Steam Hesabında Takas Yasağı Kaldırma

Steam Hesabında Takas Yasağı Kaldırma

CoralBrocade

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
CoralBrocade
Şimdi bak, Steam hesabında takas yasağı yediğinde o an dünya başına yıkılır, biliyorum, yaşadım çünkü aynısını, hem de kaç kere. Sanki en sevdiğin eşyan elinden alınmış gibi bir his o. Hele ki bir takas bekliyorsa seni... Vallahi billahi insan çıldıracak gibi oluyor. Ama sakin ol, tecrübeyle sabit, bu işlerin bir çözümü var.

Takas yasağı dediğin şey genelde öyle durup dururken, sebepsiz yere çıkmaz karşına. Steam’in kendi güvenlik protokolleri var, biliyorsun. Adamlar da haklı, onca dolandırıcılık, hesap çalma vakası... Ufak bir anormallik bile onların gözüne batıyor. Ya yeni bir bilgisayardan mı girdin hesaba, yoksa şifreni mi değiştirdin yakın zamanda, ya da e-posta adresinle mi oynadın biraz? Genelde en sık karşılaşılan sebep bunlar oluyor. Hani hesabın güvende mi diye bir kontrol mekanizması gibi düşün bunu sen.

Bu durumda genelde belirli bir süre beklersin. 7 gün olur, 15 gün olur... Steam sana bunu açıkça yazar zaten. "Şu tarihe kadar beklemelisin" der sana. Abi ya, bu bekleme süreleri bazen can sıkıcı olabiliyor, insanı deli ediyor ama yapacak bir şey yok. Çoğu zaman kendi kendine kalkar bu yasak, hiç merak etme. Elini kolunu bağlar ama sonra serbest bırakır seni.

Gel gör ki, bazen durum o kadar basit olmuyor. Hani o basit güvenlik kontrollerinin ötesinde bir şeyler varsa... Hesabına garip bir yerden giriş yapıldıysa, tuhaf işlemler görüldüyse, ya da Allah korusun bir dolandırıcılık vakasıyla ilişkilendirildiyse, o zaman işler biraz değişir. İşte o an Support'la muhatap olman gerekir. Başka yolu yok, direkt onlarla konuşacaksın.

Steam Destek'e yazarken ne kadar detaylı ve dürüst olursan o kadar iyi. Hani, "Benim hesabım yasağa girdi, kaldırın" demekle olmaz o işler. Şunu anlatacaksın: "Benim hesabım şu tarihte takas yasağı yedi. Büyük ihtimalle şu sebeple oldu..." diye kendi tahminini de yaz. Ne olduysa, nasıl olduysa açıkça anlat. Yeni bilgisayara mı geçtin, şehir mi değiştirdin, yeni bir internet kafeden mi girdin... Her detayı ver ki adamlar da seni anlayabilsin.

Sabır işi abi bu işler, vallahi. Steam Support'un hemen cevap vermesini falan bekleme. Bazen günler sürer, bazen bir hafta... Öyle bir mail atıp kenara çekilmek yok. Takip edeceksin, ara sıra güncellemelerini kontrol edeceksin. Onlar senden ek bilgi isterse hemen göndereceksin. Ne kadar hızlı ve doğru bilgi verirsen, o kadar çabuk çözülür işin.

Bir de unutmadan, kesinlikle Steam Guard'ı aktifleştir. Eğer hala etmediysen, bence ilk işin o olsun. Telefonuna kur, iki aşamalı doğrulama dediğimiz şey bu, hesabın için zırh gibi bir şey. Birçok takas yasağının temelinde, hesabın güvenliğinin tam olmaması yatar. Hani sen bile unutursun bazen o basit güvenlik adımlarını. Ama işte onlar unutmuyor.

İnan bana, bir takas yasağı yiyen kolay kolay bir daha aynı hataya düşmüyor. Tecrübe işte, acıtır ama öğretir. Hesabının güvenliği her şeyden önemli, oyunların, skinlerin falan hepsi orada duruyor sonuçta. Kimse çalmasın, kimse senin canını sıkmasın diye işte bu basit adımları atman şart. Eninde sonunda takas yasağın kalkar, için rahat olsun. Yeter ki sakinliğini koru ve doğru adımları izle... başka türlü olmaz.

Geri