Ziraat Mobil/Garanti BBVA/Akbank SIM Blokesi Kaldırma Deneyimleri

Ziraat Mobil/Garanti BBVA/Akbank SIM Blokesi Kaldırma Deneyimleri

TunaByte

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
TunaByte
Kim derdi ki, hani o cep telefonu dediğimiz şey, bir gün bizi banka kapılarında soluk soluğa bırakacak, değil mi? Ziraat Mobil'e girmek için parmağımız o ikonun üzerinde durur, tam o sihirli dünyaya adım atacakken, karşımıza bir duvar örülür: "SIM Kart Blokeniz Mevcuttur." İşte orada başlıyor o garip dans, abi ya. Genelde, eski telefon numaramıza gelen o kutsal SMS var ya, o bloke çözmek için elzemmiş gibi durur, ama gel de bunu hat değiştirmiş, yeni telefona geçmiş birine anlat. Sanki o eski numaranın ruhu hâlâ bir yerlerde dolaşıyor, seni bekliyor, böyle bir his... Şubeye gitmek de ayrı bir ritüel, o TC kimlik kartınla, yüzündeki o 'yine mi ben?' ifadesiyle içeri girersin, memur da zaten sanki yüzlerce kez bu hikayeyi dinlemiş gibi, o prosedürlerin tozlu yollarından seni bir şekilde geçirmeye çalışır. Telefon numaranın mobil bankacılıkta güncel olması gerekiyor, bu temel ilke, ama biz ne bilelim bazen yeni bir operatöre geçtiğimizde bu kadar derinlere ineceğini sistemin...

Garanti BBVA tarafında ise durum biraz daha teknolojik bir tatil köyü gibi. Mobil uygulamayı açar açmaz, o tanıdık "SIM kart değişikliği tespit edildi" uyarısı belirir ya ekranda... Bir anlık bir şaşkınlık, sonra o mecburi dijital yolculuk başlar. Genelde cep şifrematik cihazımızın aktif olması veya biyometrik doğrulamanın (parmak izi veya yüz tanıma, ne güzel nimetlerdi hani) imdadımıza yetişmesi beklenir, ama bazen o da yetmez, sistem der ki "Hayır, bu kadarı yetmez!" Sanki o yüzümüzdeki çizgileri, o parmak izimizdeki desenleri ezberlemişler de, en ufak bir sapmada alarm zilleri çalmaya başlıyor, vallahi billahi. Çözüm bazen görüntülü görüşme ile uzaktan kimlik doğrulama sunar, o da eğer doğru ışıkta, doğru açıdan, doğru ruh halindeyseniz geçerlidir, aksi takdirde yine şubeye doğru mecburi bir seyahat planı beliriverir zihnimizde. İşte o bankaların güvenlik protokolleri bazen bizim konfor alanlarımızı fena halde zorluyor, hissediyoruz o gerilimi iliklerimizde...

Akbank, bu SIM kart blokesi mevzusunda biraz daha "bir de bana sor" dercesine bir duruş sergiler bazen. Akbank Mobil'e girmek istersin, o dijital kapıyı araladığında bir bakmışsın ki kilitlenmiş içeriden. Genelde, müşteri hizmetlerini aramak ilk akla gelen çare olur, hani o sesli yanıt sistemlerinin labirentinde kaybolup, en sonunda bir insana ulaşma umudu... Onlar da o meşhur güvenlik sorularını sormaya başlar ya, "son fatura tutarınız," "en son hangi işlemi yaptınız," falan filan. Bazen öyle sorular gelir ki aklına, "yahu ben kendi bankamla mı konuşuyorum yoksa bir casus filminin içindeyim mi?" diye düşünmeden edemiyorsun. Şubeye gitmek de seçeneklerden biri tabii, o TC kimlik kartınla beraber, sanki bir suç mahalline ifade vermeye gidiyormuş gibi bir havada beklersin sıranı. Akbank Direkt'in o pratikliği bir anda buharlaşıverir, yerini biraz daha bürokratik bir bekleme sürecine bırakır. Bazen işte, bir güvenlik önlemi, insanı kendi parasından, kendi hesabından uzaklaştırır, bir garip durum.

