İtirazdan Sonra Vergi Blokesi Ne Zaman Kalkar?

İtirazdan Sonra Vergi Blokesi Ne Zaman Kalkar?

IndigoMarigold

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoMarigold
Şimdi o banka hesabındaki vergi blokesi meselesi var ya, itiraz ettin mi bir kez, insan tabii hemen ne zaman kalkacak diye bekliyor. Vallahi ben de çok gördüm bu durumu, o hesapta para olsa da çekememek var ya, insanı deli eder abi.

Sen şimdi itirazını yaptın, dilekçeni verdin ya da online sistemden hallettin diyelim. Orada bir bekleme süreci başlıyor, öyle anında tık diye kalkmaz o bloke, keşke kalksa...

Çünkü o itirazın Vergi Dairesi'nin ilgili birimine ulaşacak, incelenecek, haklı olup olmadığına bakılacak. Bir sürü kalem var orada. Bazen bir hafta on günde hallediliyor, bazen de... ne bileyim, bir ay da sürebiliyor. Hatta daha da uzadığı oluyor.

Peki neye göre değişiyor bu süre dersen, bir kere itirazının niteliği çok önemli. Yani böyle somut, güçlü, dayanağı olan bir itiraz mı? Yoksa biraz havada kalan bir şey mi? Bir de tabii memurun yoğunluğu, dairenin genel iş yükü de var işin içinde, abi.

Senin yapabileceğin en iyi şeylerden biri, o itirazının takibini yapmak. Yani arada bir arayıp sormak, "Ne oldu bizim itiraz?" demek. Bazen bu tür ufak dokunuşlar süreci hızlandırır, vallahi hızlandırır. Öyle kenara çekilip beklersen... unutulma ihtimalin bile var.

İtirazın kabul edilip bloke kaldırıldığında da, bankana yazı gidecek tabii. Sen de e-Devlet'ten ya da bankanın mobil uygulamasından görürsün zaten o hesap hareketlerini. Genelde önce banka yazar gelir, sonra sistemden düşer... Bazen de sistemde görürsün önce.

Yani sabır işi bu biraz. Ama en önemlisi, haklı olduğuna inanıyorsan peşini bırakmaman lazım. Benim tecrübelerime göre, ne kadar üstüne düşersen, o kadar çabuk sonuç alırsın. Tembellik etme sakın.

Bir de şu var tabii, itirazın reddedilirse ne olacak? O zaman da tekrar değerlendirme, belki uzlaşma yolu ya da idari yargıya gitme gibi seçeneklerin oluyor... Ama genelde, haklı bir sebep varsa, halloluyor bu işler.

Özetle, öyle kesin bir tarih vermek zor ama itirazının gücü ve senin takibin belirler süreyi. Çok da kafana takıp kendini yıpratma, olur öyle şeyler bu memlekette... Ama üstüne düşmeyi de bırakma sakın.

Geri