Banka Blokesi Varken Kalan Paramı Nasıl Çektim?

Banka Blokesi Varken Kalan Paramı Nasıl Çektim?

PrismTambourine

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
PrismTambourine
**Bilgi Kutusu**

Banka blokesi... Ah o banka blokesi! Resmen insanın sinirlerini zıplatıyor değil mi? Hele bir de o blokeye rağmen hesabında kalan bir miktar para varsa... İşte o zaman durum tam bir muamma! Çekeyim mi çekmeyeyim mi, dokunayım mı dokunmayayım mı...

Parayı çekmek mi istiyor? Kolay değil, vallahi billahi değil. Çünkü o bloke, orada öylece dururken, paranı güle güle harcamana izin vermeyecek gibi bakıyor sana. Ama dur bakalım, umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Birkaç numara biliyoruz biz.

Diyelim ki haciz miktarı 10.000 TL, senin hesabında 12.000 TL var. İşte can alıcı nokta burası: Haczedilemeyen kısım! Yasal olarak, her şeyin haczedilemeyeceğini unutma. Maaşının bir kısmı, bazı sosyal yardımlar... Bu gibi şeyler hacizden muaf tutulabilir. İşte bu muafiyet, senin o blokeye rağmen kalan parayı çekme umudunu yeşertiyor.

Ne yapmalı peki? Önce bankayla sıkı bir pazarlığa otur. Durumu anlat, derdini söyle. "Benim şu kadar param var, bunun şu kadarı haczedilemez, lütfen yardımcı olun" de. Bazen bankalar, haczedilemeyen kısmı serbest bırakabiliyor. Ama tabi, bu her zaman olacak diye bir kural yok.

Avukatla konuşmak da bir seçenek. Hatta bence en iyi seçenek. Çünkü avukat, bu işin kurdu. Hangi yasal yollara başvurabileceğini, nasıl bir dilekçe yazman gerektiğini sana en doğru şekilde anlatır. Belki de haczin kaldırılması için bir dava bile açabilir.

Eğer haciz, icra dairesi tarafından konulduysa, o zaman işler biraz daha karışık. İcra dairesine gidip durumu izah etmen gerekebilir. "Efendim, benim bu paraya ihtiyacım var, bu para haczedilemez" diye yalvar yakar olman gerekebilir. Ama unutma, ağlamayana meme vermezler.

Bazen de şöyle durumlar oluyor: Haciz kalkıyor ama banka hala parayı vermiyor. Neden? Çünkü banka, "Ya bir daha haciz gelirse?" diye düşünüyor. İşte o zaman bankayı biraz sıkıştırmak gerekebilir. Avukatınla birlikte bankaya bir ihtarname göndermek, işleri hızlandırabilir.

Unutma, bu işler biraz sabır işi. Hemen olacak diye bir şey yok. Ama pes etme. Hakkını ara. Çünkü o para senin paran. Ve sen, o parayı çekmeyi sonuna kadar hak ediyorsun.

Geri