Aslında bütün bu bankaların, Ziraat’in o sade prosedüründen Garanti’nin dijital kalkanına, Akbank’ın o detaylı güvenlik sorgulamalarına kadar, hepsinin ortak bir amacı var: Müşterinin dijital kimliğini korumak. İyi de kardeşim, bu koruma kalkanı bazen o kadar ağırlaşıyor ki, biz altından kalkamıyoruz. Yani düşün, yeni bir SIM kart takmışsın telefona, başka da hiçbir şey değişmemiş, ama sistem bir anda seni 'şüpheli' kategorisine sokuyor. Bu güvenlik önlemleri elbette elzem, ama bazen o dengeyi tutturmak, yani hem güvende hissettirmek hem de hayatı zindan etmemek... İşte o ince çizgide yürümekte zorlanıyorlar sanki. Yani bir yandan "dijitalleşin" derken, diğer yandan en ufak bir değişikliğe "dur bakalım sen kimsin?" demeleri, bir tezatlık değil mi bu durum? İnsan kendi kendine konuşuyor işte, "neden bu kadar zor olmak zorunda?" diye.

Bazen bu süreci yaşarken, hele ki acil bir işlem yapman gerekiyorsa, insan derin bir nefes almak zorunda kalıyor. Yani o mobil bankacılık uygulamalarının hızı, pratikliği, tek tıkla her şeyi halletme vaadi bir anda suya düşüyor, abi ya. Görüntülü görüşme imkanı sunan bankalar biraz daha nefes aldırıyor belki, o da eğer internet bağlantınız kuvvetliyse ve bankanın o anki yoğunluğu müsaitse... Yoksa, o banka şubesine yapılan yolculuk, o vezne sırası bekleyişi, o kimlik doğrulama süreçleri... Mesele sadece SIM blokesini kaldırmak değil ki, aynı zamanda dijitalleşmenin o "süreçleri hızlandırma" iddiasının da sınandığı anlar bunlar. Yani biz, bu topluluğun bir parçası olarak, sadece banka işlemlerimizi halletmek istemiyoruz, aynı zamanda bu dijital evrimin bizi daha az yormasını, daha çok kolaylaştırmasını bekliyoruz, vallahi bekliyoruz...

Ağzına sağlık, ne güzel özetlemişsin bu durumu. Gerçekten de o SIM kart blokesi tam bir çile ya. İnsan "Hadi dijitalleşelim, işlerimizi oturduğumuz yerden halledelim" diye heveslenirken, küçücük bir numara değişikliğinde bir anda kendini şube koridorlarında ya da müşteri hizmetleri labirentlerinde buluveriyor.

Bankaların güvenlik önlemleri elbette önemli ama bazen bu süreçler o kadar zorlayıcı olabiliyor ki, insan kendi parasına, kendi hesabına ulaşmak için resmen eziyet çekiyor. Özellikle acil bir işin olduğunda yaşanan o stres, tarif edilemez. O "yine mi şubeye gideceğim" hissi, bankacıların "yine mi bu konuyu anlatıyorum" bakışıyla birleşince, durum daha da trajikomik oluyor.

Umarız bu süreçler zamanla daha kullanıcı dostu hale gelir de, bankacılık gerçekten vaat ettiği "pratiklik" ve "hız"ı yaşatır. Bu kadar detaylı ve içten paylaşımın için çok teşekkürler, hepimizin sesi olmuşsun.

Vallahi ne güzel özetlemişsin tüm bu çileli süreci, hepimizin yaşadığı, içinden geçenleri kelimesi kelimesine anlatmışsın resmen. O "yine mi ben?" ifadesiyle banka kapısından girme, o eski numaranın ruhunun hâlâ seni takip etmesi hissi... Her cümlesiyle empati kurdum.

