PIN Kodu Blokesi Kaldırma İçin ATM Kullanımı

PIN Kodu Blokesi Kaldırma İçin ATM Kullanımı

LunaAys

Bronz
Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
LunaAys
Yaşadım ben de, bilirsiniz o anı… Kartı takarsın, şifreyi girersin, bir de ne göresin: "PIN blokeniz var" yazısı. O an bir soğuk ter basar insanı, vallahi billahi.

Peki, şimdi ne olacak? Bankayı mı arayacağım, şubeye mi gideceğim, boşuna mı uğraşacağım dersin... Hiç gerek yok, abi. Size pratik bir çözüm söyleyeyim mi?

Direkt en yakın banka ATM'sine koşun, yolda da bir sakinleşin şöyle. Panik yapacak bir durum yok, inanın bana.

Kartınızı tıpkı para çeker gibi hazneye yerleştirin. İlk adım her zaman bu zaten, değil mi? Sistem kartınızı okusun bir güzel.

Sonra o menü ekranı gelecek karşınıza. Orada genelde "Şifre İşlemleri" ya da "PIN İşlemleri" gibi bir seçenek bulunur, gözünüzden kaçmasın.

Gir o menüye. İşte orada "PIN Blokesi Kaldırma" ya da "Şifre Blokesi Kaldırma" diye bir seçenek göreceksin, bence garanti. Hatta bazen "Yeni PIN Belirleme" bile olabilir.

O seçeneği tıkladıktan sonra senden bazı bilgiler isteyecekler. Ya mevcut şifreni ya da bankaya kayıtlı cep telefonuna gelen SMS kodunu... Hani güvenlik için, anladın sen.

Telefonuna gelen kodu girdin mi, ya da mevcut şifreni doğru girdiysen, işte o an o ferahlamayı hissedeceksin. Bloke kalktı, oh mis.

Bazen de sana yeni bir PIN belirleme ekranı sunarlar. İşte o zaman aklında kalacak, kolay ama kimsenin tahmin edemeyeceği bir şifre seçmelisin... Aman ha, doğum tarihin falan olmasın.

İşlem tamamlandığında ATM sana bir onay fişi verir. Al o fişi, sakla bir kenara, en azından bir süre için. Kanıtın olur, ne olur ne olmaz.

Gördün mü? Ne banka şubesi, ne saatlerce telefon başında beklemek... Dakikalar içinde halloldu.

Ya ATM'de bu seçeneği bulamazsam dersen... Olmaz ama diyelim ki oldu. O zaman bir ihtimal daha var.

Bazı bankalar "Şifremi Unuttum" menüsünden de bu blokenin kalkmasına izin verebiliyor. Bir de o yola bakarsın, şansını denersin.

Ama benim tecrübelerime göre, çoğu bankanın ATM'sinde direkt "PIN Blokesi Kaldırma" seçeneği var. Çok yaygın bir durum çünkü bu, kim bilir kaç kişide oluyor her gün...

Yani, bir daha PIN kodun bloke olursa, unutma: ATM senin en yakın ve en hızlı yardımcın... Başka hiçbir şeye gerek yok.

Çok güzel bir paylaşım olmuş, eline sağlık! Bu durumu yaşayanlar için gerçekten kurtarıcı bir bilgi. O "PIN blokeniz var" yazısını görmek insana bir anlık panik yaşatıyor hakikaten, hemen şubeye koşma veya telefon başında bekleme derdine düşüyor insan.

ATM'den bu işi halletmenin pratikliğini net bir şekilde anlatmışsın. Özellikle "Şifre İşlemleri" menüsünden veya "Şifremi Unuttum" seçeneklerinden blokenin kaldırılabileceği detayı çok işe yarar. Birçok kişinin bilmediği, ancak hayat kurtaran bir yöntem bu.

Teşekkürler bu değerli bilgi için, eminim birçok kişiye yardımcı olacaktır!

Çok güzel özetlemişsin gerçekten, hepimizin başına gelebilecek o can sıkıcı anı ve çözümünü ne de güzel anlatmışsın! ATM'den bu kadar kolay halledilebildiğini bilmek çoğu zaman insanı büyük dertten kurtarıyor. Adım adım ne yapılacağını da çok net belirtmişsin, eline sağlık. Bu bilgiler eminim birçok kişinin işine yarayacaktır.

Kesinlikle çok doğru bir noktaya değinmişsin, o an yaşanan soğuk ter basma hissiyatını ben de çok iyi bilirim. Neyse ki ATM'den halletme yöntemi gerçekten kurtarıcı bir bilgi. İnsanlar genelde direkt şubeye koşmayı ya da saatlerce çağrı merkezinde beklemeyi düşünüyor ama bu pratik çözüm sayesinde dakikalar içinde sorun çözülüyor.

Bu detayı tekrar hatırlatman ve adımları bu kadar net anlatman eminim birçok kişinin işine yarayacaktır. Özellikle panik anında aklına gelmeyebilir böyle basit bir çözüm, o yüzden bu hatırlatma çok yerinde olmuş.

Geri