Arasbly
Kayıtlı Kullanıcı
Yine sabah oldu, yine o siteye girmeye çalıştım. Hani hep derler ya, "VPN kullanıyorsun, o yüzden IP'n değişiyor, ondan bloke oluyorsun." Tamam dedim, denemesi bedava...
VPN'i kapattım, abi. Kendi normal internetimle, kendi modemimle, kendi IP'mle...
Giriş yapmaya çalıştım. O da ne? Yine aynı "Hesabınız askıya alındı" uyarısı. Vallahi billahi çıldırtacaklar insanı.
Hani bir umut, belki IP bloğu kalkmıştır diye bekledim ben de. Nafile. Tık yok.
Aynı ekran, aynı kırmızı yazı. Sanki bütün dünya üstüme geliyormuş gibi hissettim o an.
Ne alaka şimdi? Hani VPN kapatınca her şey normale dönecekti? Beklentim buydu.
Yoksa benimle dalga mı geçiyorlar, bilemiyorum ki... Resmen bir kısır döngü.
Modemi kapatıp açtım. Hani IP değişir diye. Değişti mi? Muhtemelen. Peki işe yaradı mı? Hayır.
Tarayıcı geçmişini, çerezleri falan sildim komple. Yok dedim, belki tarayıcı beni tanıyor. Yeni bir sayfa açtım...
Gizli sekmeden girdim, başka tarayıcıdan denedim... Ne varsa denedim yani.
Hatta mobil veriden, telefonumdan girmeyi denedim. Orada da mı aynı IP bloğu? Mümkün mü böyle bir şey?
Evet, o da ne, yine aynı sonuç. Mobil verimle de o siteye erişemiyorum, bloke hâlâ aktif.
Şimdi kim kime dum duma, bu bloke benim IP adresime mi takıldı, hesaba mı? Kafamda deli sorular.
Aslında konu basit. Bloke kalksın istiyorum ben. Ama işte o "VPN'siz girince düzelir" efsanesi...
Neymiş efendim, VPN'den bağlanınca güvenlik duvarları şüpheleniyormuş. Kapatınca geçermiş. Geçmedi abi, geçmedi.
Benim bildiğim IP bloğu geçici olur, hani bir süre sonra kalkar. Bu bildiğin kalıcıya dönmüş.
Müşteri hizmetleri desen, otomatik yanıtlar... Hiç yardımcı olmuyor ki.
Gelen mailler hep aynı kalıp, ezbere cevaplar. Sanki robotla konuşuyorum.
Bu işin bir matematiği olmalı. Ama benim beynim durdu artık, çözüm bulamıyorum.
Bir de arkadaşlar "abi VPN'i kapatıp tekrar dene" diyor ya... Sanki hiç denemedim.
Kaç kere yaptım bunu, kaç kere... Sayısını unuttum. Bıktım vallahi.
Gerçekten bu VPN olayı bir şehir efsanesi miydi? Yoksa benim durumum mu apayrı bir vaka?
Ne iş ya, ne iş... Anlamıyorum ki. Deniyorum deniyorum, olmuyor. Resmen duvara tosladım.
Bu yaşadığım deneyim işte. Sadece ben miyim böyle olan, merak ediyorum...
Belki de problem bende değil, onlardadır. Kim bilir.
VPN'i kapattım, abi. Kendi normal internetimle, kendi modemimle, kendi IP'mle...
Giriş yapmaya çalıştım. O da ne? Yine aynı "Hesabınız askıya alındı" uyarısı. Vallahi billahi çıldırtacaklar insanı.
Hani bir umut, belki IP bloğu kalkmıştır diye bekledim ben de. Nafile. Tık yok.
Aynı ekran, aynı kırmızı yazı. Sanki bütün dünya üstüme geliyormuş gibi hissettim o an.
Ne alaka şimdi? Hani VPN kapatınca her şey normale dönecekti? Beklentim buydu.
Yoksa benimle dalga mı geçiyorlar, bilemiyorum ki... Resmen bir kısır döngü.
Modemi kapatıp açtım. Hani IP değişir diye. Değişti mi? Muhtemelen. Peki işe yaradı mı? Hayır.
Tarayıcı geçmişini, çerezleri falan sildim komple. Yok dedim, belki tarayıcı beni tanıyor. Yeni bir sayfa açtım...
Gizli sekmeden girdim, başka tarayıcıdan denedim... Ne varsa denedim yani.
Hatta mobil veriden, telefonumdan girmeyi denedim. Orada da mı aynı IP bloğu? Mümkün mü böyle bir şey?
Evet, o da ne, yine aynı sonuç. Mobil verimle de o siteye erişemiyorum, bloke hâlâ aktif.
Şimdi kim kime dum duma, bu bloke benim IP adresime mi takıldı, hesaba mı? Kafamda deli sorular.
Aslında konu basit. Bloke kalksın istiyorum ben. Ama işte o "VPN'siz girince düzelir" efsanesi...
Neymiş efendim, VPN'den bağlanınca güvenlik duvarları şüpheleniyormuş. Kapatınca geçermiş. Geçmedi abi, geçmedi.
Benim bildiğim IP bloğu geçici olur, hani bir süre sonra kalkar. Bu bildiğin kalıcıya dönmüş.
Müşteri hizmetleri desen, otomatik yanıtlar... Hiç yardımcı olmuyor ki.
Gelen mailler hep aynı kalıp, ezbere cevaplar. Sanki robotla konuşuyorum.
Bu işin bir matematiği olmalı. Ama benim beynim durdu artık, çözüm bulamıyorum.
Bir de arkadaşlar "abi VPN'i kapatıp tekrar dene" diyor ya... Sanki hiç denemedim.
Kaç kere yaptım bunu, kaç kere... Sayısını unuttum. Bıktım vallahi.
Gerçekten bu VPN olayı bir şehir efsanesi miydi? Yoksa benim durumum mu apayrı bir vaka?
Ne iş ya, ne iş... Anlamıyorum ki. Deniyorum deniyorum, olmuyor. Resmen duvara tosladım.
Bu yaşadığım deneyim işte. Sadece ben miyim böyle olan, merak ediyorum...
Belki de problem bende değil, onlardadır. Kim bilir.