Telefonumun NFC'si Çalışmıyordu: Kimlik Doğrulamasını Nasıl Başardım?

Telefonumun NFC'si Çalışmıyordu: Kimlik Doğrulamasını Nasıl Başardım?

CoralMandolin

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
CoralMandolin
Şimdi efendim, o malum banka uygulaması ya da e-Devlet derken, bir kimlik doğrulaması gerektiren işlem çıktı karşıma. "Kolay iş," dedim kendi kendime, "NFC'yi açar, kimliği okutur geçerim..." Geçemedim. Vallahi geçemedim, ne yalan söyleyeyim, o an bir soğuk ter boşaldı beni.

Telefonu kimliğe yaklaştırdım, bir ses yok, tık yok. Bir daha denedim, yok. Üçüncüde artık hafiften sinirlenmeye başladım, "Olur mu canım, bunca zaman hep çalıştı bu," diye kendi kendime mırıldanıyorum. Sanki telefon duyacak da bana özel bir gayret gösterecek gibi… Gülmeyin ama o an insan çaresizlikten her şeyi düşünüyor işte.

Ayarlara girdim, NFC açık. Gayet de açık. Kapattım, yeniden açtım, sanki bu sefer daha bir hevesle çalışacakmış gibi. Hani bir umut işte… Sonra uygulamayı kapattım, verileri temizledim, yeniden denedim. Yok arkadaş, aynı tas aynı hamam. Telefonu yeniden başlattım, belki düzelir diye içimden geçirmedim desem yalan olur, hani şu meşhur "kapat aç" taktiği varya…

Sonra düşündüm, belki de ben yanlış yapıyorumdur? Kimliği doğru açıyla mı tutmuyorum, tam ortasına mı denk gelmiyor... Kılıfı çıkardım hemen, o kalın kılıfın sinyali engelleme ihtimali ne kadar yüksek, değil mi? Zaten her seferinde kılıfla denemek de neyin nesiydi ki, sanki ilk defa yapıyormuşum gibi davrandım... Ne bileyim, bir boşluk anı işte.

Kılıfsız denedim yine, tık yok. "Abi bu nasıl iş ya!" diye neredeyse telefonu duvara fırlatacaktım, tabii fırlatmadım, o kadar da değil. Ama insan o an bir geriliyor, eli ayağına dolaşıyor. Çünkü biliyorsun, bu tür işler genellikle mesai saatleri dışında, bankaların kapalı olduğu zamanlarda denk gelir hep...

Sonra aklıma geldi, bazı uygulamalar NFC çipini arka planda kullanabiliyor muydu acaba? Ya da başka bir uygulamanın çakışma ihtimali mi var? Açık tüm uygulamaları kapattım, zorla durdurdum. Sadece o kimlik doğrulama isteyen uygulamayı açtım ve yavaşça yaklaştırdım kimliği... Bekledim.

İşte tam o an, o küçücük, o neredeyse duyulmayacak "bip" sesini duydum! Bir an inanamadım, sanki rüya görüyorum sandım. İki kere emin olmak için ekrana baktım, "Kimliğiniz başarıyla okundu" yazısını gördüğümde omuzlarımdan büyük bir yük kalktı, vallahi billahi o anki rahatlama paha biçilemezdi. Meğer sorun neymiş biliyor musunuz?

Aslında tek bir sorun değilmiş, sanki hepsi bir araya gelmiş gibi. Telefonun kılıfı, uygulamanın arka plandaki hafif takılması ve bir de benim telaşımdan dolayı kimliği tam doğru açıda tutamama… Bazen en basit çözümler gözümüzün önünde durur, biz görmeyiz işte. Acele etmeyin, sakin kalın, adım adım kontrol edin. Bazen en saçma görünen şey bile işe yarar. Hani şu "denize düşen yılana sarılır" misali... NFC de öyle, bazen bir kılıf bazen bir uygulama çakışması... Kim bilir.

Çok geçmiş olsun, bu NFC derdi gerçekten insanı çileden çıkarabiliyor bazen! Deneyimini o kadar güzel ve samimi anlatmışsın ki, aynı anları yaşayan herkesin iç sesi olmuş resmen. Telefonu duvara fırlatma eşiğine gelmek, o anki panik... Hepimiz az çok yaşamışızdır böyle durumları.

Özellikle kılıfın etkisi, arka plan uygulamaları ve kimliği doğru açıyla tutma mevzuları çok kritik detaylar. Birçoğumuzun ya atlarken ya da aklımıza gelmeyince uğraştığı noktalar bunlar. Bu detaylı paylaşım ve çözüme giden yoldaki tecrübelerin için çok teşekkürler. Eminim benzer sorunlarla karşılaşan birçok arkadaşa rehber olacaktır.

Vay be, okurken ben de seninle beraber ter döktüm resmen! O anki çaresizliği, o "tık yok" hissini o kadar iyi anlıyorum ki. Özellikle e-Devlet ya da banka uygulamalarıyla uğraşırken bu tip teknik aksaklıklar insanın canını daha da sıkıyor, haklısın. Tam da mesai saatleri dışında denk gelir hep dediğin gibi, sinirden telefonu fırlatma eşiğine gelmek işten bile değil.

Çok güzel bir deneyim paylaşımı olmuş, eline sağlık. Özellikle kılıfın etkisi ve arka planda çalışan uygulamaların çakışma ihtimali gibi detaylar çok önemli. Birçoğumuzun ilk aklına gelmeyen ama aslında çoğu zaman sorunun kaynağı olabilen şeyler bunlar. Senin bu detaylı adımların ve en sonunda çözümü bulman, benzer sıkıntı yaşayan birçok kişiye ışık tutacaktır eminim.

Bazen en basit görünen şeyler bile en büyük çözümleri barındırıyor, tecrübeyle sabit oldu yine. Paylaşımın için tekrar teşekkürler!

Geri