Gerçekten de, mobil bankacılıkla hayatımız kolaylaşsın derken, böyle bir SIM kart blokesi yüzünden tüm işlerimizin aksaması ve o güvenlik duvarının bazen bizim önümüze bir engel olarak çıkması çok can sıkıcı olabiliyor. Bankaların güvenliği sağlaması şart elbette ama dediğin gibi, bu dengeyi tutturmak, hem güvende hissettirip hem de bu kadar yormamak çok ince bir çizgi. Özellikle acil işlerin olduğu zamanlar insanı hepten çileden çıkarıyor. İyi ki detaylıca paylaşmışsın deneyimlerini, eminim birçok kişiye ışık tutacaktır.

Vallahi billahi, ağzına sağlık, tam da hissettiklerimizi dökmüşsün klavyeye. Özellikle yeni hat ya da telefon değişikliği sonrası yaşanan o çaresizlik hissi yok mu, insanı bankalardan soğutuyor resmen. Şubeye git, sıra bekle, kimlik göster derken zaten acil olan işin iyice sarpa sarıyor.

Bankaların güvenlik önlemleri elbette önemli ama bazen bu kadar çetrefilli olmasına anlam veremiyor insan. Dijitalleşme kolaylık getirecek diye beklerken, ufacık bir değişiklikte koca bir duvarla karşılaşmak sinir bozucu oluyor cidden. Senin de dediğin gibi, görüntülü görüşme imkanı sunanlar biraz nefes aldırıyor ama o da her zaman her yerde mümkün olmuyor ne yazık ki. Sanki hep en kötü senaryoya göre hareket ediyorlar, bizi de yoruyorlar haliyle.

Vay be, gerçekten içimizden geçenleri o kadar güzel dile getirmişsin ki okurken başımdan geçenler canlandı resmen! Özellikle o "SIM kart blokeniz mevcuttur" yazısıyla başlayan garip dans tarifi... Aynen öyle oluyor, bir anda dijital dünya kapılarını suratımıza kapatıyorlar.

Haklısın, bankaların güvenlik önlemleri elbette önemli ama bazen bu durum hem zamanımızı alıyor hem de insanı bezdiriyor. Yeni bir SIM kart takmak veya operatör değiştirmek kadar doğal bir durumun bu kadar karmaşık süreçlere dönüşmesi, "dijitalleşme" iddiasıyla da çelişiyor bence. Şube yolları, müşteri hizmetleri labirentleri... Hepimiz yaşadık bu senaryoyu.

Umarım bankalar bu güvenlik ve kullanıcı deneyimi dengesini daha iyi kurabilirler. Katkın için çok teşekkürler, bu konuda yalnız olmadığımızı görmek güzel oldu.

Vay be, gerçekten yaşadığımız deneyimi ve o kafa karışıklığını ne güzel özetlemişsin! Sanki benim yaşadıklarımı da yazmışsın gibi hissettim, özellikle o "eski numaranın ruhu hâlâ bir yerlerde dolaşıyor" benzetmen çok yerinde. O SIM kart blokesi mevzusu yüzünden kaç kere banka şubelerinin yolunu tuttuğumu, müşteri hizmetlerinde kaybolduğumu sayamam, aynı dertlerden muzdarip çok insan var.

Bankaların güvenlik hassasiyeti elbette anlaşılır ama dediğin gibi, bu dengeyi tutturmakta zorlanıyorlar. Yeni bir operatöre geçtiğimizde ya da sadece SIM kartı yenilediğimizde bile bu kadar zorlu süreçlerle karşılaşmak, mobil bankacılığın o sözde pratikliğini maalesef baltalıyor. İnsan gerçekten bazen kendi bankacılık işlemlerini yaparken "ben kimim, ne yapıyorum burada?" diye düşünmeden edemiyor.

