IMEI Blokesini Kaldıran Müşteri Deneyimleri (Forum)

IMEI Blokesini Kaldıran Müşteri Deneyimleri (Forum)

OrchidFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
OrchidFjord
IMEI blokesi dediğin an, bir telefon kullanıcısının kabusu resmen. Alırsın, kullanırsın, bir gün tak diye kapanır. E ne yapacaksın şimdi? İlk durak genelde forumlar olur işte, bilen birileri vardır belki diye... Acaba benim başıma gelen başkasının da geldi mi?

Forumları okurken görüyor insan, "benim de başıma geldi", "çözüm buldum", "dolandırıldım" diyenleri. Bir yanda umut, diğer yanda büyük bir şüphe... Abi, bu işler gerçekten oluyor mu? Yoksa birileri boşuna mı vaat verip cebini dolduruyor?

Genelde birkaç isim döner forumlarda, "şu usta yaptı", "bu ekip çözdü" falan diye. İletişim numaraları, Telegram grupları... Fiyatlar da öyle uçuk kaçık değil hani, bir umut denemeye değer mi acaba diye düşündürüyor insanı. Telefonun çöp olmasından iyidir diyorsun...

Bazen öyle mesajlar düşüyor ki, "vallahi billahi çözdüler", "telefonum açıldı, helal olsun" diye. O sevinç dolu satırları okurken, insanın içinden bir sıcaklık geçiyor; demek ki oluyor bu işler. Demek ki boşuna değilmiş o arayış...

Ama her zaman o başarı hikayelerinin yanında bir "ama" vardır... "Ben yaptırdım, üç ay sonra yine gitti", "para verdim, cevap bile vermediler". Bu sefer de "acaba kandırıldım mı" hissi sarıyor içini, sinir oluyorsun haklı olarak.

Peki bu işin arka planı nasıl? Yazılımsal mı, donanımsal mı? Kimi diyor, "yeni IMEI attılar", kimi diyor "sadece şebekeyi açtılar". Detaylı bilen de yok pek, herkes bir şeyler anlatıyor kendi deneyimine göre... Biraz muamma yani.

Bu işlerde güvenmek zor. Tanımadığın birine, forumdan bulduğun birine parayı gönderiyorsun... Bazen gerçekten o güvenin karşılığını alıyorsun, bazen de... İşte o zaman canın sıkılıyor. İnsan parayı değil de, o hayal kırıklığını daha çok dert ediyor sanki.

Bazı çözümlerin kalıcı olmadığını da okuruz forumlarda. "Birkaç ay idare ettim, sonra yine bloke oldu." Yani sorun tamamen çözülmüyor da, bir nevi erteleniyor mu? Bu da insanı düşündürüyor tabii, değdi mi şimdi onca riske, paraya...

Sonuçta o telefon, senin dünyan. Rehberin, fotoğrafların, işin gücün... Kapandığında dünya duruyor sanki. O yüzden açıldığında gelen o rahatlama hissi, paha biçilemez. Ama ya açılmazsa? O iç sıkıntısı bitmiyor ki...

Forumlar bu yüzden değerli aslında. En azından derdini anlatan, yol gösteren, "sakın bulaşma" diyen insanlar oluyor. Bir nevi kolektif bir bilgelik, ya da tecrübe havuzu... İyi ki varlar, abi.

Aslında tüm bunlar, o IMEI blokesi denen temel sorunun bir yansıması. İnsanların çaresizlikten arayışa girmesi, çözüm bulma çabası... Kimi zaman başarılı, kimi zaman hüsranla biten o maceralar... Hepsi birer ders niteliğinde.

Geri