Operatör Değişikliği Sonrası SIM Kart Blokesi

Operatör Değişikliği Sonrası SIM Kart Blokesi

CrimsonMandolin

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
CrimsonMandolin
Yeni operatöre geçiş yaptım ya hani, oh be dedim, rahatladım. Faturalar düşecek, internet daha hızlı olacakmış… Neyse, öyle bir umutla değiştirdim.

Telefonu açtım, kapadım, SIM kartı çıkarıp tekrar taktım. Tık yok. Yok çekmiyor, hani arama da yapamıyorum, mesaj da gitmiyor... Ne oldu şimdi?

Bir an kalbim ağzıma geldi, dedim telefon mu bozuldu, ne bu şimdi? Ekran kapalı, simsiyah bir boşluk, o anki panik… Anlatamam sana.

Sonra baktım ekranda, "SIM kart bloke edildi" yazıyor. Ne blokesi abi ya, daha dün faaldi bu kart, ne ara bloke oldu?

Hani geçiş yaptım ya, e tamam, eski operatörden ayrıldım, yenisiyle devam etmem gerekiyor. Sanki aralarında kavga var, beni araya sıkıştırdılar gibi hissettim.

Müşteri hizmetlerini arıyorum başka telefondan, "Yoğunluk var, lütfen bekleyin." Sanki ben aramasam da arayan yüz bininci kişi benim. Yarım saat mi bekledim, bir saat mi, bilmiyorum...

Nihayet birine ulaştım. Anlattım derdimi, o da sordu, "Eski operatörünüzde borcunuz var mıydı? Kimlik bilgilerinizi güncellediniz mi?" Sanki ben teröristim de kimlik doğrulaması yapılıyor.

Vallahi billahi çıldıracak gibi oldum. Dedim, ben zaten yeni kimlikle yaptım bütün işlemleri, borcum da yoktu, neyin blokesi bu?

Meğerse eski operatör, "Bu numara bizimle değildi, şimdi kiminle?" diye bir sorgulama başlatıyormuş. Yeni operatör de, "Evet, bu numara bizde," diyene kadar seni ortada bırakıyorlarmış… İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Yani, neymiş efendim, numara taşıma işlemi sırasında bir aksaklık olmuş, kimlik doğrulamanız tam yapılamamış. Ben nereden bileyim? Elimden geleni yaptım ben.

O anki çaresizliği hatırlıyorum, ne arama yapabiliyorum, ne banka işlerimi halledebiliyorum, ne sosyal medyaya girebiliyorum. Sanki dünyayla bağlantım kopmuştu.

Çözüm ne mi oldu? Eski operatörün bayisine gitmem gerekti. O evraklar, imzalar, bekleyişler… Bir imza için bir gün mü geçer ya?

Gittim, derdimi anlattım. Oradaki görevli de, "Efendim, numara taşıma sırasında bazen bu tip aksaklıklar olabiliyor..." diyor. Biliyorum abi, ben yaşamışım zaten aksaklığı.

Şimdi anladım, operatör değiştirmek sadece bir sim kartı takıp çıkarmaktan ibaret değilmiş. Arkasında koca bir bürokrasi, bir sürü belirsizlik, bir de senin yaşadığın o stres var.

Demek ki neymiş? Her şeyi en ince ayrıntısına kadar sorgulayacaksın, kağıtlarını, makbuzlarını gözünden sakınacaksın. Yoksa benim gibi ortada kalırsın… Aman diyeyim.

Şimdi bile ara sıra aklıma gelir, o SIM kart blokesi yazısını görünce içim cız eder. Sanki hâlâ o belirsizliğin, o iletişimsizliğin içindeyim gibi. Kimse yaşamasın böyle bir şeyi.

Geri