşününce yüzümde bir tebessüm oluştu benim de.

Bu faydalı deneyimini bizimle paylaştığın için çok teşekkürler. Böyle yeniliklerin hayatımızı kolaylaştırması ve zamanımızı bize geri vermesi paha biçilemez.

Vay be, sabah sabah yaşadığın o anları ne kadar güzel ve detaylı anlatmışsın! Gerçekten hepimizin başına gelebilecek, o 'yandı gülüm keten helva' hissini çok iyi yakalamışsın. Senin de dediğin gibi, özellikle yaşlılar, evden çıkamayanlar ya da ücra bir yerde yaşayanlar için bu görüntülü görüşme imkanı resmen kurtarıcı oldu. Şubelere gitme, sıra bekleme derdinin bitmesi büyük rahatlık.

Ben de ilk duyduğumda senin gibi tereddüt etmiştim güvenlik konusunda ama bahsettiğin gibi sistemi sağlam kurmuşlar. Artık e-Devlet işleri için saatlerce yol tepmek zorunda kalmamak, zamanımızı bize bırakması müthiş bir şey. Detaylı paylaşım için teşekkürler, ağzına sağlık.

Gerçekten de çok güzel özetlemişsin başımıza gelenleri ve bu yeni sistemin getirdiği rahatlığı. O "yandı gülüm keten helva" anını o kadar iyi anlıyorum ki! İnsan bir an ne yapacağını şaşırıyor. Şubelerde veya nüfus müdürlüklerinde saatlerce beklemek, hele bir de acil bir işin varsa, tam bir işkenceydi.

Bu görüntülü görüşme olayı, dediğin gibi sadece e-devlet giriş blokesini değil, genel olarak devlet daireleriyle olan mesafeyi de kaldırdı bence. Özellikle yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız için paha biçilmez bir hizmet. Valla ben de ilk duyduğumda tereddüt etmiştim güvenlik açısından ama süreç gerçekten özenle tasarlanmış. Zaman ve emek tasarrufu açısından harika bir gelişme. Ağzına sağlık, çok doğru noktalara değinmişsin!

Dediğin gibi, o sabahın köründe gelen bildirimle başlayan telaş ve sonrasında şubelerde yaşanan bitmek bilmeyen kuyruklar... Eminim hepimizin başına gelmiştir benzer bir durum. Okurken kendi yaşadıklarım, o "yandı gülüm keten helva" hissi bir bir gözümün önüne geldi.

Çok güzel özetlemişsin aslında bu yeniliğin getirdiği rahatlığı ve değeri. Özellikle yaşlılarımızın, hasta olanlarımızın veya hareket kısıtlılığı olanların şubeye gitme çilesi düşünülünce, bu görüntülü görüşme imkanı resmen bir can simidi oldu. Senin de vurguladığın gibi, güvenlik adımlarını da sağlam tuttuklarını görmek, bu tür online işlemlere olan tereddütleri de ortadan kaldırıyor. Hakikaten "devrim" gibi bir kolaylık, zamanımızı bize bırakan ve hayatımızı kolaylaştıran her adımı alkışlamak lazım. Bu kadar içten ve detaylı paylaştığın için teşekkürler.

Vallahi ne güzel özetlemişsin, hepimizin derdine derman olan bir gelişme bu. O "yandı gülüm keten helva" hissine o kadar yabancı değiliz ki, e-devlet veya banka işlerinde bir bloke uyarısı gördüğümüzde içimiz daralırdı. Özellikle hasta veya yaşlı yakınları olanlar bu görüntülü görüşme sisteminin kıymetini çok daha iyi anlıyor.

Eskiden tek bir işlem için bile saatlerce yol tepip sıra beklemek, resmen eziyetti. Şimdi o koltuktan kalkmadan işlerimizi halledebiliyor olmak büyük lüks. Benim de başta güvenlik endişelerim vardı açıkçası, malum her şeyin dijitalleşmesi biraz tedirgin ediyor insanı. Ama sistemi denedikten sonra ne kadar sağlam ve düşünülmüş olduğunu gördüm, rahatladım.

Gerçekten de bürokratik süreçlerin bu kadar pratik hale gelmesi harika bir devrim. Artık "devlet dairesine düşmek" deyimi yavaş yavaş tarih oluyor gibi. Vakit ve enerji kazancımız cabası, ne diyelim, iyi ki böyle adımlar atılıyor!

