Hesap Blokesi Kalktıktan Sonra Hemen Transfer Yapma.

Hesap Blokesi Kalktıktan Sonra Hemen Transfer Yapma.

OrchidFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
OrchidFjord

Hatırlıyorum o günü. Sabahın köründe bir mesajla uyandım. Bankadan gelmişti. "Hesabınızdaki bloke kaldırılmıştır." O an içimden bir oh çekmedim desem yalan olur. Aylardır süren o stres, o belirsizlik... Bir anda silinip gitti sanki. Hemen telefona sarıldım, internet bankacılığına girdim. Gözlerim parlıyordu resmen. Ama bir yandan da içimde garip bir his vardı. Sanki bir şeylerin ters gidebileceğini fısıldayan bir ses...

Vallahi, o sesi dinlemediğime pişman oldum sonra. Ne acelem vardı bilmiyorum. Belki de aylardır beklediğim o paraya kavuşmanın heyecanı aklımı başımdan almıştı. Hemen bir transfer emri verdim. Güvendiğim bir arkadaşıma gönderecektim parayı. Ne de olsa zor günlerimde bana destek olmuştu. Ama işte, hayat bazen hiç beklemediğin sürprizlerle dolu.

Transferi yaptıktan kısa bir süre sonra, telefonum tekrar çaldı. Yine bankadan arıyorlardı. Ama bu seferki ses tonu çok farklıydı. "Hesabınızda şüpheli bir işlem tespit ettik. Lütfen en yakın şubemize gelin." İşte o an, dünyanın başıma yıkıldığını hissettim. Ne olmuştu ki şimdi? Bloke kalkmamış mıydı yoksa?

Şubeye gittiğimde öğrendim gerçeği. Meğerse, hesabımdaki bloke tam olarak kalkmamış. Sadece belli bir miktar için serbest bırakılmış. Benim yaptığım transfer ise, o serbest bırakılan miktarın üzerindeymiş. Ve sonuç? Hesap tekrar bloke oldu. Gönderdiğim para da askıda kaldı. Ne arkadaşıma ulaşabildim, ne de kendim kullanabildim...

Abi, demem o ki, hesap blokeniz kalktıktan sonra hemen transfer yapmayın. Sakın! Hele hele yüklü bir miktarsa, asla acele etmeyin. Önce bir durun, derin bir nefes alın. Bankanızla mutlaka iletişime geçin. Blokenin tam olarak kalkıp kalkmadığını teyit edin. Hatta mümkünse, şubeye gidip yüz yüze konuşun. Çünkü bazen o mesajlar, o uygulamalar yanıltıcı olabiliyor.

Yoksa benim gibi mağdur olursunuz. Günlerce o paranın peşinden koşarsınız. Sinirleriniz yıpranır, uykularınız kaçar. Vallahi billahi, değmez. Hele ki o para sizin için önemliyse, çok daha dikkatli olmanız gerekiyor. Aksi takdirde, benim gibi elinizde patlar...

O günden sonra anladım ki, hayat telaşa gelmez. Özellikle de konu para olunca. Her adımı dikkatli atmak, her şeyi iyice araştırmak gerekiyor. Yoksa sonra çok pişman olursunuz, çok... İşte benim hikayem de böyle. Belki siz de ders çıkarırsınız... Kim bilir, belki de bu yazı sayesinde birilerinin başına gelmesini engellerim... Ne dersiniz?

Geri