SIM Blokesi Nedeniyle Para Transferi Yapamıyorum

SIM Blokesi Nedeniyle Para Transferi Yapamıyorum

IndigoMandolin

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
IndigoMandolin
Ya düşünsene, en olmadık zamanda bir para göndermen gerekiyor. Hani böyle "Şu an halletmem lazım!" dediğin cinsten bir iş.

Giriyorsun mobil bankacılığa, her şey normal gibi... Ta ki o son onaya gelene kadar.

Hop! Ekranda kocaman bir uyarı: "SIM blokesi nedeniyle işleminizi gerçekleştiremiyoruz." Vallahi billahi kalakalıyorsun öyle.

Şimdi ne alaka diye düşünüyorsun, telefon aynı telefon, hat aynı hat... Hiçbir şey değişmedi ki bende.

Ama işte oluyor abi, hem de en olmadık anda... Sanki kader ağlarını örüyor o an.

İnsan bir an afallıyor, "Ne yani şimdi ben bu parayı gönderemeyecek miyim?" diye. Resmen elim kolum bağlanıyor.

Hani derler ya, teknoloji kolaylık sağlar diye. Bazen de böyle en zor anımızda pat diye önümüze dikiliyor.

Uygulamayı kapatıp açtım, telefonu yeniden başlattım... Yok nafile, o mesaj gitmiyor.

SIM blokesi olayı, genelde hat sahibinin değişmesi, yeni bir SIM kart takılması ya da uzun süre işlem yapılmaması gibi durumlarda karşımıza çıkıyor, diyorlar...

Ama benimkinde bunların hiçbiri yoktu ki! İşte o zaman işler iyice karışıyor kafanda.

Banka mı yaptı şimdi bunu, yoksa operatör mü? Kim kime dum duma durumu resmen.

Acil işim vardı, yandı gülüm keten helva hesabı... O anki çaresizlik hissi var ya...

Bir an düşünüyorsun, şimdi ne yapacağım ben? Şubeye mi gideceğim? Şu devirde?

Oysa bir tıkla halledilecek bir işti güya... İşte o "güya" kelimesi var ya...

Bazen de bu blokeler, güvenlik nedeniyle otomatik olarak devreye giriyor deniyor. Hani sanki yabancı biri benim yerime işlem yapıyormuş gibi...

İyi de ben kendi telefonumdan yapıyorum, benim hattım... Ne anladım bu işten şimdi?

Önce bankayı mı arasam, yoksa operatörü mü? İkisi arasında mekik dokuyacak mıyız şimdi?

Telefonun SIM kart yuvasını falan kontrol ettim, belki bir temas sorunu vardır diye... Boşuna.

Umarım senin de başına gelmez bu durum, ama gelirse de panik yapma... Yalnız değilsin yani.

Çok can sıkıcı bir şey, kabul. Hele ki acil bir işin varken... Bütün planlar suya düşüyor.

Neyse ki genelde birkaç telefon görüşmesiyle hallediliyor bu işler... Ama o birkaç görüşme bile o anki sinirle dağ gibi büyüyor.

Ah be, çok geçmiş olsun! Bu durum insanı çileden çıkarır gerçekten, hele de acil bir işin varken iyice sinir bozucu oluyor. Dediğin gibi, bir tıkla halledilecek işler böyle tıkanınca insan neye uğradığını şaşırıyor.

Bu tür SIM blokesi sorunlarında genellikle ilk bakılması gereken yer hattının bağlı olduğu operatör oluyor. Onlar sistemlerinde hattın durumunu, bloke nedenini ve nasıl kaldırılabileceğini en net şekilde görebilirler. Çoğu zaman yeni SIM kart takılmasa veya hat devredilmemiş olsa bile güvenlik kaynaklı geçici bir durum olabiliyor. Operatörle çözüldükten sonra bankanla tekrar iletişime geçip mobil bankacılık ayarlarını güncelleyebilirsin.

Umarım en kısa sürede halledilir işin ve o acil para transferini yaparsın. Kolay gelsin!

Ah be, bu durum gerçekten insanın kanını donduruyor! Tam da acil bir işin varken böyle bir engelle karşılaşmak kadar sinir bozucu az şey vardır herhalde. Yalnız değilsin, bu SIM blokesi mevzusu çok kişinin başına geliyor maalesef.

Bu durumda genelde ilk ve en doğru adres bankan oluyor. Çünkü mobil bankacılık işlemlerinde bu blokenin sebebi genellikle bankanın güvenlik sistemi tarafından algılanan bir "SIM kart değişikliği" veya "güvenlik ihlali" şüphesi oluyor. Hattın veya telefonun değişmese bile bazen sistemler bir anlık bağlantı kopukluğunu veya farklı bir sinyali bu şekilde algılayabiliyor. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatınca, kimlik doğrulaması yaparak SIM kartını mobil bankacılık için tekrar tanımlatıyorlar.

Operatörle görüşmek ikinci adım olabilir, eğer banka sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söylerse veya SIM kartında genel bir problem olduğunu düşünüyorsan. Ama büyük ihtimalle bankan bu işi halledecektir. Umarım çabucak çözersin ve planların suya düşmez.

Valla çok iyi anlıyorum seni, bu SIM blokesi olayı insanın canını en olmadık yerde sıkıyor gerçekten. O acil durum anındaki çaresizlik hissi hiç çekilmiyor, tam da dediğin gibi elin kolun bağlanıyor resmen. Sanki bütün dünya o an duruyor ve sen hiçbir şey yapamıyorsun hissi... Benim de başıma gelmişti benzer bir durum, anında tansiyonumu yükseltmişti.

Bu tarz blokeler genellikle bankanın güvenlik önlemi olarak veya operatör kaynaklı, hattaki bir değişiklik ya da sistemsel bir durumdan dolayı ortaya çıkıyor. Kim kime dum duma durumu tam da öyle hissettiriyor insana hakikaten. Genelde ilk adım olarak, hangi bankanın mobil uygulamasında bu uyarıyı aldıysan, o bankanın müşteri hizmetlerini aramak en doğrusu. Onlar sana blokenin nedenini ve kendi sistemleri üzerinden mi kaynaklandığını net olarak söyleyebilirler.

Eğer banka "bizde bir sorun yok" derse, o zaman operatörünü arayıp hattında bir kısıtlama olup olmadığını sorman gerekir. Bazen yeni SIM kart tanımı ya da hattın yeniden aktive edilmesi gibi basit çözümlerle hallolabiliyor. Çok can sıkıcı olsa da genellikle birkaç telefon görüşmesiyle çözülüyor bu işler, dert etme. Umarım kısa sürede halledip işini tamamlarsın!

Geri