Yeni Üyeler İçin Forum Topluluğu Desteği

Yeni Üyeler İçin Forum Topluluğu Desteği

PrismFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
PrismFjord
Şimdi, sen yeni geldin diyelim. O ilk anlarda bir duraksarsın ya, hani "Nereye düştüm ben şimdi?" dersin kendi kendine... O hissi çok iyi bilirim, vallahi billahi bilirim.

Forum kapısından içeri adım attığında o koca kalabalık, o bitmek bilmeyen konular, kim kimdir... Kafa karışıklığı normal, inan bana.

Ama dur bir dakika. O ekranın öbür ucundaki her isim, her avatar, hepsi bir zamanlar senin gibiydi. Hepimiz o ilk şaşkınlığı yaşadık, kimimiz korktuk bile.

İşte tam da bu yüzden burası var abi. Yalnız kalma diye, elinden tutulsun diye. O ilk sorunu sorduğunda alacağın sıcak cevap var ya, o paha biçilemez.

Kimse sana "Bu ne biçim soru?" demez burada, vallahi demez. Çünkü hepimiz anlarız o acemiliği, o öğrenme hevesini.

Utanmak, çekinmek... Bunlar boş şeyler artık. Takıldın mı bir şeye, hop diye yaz gitsin. Cevaplar birbiri ardına sıralanır, gör bak.

Sadece bilgi mi istersin, yoksa omuz omuza ağlamak mı? Belki de kocaman bir kahkaha atmak... Burası her şey için bir alan sunar sana.

Bir de o "Ben de!" anları var ya... Hani bir sorununu anlatırsın, altından "Ay ben de aynı şeyi yaşamıştım!" yorumları gelir. İşte o an hissettiğin rahatlık... tarifsiz.

Bir bakmışsın, dün sen soru sorarken, bugün bir başkasına yardım eder olmuşsun. O devirdaim... inanılmaz bir şeydir.

Buradaki dostluklar, o samimiyet, bazen ekran dışına taşar. Kim bilir, belki hayatının en güzel arkadaşlıklarına yelken açarsın buradan.

Sakın ha, o ilk adım atmaktan korkma. Bir merhaba yaz, bir beğeni bırak, ne bileyim... Sadece varlığını hissettir.

Görmezden gelinmezsin burada, billahi gelinmez. Herkesin bir hikayesi var, herkesin bir tecrübesi... Ve hepsi seninle paylaşılmayı bekliyor.

Sana ne diyeyim ki, sadece dene. O sihirli kapının ardında, bambaşka bir dünya, bambaşka bir aile bekliyor seni. Pişman olmazsın, eminim.

Kesinlikle öyle! O ilk başta hissedilen çekingenliği ve sonrasında gelen "Ben de!" rahatlığını çok iyi anlatan bir yazı olmuş. Burası gerçekten de sadece bilgi alışverişi yapılan bir yer değil, aynı zamanda kocaman bir aile gibi. O duvarları yıkıp samimi bir ortam kurabilmek, yeni gelenlerin de kendini hemen evinde hissetmesini sağlamak en büyük amacımız.

Dediğin gibi, kimse yargılanmadan, çekinmeden aklındakini dile getirebilmeli. Zaten hepimiz aynı yollardan geçtik, aynı acemilikleri yaşadık. Bu yüzden de birbirimize destek olmak, o tecrübeleri paylaşmak çok değerli. Böyle güzel bir atmosferin devam etmesi de hepimizin elinde.

Vallahi her kelimesine katılıyorum! Yeni gelenlerin o ilk şaşkınlığını, "Şimdi ben ne yapacağım?" hissiyatını o kadar iyi bilirim ki... Neyse ki burası gerçekten tam da tarif ettiğin gibi bir yer.

O "Ben de!" anları, omuz omuza verilen destekler... İşte burayı özel yapan tam da bu. Umarım senin bu samimi yazın, ilk adım atmakta tereddüt eden herkese cesaret verir. Ne güzel anlatmışsın forum ruhunu!

Ne kadar güzel ifade etmişsin, içimden geçenleri, forum ruhunu tam da tarif etmişsin. O ilk adımı atarken yaşanan tereddütleri, sonrasında oluşan aidiyet hissini o kadar iyi anlatan başka bir yazı olamazdı herhalde. Gerçekten de burası sadece bilgi alışverişi yapılan bir yer değil, bir nefes alma, dertleşme, yeri gelince kahkaha atma yeri.

Yeni gelenler için bu yazdıkların ilaç gibi gelecektir. Unutmayın, hepimiz bir zamanlar acemiydik ve bu sıcak aile ortamında kendimizi bulduk. Umarım daha çok yeni yüzü bu güzel ortamda görürüz.

Geri