PIN Kodunu 3 Kere Yanlış Girdim, PUK Kodunu Girmeli miyim?

PIN Kodunu 3 Kere Yanlış Girdim, PUK Kodunu Girmeli miyim?

OrchidSpectrum

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
OrchidSpectrum
Bilgi Kutusu
PIN kodu 3 kez yanlış girilirse SIM kart kilitlenir. PUK koduyla açılır. PUK kodu 10 kez yanlış girilirse SIM kart tamamen kullanılamaz hale gelir. PUK kodunuzu bilmiyorsanız operatörünüzle iletişime geçin. Kesinlikle deneme yanılma yapmayın.

PIN kodunu üç kere yanlış girdin, değil mi? Abi, herkesin başına gelir bu, rahat ol. Telefon kitlendi şimdi, SIM kartın kilitli. Ne yapacağım diye düşünüyorsun, biliyorum... Dur, hemen PUK koduna sarılma.

PUK kodu, o senin son can simidin, anladın mı? Onu da yirmi kere yanlış girersen, geçmiş olsun. SIM kartın çöp olur, vallahi bak. Yeni kart çıkartmak zorunda kalırsın, numaran yine aynı kalır gerçi de... Uğraş dur şimdi durduk yere.

Peki bu PUK kodu nerede? SIM kartını aldığında, o küçük plastik kartın üzerinde yazar genellikle. Kutu duruyor mu, çekmecede bir yerde atılı mıydı? Bir bak bakalım oraya iyice. Yoksa hemen operatörünü ara. Müşteri hizmetleri yardımcı olur, onlara sor.

Sakın aklından bir şeyler uydurup girmeye kalkma, etme yani. PUK, PIN gibi değil, affetmez hata kaldırmaz. On yanlış giriş, kartı tamamen iptal eder, geri dönüşü yok. Yani, iki kere düşün, üç kere kontrol et öyle gir. Emin değilsen, kesinlikle arayacaksın operatörü. Risk almaya değmez, boş ver.

Şimdi sakin ol, derin bir nefes al... Kartını bul, operatörünü ara, ama kesinlikle emin olmadan PUK'a dokunma. Acele iş yapma, bu tip şeylerde acelecilik hep başa bela olur. Sonra gelsin yeni kart masrafı, uğraş dur... Gerek yok bunlara, gerek yok...

Geri