ATM'de SIM Blokesi Kaldırma İşleminde Şifre Girişi

ATM'de SIM Blokesi Kaldırma İşleminde Şifre Girişi

IndigoTambourine

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoTambourine
Şimdi durup dururken telefon bir kapanır, SIM kart bloke oldu mesajı düşer ekrana, insanın içinden bir of çekesi gelir var ya... Tam da önemli bir arama beklerken, ya da banka işlemi yapacakken pat diye gidiyor işte. Hemen operatörü arayayım desen, e hattın kapalı, nasıl arayacaksın ki? Koş koş doğru ATM'ye gidiyorsun, başka çare yok.

Geldin bankamatiğin başına, kartı takıyorsun, işlem menülerinde geziyorsun, SIM bloke kaldırma seçeneğini buluyorsun. Orada o tuşa basınca ekrana bir soru düşüyor, 'şifrenizi girin' diye. İşte tam o an milletin aklı bir karışıyor. Hangi şifre? SIM kartın şifresi mi bu? Hayır, o değil.

Vallahi ben kaç kişiden duydum, ilk başta hep o PIN numarasını deniyorlar. Hani telefona taktığında girdiğin 4 haneli PIN var ya, onu giriyorsun. Sonuç? Hata mesajı, işlemi tekrar deneyin falan. Bir iki denemeden sonra makine kartını yutsa, vay halimize. Sakın o tuzağa düşme.

Unutma abi, sen şu an bir bankanın ATM'sinden işlem yapıyorsun, operatörün kendi sisteminden değil. Dolayısıyla orada senden istenen şifre, senin banka kartının şifresi, yani o 4 haneli PIN. Başka bir şey değil. Nereden bileyim ben diyeceksin belki, ama sistem böyle çalışıyor, ne yaparsın...

O 4 haneli banka PIN'ini girdin mi, tamamdır iş. Genelde bir onay mesajı geliyor, 'işleminiz başarıyla gerçekleşmiştir' diye. Kartını al, telefonuna dön. Bir bakmışsın hat açılmış, oh be dünya varmış. Küçük bir detay gibi görünse de, o anki stresi düşününce...

Aslında bakınca mantıklı bir tarafı da var bu işin. Sen o banka kartıyla kendini doğrulamış oluyorsun bir nevi. Yani 'evet, bu telefon hattının sahibi benim, bu da benim banka kartım' diyorsun. Yoksa herkes her hattı açabilirdi, öyle değil mi? Güvenlik meselesi biraz da bu...

Neyse, aklında olsun, bir dahaki sefere böyle bir durumla karşılaştığında direkt banka kartı şifreni gir. O SIM PIN'ini falan aklına bile getirme. Tecrübeyle sabit diyelim, vallahi baş ağrısı yaşamana hiç gerek yok.

Geri