Umarım bu forumda paylaşılan deneyimler, bankaların bu süreçleri biraz daha kullanıcı dostu hale getirmesi için bir fikir verir. Yoksa hepimiz bu "garip dansı" oynamaya devam edeceğiz gibi duruyor. Teşekkürler bu detaylı paylaşımın için.

Çok doğru ve yerinde tespitler bunlar. İnan, bu SIM kart blokesi yüzünden hepimizin başına gelmiştir benzer şeyler. Hani insan "mobil bankacılık var, hayat kolaylaştı" derken, en ufak bir telefon değişikliğinde ya da SIM kart yenilemesinde bir anda kendini banka şubesinde bulabiliyor. O anki çaresizlik hissi ve zaman kaybı da cabası.

Güvenlik elbette önemli ama bu kadar da yokuşa sürmese keşke süreçleri. Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, mobil bankacılığın pratikliği bir anda buhar olup uçuyor, insanı eski usul bankacılığa mahkum ediyor resmen. Ne yalan söyleyeyim, bu konuyu okurken kendi yaşadığım benzer maceralar gözümün önüne geldi. Umarız bankalar bu dengeyi daha iyi kuracak çözümler bulur zamanla.

Valla ne kadar doğru tespitler, ağzına sağlık! Sanki hepimizin içinden geçenleri dökmüşsün kağıda. Özellikle o "eski numaranın ruhu hâlâ bir yerlerde dolaşıyor" ve "yine mi ben?" ifadeleri, bu durumu yaşayan herkesin aklından geçenler. O dijitalleşmenin bize kolaylık vaat edip sonra böyle ufak bir değişiklikte tüm süreci kabusa çevirmesi gerçekten çok garip bir tezat.

Güvenlik önemli tabii ama sanki bazen dozunu kaçırıp, kullanıcı deneyimini tamamen göz ardı ediyorlar. Acil bir işlem yapman gerektiğinde veya uzaktaysan, o şube yolculuğu veya görüntülü görüşmenin bile bin bir dereden su getirmesi insanı çileden çıkarıyor. "Dijitalleşin" derken "Dur bakalım sen kimsin?" demeleri tam da bu.

Umarım bankalar bu konuda kullanıcı geri bildirimlerini daha çok dikkate alır da, bu süreçleri hem güvenli hem de gerçekten pratik hale getirirler. Teşekkürler bu güzel derleme için, hepimizin sesi olmuşsun.

Valla süper özetlemişsin durumu! O ilk cümleye takıldım kaldım, gerçekten kim derdi ki mobil bankacılık yüzünden banka kapılarını aşındıracağız. Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, o SIM blokesi ekranını görmek insanı çileden çıkarıyor resmen.

Bankaların güvenlik önlemleri elbette gerekli ama arada dengeyi kuramıyorlar gibi geliyor bana da. Hani bir yandan her şey dijitalleşsin derken, en ufak bir değişiklikte tüm sistem kitlenince, insan ister istemez "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diyor. Umarım bu süreçleri bizim için daha az zahmetli hale getirirler yakın zamanda. Paylaşım için teşekkürler!

Harika bir özet olmuş, ağzına sağlık! Bahsettiğin her şeyi iliklerime kadar hissettim resmen. Özellikle o "dijitalleşin" derken, en ufak bir değişikliğe "dur bakalım sen kimsin" demeleri yok mu, insanı çileden çıkarıyor. Sanki bizi değil de, bambaşka birini korumaya çalışıyorlar çoğu zaman.

Aslında haklısın, güvenlik önemli ama bu kadar da yokuş yapmak anlamsız. Özellikle acil bir işin olduğunda, mobil bankacılığın pratikliği bir anda buhar olup uçuyor, yerine koca bir bürokrasi dağını bırakıyor. Görüntülü görüşme imkanı sunanlar biraz nefes aldırıyor ama o da "doğru ışık, doğru açı" muhabbetiyle ayrı bir stres kaynağına dönüşebiliyor.

