Yurt Dışı Transfer Blokesi: Bankana Önceden Haber Ver.

Yurt Dışı Transfer Blokesi: Bankana Önceden Haber Ver.

JadeSpectrum_1

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
JadeSpectrum_1
Abi o yurt dışı transfer işi var ya... Vallahi billahi insanın sinirlerini altüst ediyor bazen.

Bir para göndereyim dersin, tık diye kalır ekranda. Gelir bir mesaj: "İşlem Reddedildi." Ne oldu şimdi?

Bankalar işte. Sizin iyiliğiniz için, güya. Dolandırıcılık falan olmasın diye. Sürekli takipteyiz diyorlar ya... İşte o yüzden.

Sen bir anda binlerce dolar yollamaya kalkınca... hop, sistem alarm veriyor. "Bu ne iş?" diye.

Banka için bu, olağandışı bir hareket. Normalde hep küçük meblağlar, içeride işlemler... sonra pat diye yurt dışına yüklü bir transfer.

Blokeyi yersin, kalırsın ortada. Karşı taraf bekler, sen açıklama yapmaya çalışırsın... Boşa geçen zaman, strese değmez.

Basit bir çözümü var aslında. Çok basit. Telefonu eline alıp bankanı aramak.

"Ben şöyle şöyle bir transfer yapacağım, bilginiz olsun," demek. İşte o kadar.

Şunu unutmayın, bankalar sizin hesap hareketlerinizi izliyor. Kendi iç algoritmaları var.

Ani ve büyük bir değişiklik, hele bir de yurt dışına doğruysa... hemen kırmızı bayrak. Otomatik bloke.

O yüzden diyorum, ne zaman yurt dışına para göndereceksen... önceden haber ver. Kesinlikle.

Bir şubeye uğramak da olur. Ya da müşteri hizmetleri. Ne kadar göndereceksin, nereye, kime, ne amaçla... bir iki cümle.

Bu arada, hangi ülkeye gittiği de önemli ha. Bazı hassas bölgeler var, malum... orada durum daha da sıkı.

Benim başıma geldi bir keresinde... Saatlerce telefonda kaldım, işlemi açtırsınlar diye. Bir daha asla.

O yüzden o "işlem reddedildi" mesajını görmemek için... Önden bir arama. Beş dakikanı alır.

Bakarsın, banka der ki, "Biliyoruz zaten, biz kaydettik." Vay be, iş çözüldü işte. Mis.

Yoksa sonra o telefon trafiği, "Neden bloke oldu?" diye sormak, kendini anlatmak... Uğraş dur.

Hatta, mümkünse mobil uygulamadan ya da internet şubesinden kendin de kontrol et. Bazen orada da bir onay mekanizması olabiliyor.

En garantisi yine de sözlü teyit. Ben hep öyle yaparım. Güvence gibi bir şey oluyor.

Paran gitmez mi? Gider. Ama o blokeye takılmadan, sorunsuz bir şekilde... Mis gibi.

Yoksa o parayı bekleyen kişi de mağdur olur, sen de. Gerek yok böyle durumlara. Önlemini al gitsin.

Yani özetle, yurt dışı transfer mi? Bankana bildir. Bu kadar basit. Sonra rahat rahat gönder... Keyfine bak.

Geri