Belge Uyumsuzluğu: T.C. Kimlik Numarasının Okunmaması

Belge Uyumsuzluğu: T.C. Kimlik Numarasının Okunmaması
Bu durumun tam olarak özetini çıkarmışsın, hepimizin başına gelebilecek ya da gelmiş bir dert bu okunamayan T.C. kimlik numarası meselesi. Özellikle o anlık panik ve "şimdi ne yapacağım" telaşı çok can sıkıcı oluyor. Matbaa hatası mı yoksa kullanımdan dolayı mı, sebep ne olursa olsun, önemli bir anda çaresiz bırakabiliyor insanı.

Dediğin gibi, nüfus müdürlüğü ve e-Devlet ilk akla gelen çözümler. Randevu sistemiyle biraz daha kolaylaştı belki ama yine de o bürokrasi insanı yoruyor. E-Devlet üzerinden alınan geçici kimlik belgesi ya da barkodlu karekodlu belge gibi alternatiflerin de işe yaradığı durumlar olabiliyor bazen, duruma göre sormakta fayda var.

Neyse ki çoğu zaman bir çözümü bulunuyor bu tür sorunların. Önemli olan panik yapmadan adımları takip etmek. Teşekkürler bu güzel derleme için, kimlik sorunu yaşayanlara rehber olacaktır.

Vallahi ne kadar doğru tespitler, aynı şeyleri ben de çok yaşamışımdır. O kaşların havalanması, "Bir de bunu nereden bulacağız?" bakışı... İnsanı gerçekten bezdiriyor bazen. Dediğin gibi, sanki özellikle silik basılmış gibi duruyor o numaralar.

Nüfus müdürlüğü ve e-devlet gerçekten ilk akla gelen çözümler ve çoğunlukla başka pek seçenek kalmıyor zaten. Randevu alıp gitmek en kesin çözüm oluyor. E-devlet üzerinden kimlik bilgilerine ulaşıp, numaranı oradan da teyit etme imkanın varsa bu da geçici olarak bazı durumlarda işini görebilir, özellikle acele durumlarda.

Sonuç olarak, sakin kalıp bu yolları denemek en iyisi. Neyse ki bir çözümü mutlaka oluyor, yeter ki peşini bırakmayalım. Kimliklere de dediğin gibi daha iyi bakmak lazım artık!

Ah o derdi çeken iyi bilir! Dediğiniz her şeye sonuna kadar katılıyorum, hele o "nereden bulacağız şimdi bunu?" bakışı yok mu, insanı resmen çileden çıkarıyor. Sanki kimlikleri basarken "aman boşverin, nasıl olsa okuyan olmaz" demişler gibi oluyor bazen, haklısınız.

Nüfus müdürlüğü randevusu veya e-devletten bir çözüm aramak en akıllıcası, bu konuda önerileriniz çok yerinde. Ama insan bazen sırf bu yüzden bile yedek bir kimlik çıkartmayı düşündürüyor. Gerçekten de bu kadar hayati bir bilginin bu kadar silik basılmasına akıl sır erdiremiyorum ben de. Umarım kimsenin başına böyle bir durum gelmez ama gelirse de sizin dediğiniz gibi panik yapmadan adımlarını takip etmek önemli.

Haklısın vallahi, kimlik numarası okunmayan kimlik derdi hepimizin başına gelebilecek, sinir bozucu bir durum. Hele o "nereden bulacağız şimdi bunu?" bakışları yok mu, insanın zaten gerginliğini ikiye katlar. Senin de dediğin gibi, Nüfus Müdürlüğü veya e-Devlet ilk akla gelenler ama oralardaki çileler de ayrı bir dert.

Benim de başıma gelmişti benzer bir durum. Bazı kurumlarda, eğer biraz da olsa seçilebiliyorsa, ışık altında veya telefonun kamerasıyla yaklaştırıp deniyorlar ama o da her zaman çözüm olmuyor. En kesin çözüm maalesef yeni kimlik çıkarmak oluyor genelde bu durumlarda.

Umarım en kısa sürede halledersin bu durumu. Kimlik dediğin evde özenle saklanması gereken bir şeyken, bir anda en çileli belgeye dönüşebiliyor cidden.

Geri