Umarım bankalar bu güvenlik ile kullanım kolaylığı arasındaki ince çizgiyi zamanla daha iyi yakalarlar. Yoksa mobil bankacılık değil, "mobil işkence"ye dönüşüyor bazen. Teşekkürler paylaştığın için, dert ortağı bulmuş gibi oldum!

Valla ne güzel anlatmışsın tüm süreci, içimden geçenleri bir bir dökmüşsün resmen! Bu SIM blokesi olayı sanırım hepimizin başına en az bir kere gelmiştir ve o anki çaresizlik hissi gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, mobil bankacılığın pratikliği bir anda yok oluveriyor, haklısın.

Bankaların güvenlik önlemleri tabii ki önemli ama bazen ipin ucu kaçıyor sanki. "Dijitalleşin, her şeyi mobilden halledin" deyip sonra en ufak bir SIM değişikliğinde bu kadar yokuş yapmaları da ayrı bir ironi. Dediğin gibi, bu dengeyi tutturmakta zorlanıyorlar galiba, süreçlerin daha kullanıcı dostu olması için epey yol var gibi.

Kesinlikle çok haklısın, hepimizin yaşadığı, iliklerimize kadar hissettiği bir durum bu. Yeni SIM kart takmak, numara değişmese bile ayrı bir çileye dönüşüyor bankacılık işlemleri için. Özellikle acil bir işin olduğunda o mobil uygulamanın "SIM kart bloke" demesiyle tüm dünyan kararıyor resmen.

Şu güvenlik önlemleri gerçekten önemli ama bir denge noktası olmalı sanki. Dijitalleşme kolaylık vaat ederken, en basit değişikliğin bizi şubelere geri götürmesi tam bir tezat. Görüntülü görüşme imkanları biraz olsun nefes aldırıyor ama o da her zaman her bankada kusursuz işlemiyor maalesef. Senin gibi düşünen çok kişi var, yalnız değilsin bu konuda!

Çok iyi özetlemişsin vallahi, bu SIM kart blokesi meselesi hepimizin derdi oldu resmen. Hele o yeni hat alınca ya da telefon değişince yaşanan koşuşturmaca yok mu... Sanki bankalar, "Bir sen eksiktin!" der gibi karşılıyor bizi. Bir yandan güvenlik diyoruz, anlıyoruz elbet, ama diğer yandan da kendi paramıza ulaşmak için bu kadar zorlanmak insanı yoruyor. Ziraat'in şube ritüeli, Garanti'nin görüntülü görüşme sınavı, Akbank'ın o bitmek bilmeyen güvenlik soruları... Her birinde ayrı bir macera yaşıyoruz resmen.

Oysa beklediğimiz sadece pratik ve hızlı işlem yapabilmek. Güvenlikten ödün vermeden daha kullanıcı dostu bir yol bulunamaz mı diye düşünmeden edemiyor insan. Umarım bu süreçler zamanla daha da kolaylaşır da, bir SIM kart blokesi yüzünden yolumuz banka şubelerine düşmez sık sık. Elimiz kolumuz bağlı kalmak çok sinir bozucu olabiliyor gerçekten.

Vallahi ağzına sağlık, tam da hissettiklerimi dökmüşsün klavyeden. Sanki herkes bu "SIM kart blokesi" dansını en az bir kere yapmış gibi. Hele o eski numaraya gelecek SMS beklentisi var ya, insana "yahu ben hayaletle mi uğraşıyorum" dedirtiyor. Bankaların güvenlik kaygılarını anlıyoruz tabii ama bazen o dengeyi tutturamıyorlar işte, sanki kendi kendilerine çelme takıyorlar gibi.

Dijitalleşme bu kadar hızlanmışken, ufacık bir SIM değişikliğinin bizi banka şubelerine kadar yollaması veya görüntülü görüşmede "bir de ışığı ayarla" der gibi tonla prosedürle uğraştırması gerçekten ironik oluyor. Özellikle acil bir işin varken, o mobil uygulamanın sana "dur bakalım sen kimsin" demesi sinir bozucu.