Çok güzel özetlemişsin durumu, vallahi hepimizin benzer dertlerden muzdarip olduğunu gösteriyor bu yaşadıkların. O banka şubelerinde, nüfus müdürlüklerinde geçirilen çileler, hele de acil bir işin varken, insanın canını çok sıkıyordu. Senin de bahsettiğin gibi, özellikle yaşlılarımız için bu görüntülü görüşme olayı tam bir can simidi oldu. Evden çıkmadan, o kalabalıklar arasında yorulmadan işlerini halledebilmeleri paha biçilemez bir kolaylık.

Gerçekten de bu sistem, o "Devlet dairesine düşmek" deyimini tarihe karıştıracak kadar büyük bir adım. O "of çekmeler"in yerini "oh be"lere bıraktığını görmek, dijitalleşmenin ne kadar hayat kolaylaştırıcı olabileceğini bir kez daha gösterdi. Senin de dediğin gibi, artık devlet kapısı çok daha erişilebilir ve yanımızda hissediliyor, bu harika bir gelişme.

Gerçekten harika bir özet olmuş! O "yandı gülüm keten helva" hissini, ardından gelen dünyanın başına yıkılma anını o kadar iyi anlatmışsın ki, aynı şeyleri yaşamış herkes kendini bulur bu satırlarda. Özellikle yaşlılarımız için ne kadar büyük bir nimet olduğunu düşününce, bu görüntülü görüşme olayı gerçekten takdire şayan. Eskiden bir e-devlet işi için günün yarısı gidiyordu, şimdi evden halledilebilmesi resmen hayat kurtarıyor.

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum, bu tür yenilikler hem zaman kazandırıyor hem de o stresli bürokrasi hissini ortadan kaldırıyor. "Devlet dairesine düşmek" tabiri artık tarihe karışıyor yavaş yavaş, bu da hepimiz için büyük bir rahatlama demek. Paylaştığın bu detaylı tecrübe ve bakış açısı için çok teşekkürler, birçok kişiye ışık tutacaktır.

Çok güzel özetlemişsin durumu, ağzına sağlık! O banka bildirimleri ve e-devlet blokajı yüzünden yaşanan çileleri birebir tecrübe etmiş biri olarak, her kelimene katılıyorum. Özellikle o şubeye gitme, sıra bekleme derdi... Hastayken, yaşlıyken veya uzak bir yerde yaşarken bu gerçekten büyük bir sorun olabiliyor.

Bu görüntülü görüşme imkanı hakikaten büyük bir rahatlama getirdi. Dediğin gibi, sanki "dur bakalım, o kadar da çaresiz değilsin" der gibi. Hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de o bürokratik engellerin bir nebze de olsa ortadan kalktığını görmek sevindirici. İyi ki böyle adımlar atılıyor, hayatı kolaylaştıran her yenilik baş tacı.

Çok güzel ve yerinde bir paylaşım olmuş, ağzına sağlık! O "yandı gülüm keten helva" anını ve sonrası şube maceralarını o kadar iyi anlıyorum ki… Resmen o anki çaresizliği ve sonrasında gelen "oh be" hissini hepimiz yaşamışızdır.

Gerçekten de görüntülü görüşmeyle bloke açma olayı, özellikle bizim gibi meşgul insanlar için büyük bir lütuf. Hele ki o yaşlı teyzelerimiz, amcalarımız için ne büyük bir kolaylık. Evden çıkmaları, sıra beklemeleri bazen imkansızdı. Şimdi akıllı telefonla bu işin hallolması, dijitalleşmenin ne kadar doğru bir yolda ilerlediğini gösteriyor bence.

Umarım bu tür yenilikler diğer alanlarda da artarak devam eder. Zamanımızın ve enerjimizin bize kalması harika bir duygu!

O yaşadıklarınızı ve o "Eyvah, yandı gülüm keten helva!" hissini o kadar iyi anlıyorum ki... Hepimizin başına gelmiştir o banka şubesi, nüfus müdürlüğü kapılarında saatlerce bekleyişler. Hele o evden çıkamayan, rahatsız büyüklerimiz için ne büyük çileydi eskiden o işleri halletmek. Annenizin durumu tam da bu yeniliğin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor aslında.

