2FA Kilidini Kaldırma İçin Kimlik Onayı

2FA Kilidini Kaldırma İçin Kimlik Onayı

PrismFjord

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
PrismFjord
Şu 2FA var ya, hani iki faktörlü kimlik doğrulama... Aslında çok faydalı bir şey ama bazen başa bela olabiliyor, biliyorsun.

Bir anda telefonunu kaybettin diyelim, ya da yeni bir numara aldın... İşte o zaman o kod gelmez ya, bir donup kalıyorsun.

Eyvah, hesabımdan oldum! Diye bir panik sarar insanı. Vallahi billahi böyle.

Tam o noktada, "kimliğini doğrula" ekranı çıkar karşına. İşte o zaman anlarsın, kimlik onayı denen şeyin ne işe yaradığını.

Çoğu zaman senden ehliyetinin, nüfus cüzdanının ya da pasaportunun fotoğrafını istiyorlar. Bazen bir de selfie çekmeni...

Böyle bir anda kendini ispatlama derdine düşersin ya, garip bir his. "Ben benim!" diye bağırmak istersin adeta.

Can sıkıcı, evet. Kim uğraşmak ister ki böyle işlerle?

Ama düşününce, aslında seni korumak için. Senin hesabını başkası ele geçirmesin diye var bu sistem... İyi ki var aslında.

Destek ekibine gönderiyorsun belgeleri, başlıyor bir bekleyiş süreci. Bazen saatler sürer, bazen günler...

İnsan ister istemez geriliyor, sonuçta içinde önemli veriler olan bir yer orası, değil mi?

Ya düşünsene, dijital kimliğin çalınsa ne olacak? İşte bu da onun gibi bir önlem.

Şirketler de haklı abi. O kadar kullanıcısı var, hepsi değerli. Yanlış bir şey olmasın diye ince eleyip sık dokumaları lazım.

Yani bu bir "seninle uğraşıyorum" durumu değil. Tamamen prosedür, güvenlik meselesi...

Belgelerin hep güncel mi, fotoğrafları net çekebilir misin? Bunları önceden bir düşünmek lazım. Hazırlıklı olmak önemli.

Dijital dünyada biraz böyle işliyor işte güvenlik, napalım... Alışıyoruz yavaş yavaş.

Geri