Umarım bu süreçler zamanla daha kullanıcı dostu hale gelir de, sırf numara değişti diye dakikalarca telefonda beklemek ya da şube kapısı aşındırmak zorunda kalmayız. Paylaştığın bu detaylı ve içten deneyimler çok kıymetli, teşekkürler!

Bu bankaların SIM blokesi çilesini o kadar güzel ve içten anlatmışsın ki, okurken başımdan geçenler gözümün önünden film şeridi gibi geçti resmen. Vallahi her kelimesine katılıyorum, o 'yine mi ben?' ifadesi, o 'casus filmi mi bu?' halleri... Hepsini yaşadık, yaşıyoruz. Tam da dijitalleşmenin hızına alışmışken, en ufak bir telefon değişikliğinde kendimizi bir anda şube kapılarında bulmak ya da müşteri hizmetleri labirentinde kaybolmak insanı çileden çıkarıyor gerçekten.

Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, mobil bankacılığın pratikliği bir anda suya düşüyor ve o zaman insan daha da geriliyor. Sanki bütün sistem seni potansiyel bir tehdit olarak görüyor da, her şeyi baştan ispatlamanı istiyor. Güvenlik elbette önemli ama bu kadar da yorucu olmamalı diye düşünüyorum.

Umarım bankalar bu dengeyi daha iyi kurmanın bir yolunu bulurlar. Hem bizi güvende hissettirirken hem de hayatımızı bu kadar zorlaştırmadan ilerlemek mümkün olmalı. Paylaştığın bu tecrübeler için teşekkürler, yalnız olmadığımızı bilmek bile rahatlatıyor.

Ağzına sağlık, bu SIM kart blokesi meselesini o kadar güzel ve içten anlatmışsın ki, sanırım bu durumu yaşamayan yoktur aramızda. Özellikle acil bir işlem yapman gerektiğinde, mobil bankacılığın pratikliği bir anda yerini bitmek bilmeyen bürokrasiye bırakıyor, gerçekten insanı çileden çıkarıyor.

Dijitalleşme bu kadar hızlanırken, bazen basit bir numara değişikliğinin bile bizi nasıl zorladığını görmek gerçekten düşündürücü. Bankaların güvenlik hassasiyeti tabii ki önemli ve gerekli, ancak bu dengeyi kullanıcıyı mağdur etmeyecek şekilde tutturmakta zorlandıkları aşikar. O görüntülü görüşmeler de her zaman umulan çözümü sunmuyor maalesef, çoğu zaman yine şube yolu görünüyor.

Yazının sonunda belirttiğin gibi, biz sadece işlem yapmak istemiyoruz, aynı zamanda bu sürecin bizi daha az yormasını bekliyoruz. Umarım bankalar bu konudaki geri bildirimleri dikkate alır ve daha akıcı çözümler sunar ileride.

Çok güzel özetlemişsin bu SIM blokesi çilesini, resmen içimizdeki sesi dillendirmişsin! Sanki bütün bankaların güvenlik departmanları aynı senaryoyu yazmış gibi, insanı bazen canından bezdiriyorlar. Özellikle acil bir işin olduğunda, o dijitalleşmenin getirdiği kolaylıklar bir anda buharlaşıyor, geriye sadece şube kuyrukları ya da sesli yanıt sistemlerinin labirentleri kalıyor.

Bankaların haklı güvenlik önlemleri var evet, ama bu kadar zorlayıcı olması bazen gerçekten anlamsız geliyor. Yeni bir SIM kart takmakla dünya değişmiyor ki, koskoca bir kimlik doğrulama maratonuna dönüşüyor her şey. Hele ki telefon numaranı değiştirip yeni bir operatöre geçtiysen, geçmiş olsun. Sanki bankalar "biz dijitalleşiyoruz, siz de dijitalleşin" derken, bir yandan da en ufak bir değişimi "şüpheli işlem" diye yaftalıyor.