Bu görüntülü görüşme ile bloke açma olayı gerçekten bir devrim niteliğinde. Sadece zaman kaybını önlemekle kalmıyor, aynı zamanda insanların dijitalleşmeye olan güvenini de artırıyor bence. Sizin de belirttiğiniz gibi, güvenlik konusunda da bayağı sağlam adımlar atılmış olması çok önemli.

E-devletin böyle kullanıcı dostu ve erişilebilir hizmetler sunması harika bir gelişme. Sayenizde bu konunun ne kadar hayat kurtarıcı olduğunu bir kez daha hatırlamış olduk, ağzınıza sağlık.

Katkına sağlık, gerçekten herkesin yaşadığı, içinden geçtiği bir durumu o kadar güzel ve samimi anlatmışsın ki! Okurken "evet ya, aynen öyleydi" diye kendi kendime onayladım durdum. O banka kuyrukları, acil bir işin varken o kalabalıklar... Düşüncesi bile insanı yoruyor.

Hele ki o annesinin durumu gibi örnekler, bu yeni sistemin ne kadar elzem olduğunu gösteriyor. Evden çıkamayan, ya da sırf bir işlem için onca yolu göze almak zorunda kalan büyüklerimiz için tam bir can suyu oldu bu görüntülü görüşmeyle bloke açma olayı. Teknolojinin doğru yerde kullanıldığında hayatı nasıl kolaylaştırdığının en güzel örneklerinden biri.

Umarım bu tür uygulamalar daha da yaygınlaşır ve bürokrasiyle boğuştuğumuz günler tamamen geride kalır. Harika bir özet ve bilgilendirme olmuş, eline sağlık!

Vay be, sabah sabah yaşadığın o stresi ne güzel anlatmışsın! İnan o 'yandı gülüm keten helva' hissini o kadar iyi biliyorum ki… Gerçekten de bu görüntülü görüşme olayı, özellikle senin de bahsettiğin gibi yaşlılarımız ve evden çıkamayanlar için büyük bir devrim oldu. Eskiden bir e-Devlet şifresi için verilen çileleri düşününce, bu kolaylık paha biçilmez.

Tecrübelerini bu kadar içten ve detaylı paylaşman çok değerli. Birçok kişinin aynı dertten muzdarip olduğunu ve bu yeni sistemden haberdar olmadığını düşünürsek, yazın eminim pek çok kişiye nefes aldıracak. Ne güzel demişsin, 'oh be' dedirten bir rahatlama gerçekten de. Ağzına sağlık!

Çok güzel özetlemişsiniz, elinize sağlık! Okurken o eski çileyi, e-devletin bloke olmasıyla başlayan o "yandı gülüm keten helva" hissini tekrar yaşadım adeta. Gerçekten de bu görüntülü görüşme ile bloke açma özelliği, özellikle sizin de bahsettiğiniz gibi, yaşlılarımız veya fiziki olarak şubeye gitmekte zorlananlar için hayat kurtarıcı bir çözüm oldu. Saatlerce sıra bekleme, yolda zaman kaybetme derdi olmadan işlerini halledebilmek paha biçilemez bir kolaylık.

Bu tür dijital dönüşümlerin hem zamanımızı bize bırakması hem de bürokratik süreçleri daha erişilebilir hale getirmesi çok kıymetli. Güvenlik tarafında da gerekli hassasiyetin gösterilmesi, insanı daha da rahatlatıyor. Detaylı ve samimi paylaşımınız için teşekkürler, faydalı bir katkı oldu.

Okurken kendi yaşadığım çileleri gözümün önüne getirdin, hakikaten bu bloke işleri insanı çileden çıkarıyordu. Özellikle de o banka şubesinde ya da nüfus müdürlüğünde bekleyişler... Dediğin gibi, hele bir de yaşlı, hasta ya da engelli vatandaşlarımız için tam bir işkenceye dönüşüyordu bu süreçler.

İyi ki böyle pratik ve güvenli bir çözüm getirdiler. Görüntülü görüşme imkanı gerçekten büyük bir kolaylık, adeta bir nefes aldırdı. O "çaresiz değilim" hissini yaşatması bile tek başına paha biçilemez. Ne kadar doğru bir tespit, bu sayede artık birçok işimiz çok daha hızlı ve konforlu halloluyor. Katkıların için teşekkürler.

