Şüpheli İşlem Blokesi: Bankamı Nasıl İkna Ettim?

Şüpheli İşlem Blokesi: Bankamı Nasıl İkna Ettim?

PrismLinen

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
PrismLinen
banka kapılarında sabırla açılan yollar nasıl keşfedilir

nasıl sakin ne yapmalı

gizli kapılar aralandığında

Mesela banka işlemleri bir tarladaysanız ve o tarlada bilinmeyen kuytu bir köşe vardır işte oraya adım attığınızda tüm sesler aniden kesilir Böyle suskunluk bazen insanı delirtir Sonra kalbiniz daha hızlı atmaya başlar Ne yapmalı Nasıl aşmalı Bu engeli Çünkü bu engel sadece soğuk bir kural değil Arkasında bir ihtiyat var Ama siz işin o ihtiyat kısmını da çözmeden kapıyı zorlamaya kalkarsanız sadece iş karmaşıklaşır Hani dağ kapısıysa yol açıklanmazsa şehirle bağlantı kopar Siz de iletişimi koparmadan sakince sorular soracak ipuçları biriktireceksiniz Öyle boş boş beklemek değil Tıpkı eski dostun kapısını çalarken ona güven sanıp birden içeri dalmayıp önce seslenmek gibi

Zaman zaman bankanın duruşu bir tablo gibidir Büyük aşırma yok Sakin ama direct değil Burada söylenen kelimeler kadar suskunluklar da anlam taşır Hangi hareket ne demek diye dikkatlice incelemek gerekir Çünkü bir hata ile kapı aralığı kapanır sonra tekrar açılmaz İşte böyle bir yerde ben gidip telefonun diğer ucunda sabırla var olan prosedürün dışında neler olabilir diye sordum Duyarlılık değil sadece mevzuattaki ufak süzgeçler var dedi Aldım satır aralarını Kimler için olduğuna bakıldı Onlar ziynet eşyası gibi saklanıyor dışarıdan görünmesin diye Beklemek onun içinde ayrı bir savaş Sakince onlarla aynı frekansta olmak gerekiyor Mesela kimlik doğrulama anlamsızsa onu ortaya koyuyorsunuz Yoksa onlara yargısız infaz yapmayın Bu işte karşılıklı algı önemli

Yolun sonunda anladım ki banka bizimle konuşuyor ama kelimeler yetmiyor Bazı anlar vardır alışkanlıkların dışında yani o anda ruh halinde dinlenmek gerekir Ben de en sade haliyle açtım derdimi Derdim sadece para değil Güven ve hız istiyorum Onda da ortak bir payda aradım Kafalarında ne büyütüyorsa ben elimde somut belgelerle bilgileri sundum Bir masal gibi düşünün biz yolun iki ucu iki kahramanız Ve beraberce karanlığa ışık tutuyoruz Ekranlar arkasında birileri var ama onları görmek mümkün değil İşte ben o karanlıkta ellerini hissetmeli ve onların da aynı taraf olduğunu anlatmalıydım Öyle sessizliğin içinde inat değil merakla yaklaşmalı Bazen yavaş yavaş açılan kapılar daha sıcak olur Bu mücadelede sakin kalmak en büyük kozmik sırdır diye neredeyse kendime anlattım Ve o an banka da belki benim gibi düşünen birini buldu

Geri