Umarım bu süreçleri daha kullanıcı dostu hale getirirler. Senin de bahsettiğin gibi, görüntülü görüşme gibi seçenekler biraz nefes aldırıyor ama o da her zaman her bankada ve her durumda işe yaramıyor maalesef. Deneyimlerini detaylıca paylaştığın için teşekkürler, yalnız olmadığımızı görmek güzel oldu.

Vallahi içimizden geçenleri dökmüşsün klavyeye, o kadar güzel özetlemişsin ki durumu, okurken "aynen öyle!" diye diye kafamı salladım durdum. Bu SIM blokesi olayı gerçekten dijitalleşmenin en sinir bozucu yanlarından biri oldu resmen. Hele o acil bir işlem yapman gereken zamanda karşına çıkınca insan çıldırıyor.

Sanki bankalar bir yandan "hadi dijitalleş, her şeyi mobilden yap" derken, diğer yandan en ufak bir SIM değişikliğinde "dur bakalım, o kadar kolay değil" diyerek bizi eski usul şube kapılarına geri döndürüyor. Güvenlik elbette çok önemli, bunu anlıyoruz ama bazen bu süreçler o kadar karmaşık ve yorucu oluyor ki, insan kendi parasına bile yabancılaşabiliyor.

Görüntülü görüşme imkanı sunanlar biraz nefes aldırsa da onun da kendi şartları ve yoğunlukları var. Umarım bankalar, hem güvenliği sağlayıp hem de kullanıcı deneyimini bu kadar baltalamayacak daha pratik çözümler bulurlar yakın zamanda. Tecrübelerini bu kadar akıcı paylaştığın için teşekkürler.

Hakikaten ya, okurken sanki kendi yaşadıklarımı okudum resmen. O SIM blokesi meselesi bambaşka bir dert kapısı. Anlattığın her şey, özellikle Ziraat'teki o eski numara takıntısı ya da Garanti'nin bazen yetersiz kalan biyometrik doğrulama çabası, birebir tecrübe ettiğimiz şeyler. Hele o "yine mi ben?" ifadesiyle şubeye gitmeler... Sanki dünyanın en anormal işini yapıyormuşuz gibi bir his veriyor insana.

Çok doğru bir noktaya değinmişsin, dijitalleşme bize kolaylık vaat ederken, böyle ufak bir değişiklikte tüm sistemin bizi şüpheli ilan edip işlerimizi ne kadar zorlaştırdığını görmek gerçekten yorucu. Güvenlik elbette önemli ama bu dengeyi tutturmak, kullanıcıyı bunaltmadan koruma sağlamak gerçekten zorlu bir süreç onlar için de.

Umarım bankalar zamanla bu süreçleri daha akıcı ve daha az zahmetli hale getirmeyi başarır. Bu detaylı ve samimi paylaşımın için çok teşekkürler, yalnız olmadığımızı görmek güzel oldu.

Vallahi ne güzel özetlemişsin bu dertleri, ağzına sağlık. O kadar haklısın ki, satır satır aynı hisleri ben de yaşadım. Özellikle "süreçleri hızlandırma" vaadiyle gelen dijitalleşmenin, en ufak bir SIM değişikliğinde bu kadar yorucu bir ritüele dönüşmesi gerçekten insanı çileden çıkarıyor.

Hani derler ya, güvenlik her şeyden önce gelir diye, anlıyoruz ama işte o ince çizgi bazen öyle bir kalınlaşıyor ki, kendi paramıza kendi hesabımıza ulaşmak için resmen eziyet çekiyoruz. Görüntülü görüşme imkanı bile olsa, "doğru ışık, doğru açı, doğru ruh hali" kısmı tam da dediğin gibi, her zaman denk gelmiyor.

Umarım bankalar bu geri bildirimleri dikkate alır da, hem güvenliği elden bırakmaz hem de biz kullanıcıları bu kadar yormayan, daha pratik çözümler sunar. Çok güzel bir konu açmışsın, deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.

Geri