Valla ne güzel özetlemişsin yaşadıklarını ve bu yeni sistemin faydalarını. O "yandı gülüm keten helva" anını okuyunca gülmeden edemedim ama bir yandan da herkesin başına gelebilecek o çaresizlik hissini çok iyi anlattın. Neyse ki artık o günler geride kaldı diyebiliriz.

Özellikle o yaşlılarımız, engellilerimiz için ne büyük bir nimet bu görüntülü görüşme olanağı. Evden çıkmaları zor olan, şubelerde sıra bekleyemeyen insanlar için gerçekten hayat kurtarıcı bir çözüm oldu. Kimlik doğrulama süreçlerinin de titizlikle yapıldığını duymak, güvenliği düşünenler için de iç rahatlatıcı.

Eskiden bir e-devlet şifresi bloğu veya kimlik meselesi demek, günün bir kısmını bürokrasinin kapısında harcamak demekti. Şimdi telefonla halletmek, hele ki bu kadar hızlı ve güvenli bir şekilde, gerçekten takdire şayan. Senin de dediğin gibi, resmen devrim gibi bir kolaylık bu!

O "yandı gülüm keten helva" hissini o kadar iyi anlattın ki, okurken ben de aynı anlara gittim desem yeridir. Gerçekten de bir şeyin bloke olmasıyla başlayan o stres ve ardından gelen bürokrasi çilesi insanı canından bezdiriyor. Neyse ki dediğin gibi, bu görüntülü görüşme çözümü büyük bir rahatlama getirdi.

Özellikle yaşlılarımız ve evden çıkamayanlar için hayat kurtarıcı bir yenilik oldu. Eskiden bir e-Devlet şifresi için bile nüfus müdürlüğüne gitmek, sıra beklemek tam bir işkenceydi. Şimdi birkaç dakikada, oturduğun yerden bu işleri halletmek, devrim gibi gerçekten.

Bu kadar güzel ve detaylı bir şekilde deneyimlerini ve bu sistemin faydalarını paylaştığın için çok teşekkürler. Umarım birçok kişiye yol gösterir ve o "Eyvah!" anlarını "oh be!"ye çevirmelerine yardımcı olur.

Vallahi ne güzel özetlemişsin, benim de başıma geldi benzer durumlar. Özellikle o 'sabahın köründe' banka kapılarında bekleme çilesi veya bir e-Devlet işlemi için saatlerce uğraşma derdi... Gerçekten de insanı o kadar büyük bir dertten kurtarıyor ki bu yeni sistem, bürokrasinin bu kadar kolaylaşabileceğini görmek şaşırtıcı.

Hele o yaşlılarımız ve engellilerimiz için dediğin kısım, paha biçilmez bir kolaylık gerçekten. Evden çıkamayan, ya da zorlanan kişiler için adeta bir can simidi olmuş. Şubeye gitmeden, kuyruk beklemeden işlerini halledebilmek büyük bir nimet.

Umarım bu tür dijitalleşmeler daha da artar ve hayatımızdaki birçok şeyi bu kadar pratik hale getirirler. Deneyimlerini ve gözlemlerini bu kadar içtenlikle paylaştığın için çok teşekkürler, kesinlikle çok faydalı bir konu oldu!

Anlattıklarına gerçekten içtenlikle katılıyorum. O sabahın köründe gelen bloke bildirimleri veya e-devlet şifresi yüzünden yaşanan çaresizlik hissi eminim hepimizin bir şekilde başına gelmiştir. Şubelerde beklemek, zaman kaybetmek derken insanın enerjisi tükeniyor.

İşte bu yüzden, görüntülü görüşme ile bloke kaldırma sistemi tam anlamıyla bir nefes aldırdı hepimize. Senin de belirttiğin gibi, özellikle yaşlılarımız, rahatsızlığı olanlar veya vakit bulamayanlar için büyük bir nimet. Evden, oturduğun yerden işini halletmek gerçekten paha biçilmez bir kolaylık. Güvenliği de atlamamış olmaları ayrı bir takdir konusu.

Umarım bu tür kullanıcı odaklı, pratik çözümler hayatımızın her alanına yayılır. Tecrübelerini bu kadar içten bir şekilde paylaştığın için çok teşekkürler, bu değerli bilgiler herkese yol gösterecektir.

Geri