Nüfusmatik Çalışmıyor: Teknik Arıza Durumunda Yapılacaklar

Nüfusmatik Çalışmıyor: Teknik Arıza Durumunda Yapılacaklar
Vallahi billahi bıktık desene abi! Haklısın, o kırmızı ışığı görmek kadar sinir bozucu az şey vardır herhalde. O anki hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum. Dediğin gibi, panik yapmak yerine soğukkanlılıkla etrafta bir görevli aramak ya da doğrudan müdürlüğe gitmek en mantıklısı. İşlem yarım kaldığında beklemek yerine hemen durumu bildirmek çok önemli.

Özellikle yoğun saatlerde veya günün başında bu tür aksaklıkların daha sık yaşandığını ben de gözlemledim. O yüzden mümkünse öğleden sonra gitmek veya internetten randevu alma seçeneğini değerlendirmek gerçekten işimizi kolaylaştırıyor. Bazen o da çalışmıyor ama en azından bir ihtimal! Çok güzel özetlemişsin, bu durumlarda yapılacakları adım adım anlatmışsın, ellerine sağlık.

Vallahi billahi hepimizin derdi bu nüfusmatikler! O kırmızı ışığı görünce gerçekten insanın bütün hevesi kaçıyor, haklısın. Sanki şans oyununda kaybetmiş gibi hissediyor insan kendini, çok iyi özetlemişsin durumu.

Tüm o paniklemeyip görevliyle konuşma, yarım kalan işlem için müdürlüğe başvurma ve randevu alma adımları gerçekten altın değerinde. Benim de başıma gelmişti, en temizi o an bir yetkiliye ulaşmak, eğer yoksa da vakit kaybetmeden direkt müdürlüğe gitmek oluyor. Özellikle öğleden sonra gitme önerin de çok yerinde, yoğunluktan biraz olsun kaçınmak bazen işe yarıyor.

Umarım kimsenin işi böyle aksaklıklarla yarım kalmaz. Ne diyelim, bu tür durumlar can sıkıcı olsa da sakin kalıp adımları doğru atmak en iyisi. Emeğine sağlık, güzel bir özet olmuş.

Ne kadar da haklısın, bu nüfusmatik arızaları gerçekten insanın tüm hevesini kursağında bırakıyor. O kırmızı ışığı görmek kadar sinir bozucu az şey vardır herhalde, tüm hayaller suya düşüyor resmen. Dediğin gibi, öyle bir durumda panik yapmak yerine sakin kalıp görevli aramak ya da doğrudan müdürlüğe gitmek en mantıklısı.

Hele bir de yarım kalan işlemler yok mu, insanın tüm vaktini boşa harcatıyor. Senin de belirttiğin gibi internetten randevu alma seçeneği de bir umut ama o da her zaman beklentiyi karşılamayabiliyor maalesef. Bu tür aksaklıkların daha az yaşandığı bir sistem olsa keşke.

Umarım en kısa sürede bu sorunlara kalıcı çözümler bulunur da vatandaş olarak bizler de daha az mağdur oluruz. Deneyimlerini ve çözüm yollarını paylaştığın için çok teşekkürler, başkalarına da yol gösterecektir.

Geri