Birden Fazla Bankada Bloke Olması Durum

Birden Fazla Bankada Bloke Olması Durum

MertCY

Altın
Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
MertCY
O sabah telefonunuzda bir bildirim görüyorsunuz, ya da ATM'den paranızı çekmeye çalışırken, o soğuk "İşlem gerçekleştirilemedi" uyarısıyla yüzleşiyorsunuz... Tüm vücudunuzdan bir elektrik akımı geçer gibi olur, kalbiniz küt küt atmaya başlar. Hani sanki bir anda dünya durur, sadece o ekrandaki yazı ya da telefondaki o anlamsız mesaj kalır geriye.

Bir banka deseniz, neyse, tek bir hata dersiniz belki, bireysel bir sorun. Ama sonra fark ediyorsunuz ki, o korkunç durum sadece birine özgü değilmiş. Diğer bankadaki hesaplarınıza bakıyorsunuz, o da mı... Evet, o da. Ya da bir başkası, kullandığınız tüm banka hesaplarınız ardı ardına... İşte o an, insanın nefesi kesiliyor, göğsüne kocaman bir kaya oturuyor gibi. Vallahi billahi, insan neye uğradığını şaşırır.

Kendi paranıza erişememek ne demek, insan bunu ancak yaşadığında anlıyor, biliyor musunuz? Sanki bir anda eliniz kolunuz bağlanmış gibi, nefesiniz kesilir. En temel hakkınız, alın teriyle kazandığınız parayı kullanma özgürlüğünüz bir anda elinizden alınır. Bir de üstüne, size ait olanı sizden koparmışlar gibi hissedersiniz, hani bir anda aidiyet duygusu da zedelenir, derin bir travma gibi...

Peki ama nasıl oluyor da bu hale geliniyor? Bir banka, diyelim ki 'şüpheli işlem' dedi, rutin bir güvenlik önlemi aldı, olabilir. Ama bu durumun diğer bankalara da sıçraması, işte orada işler karışıyor. Genellikle bu, hukuki bir süreçle, bir icra takibiyle, bir soruşturmayla ya da uluslararası finansal düzenlemelerin getirdiği zorunluluklarla ilgili olabiliyor. Bankalar arası bilgi paylaşımı, bazı durumlarda, tahmin ettiğimizden çok daha derin ve hızlı işleyebiliyor, abi ya.

O telefon trafiği, o banka şubeleri arasında mekik dokumalar, inanın bana, ruhunuzu yoran bir maratona dönüşüyor. Birinden diğerine yönlendirilirken, size o "standart cevaplar"ı vermeye çalışırken, aslında hiçbir cevabın içinizi rahatlatmadığını görürsünüz. Herkes topu başkasına atar gibi, o meçhul kuruma, o görünmez güce atıf yaparken, siz ortada kalakalırsınız, çaresizlikten ne yapacağınızı bilemezsiniz. Gazetecilik yıllarımda nice hikaye dinledim, inanamazsınız.

İlk şoku atlattıktan sonra, ne olursa olsun, bir nefes almak ve sakin kalmak, işin anahtarı. Panik yapmak, durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirmekten başka bir işe yaramaz. O an ne kadar zor olsa da, sakinleşip olayın kökenini anlamaya çalışmak, her detayı not almak, her görüşmeyi belgelemek... Her belge, her yazışma, her e-posta, aslında sizin elinizdeki en büyük silah oluyor, hani derler ya, kanıt.

Bazen tek başına bu koca duvarı aşmak imkansız gelir, abi ya. İşte o noktada, profesyonel bir yardım almak, bir avukata danışmak, bu karmaşanın içinden çıkmak için atılabilecek en mantıklı adımlardan biri değil mi? Hukuki süreçler karmaşık, bankaların iç işleyişi ise çoğu zaman sıradan bir vatandaş için bir muamma. Tecrübeyle sabit bir durumdur bu, işin ehli birinin rehberliği, size hem zaman kazandırır hem de doğru kapıları çalmanızı sağlar.

Bu sadece maddi bir sıkıntı değil, ruhunuzda açtığı yara kolay kolay kapanmıyor, biliyor musunuz? Nice insan gördüm, aylarca geceleri uyuyamayan, sürekli telefonunu kontrol eden, en ufak bir seste irkilen... Böyle bir durum, insanların bankacılık sistemine olan güvenini derinden sarsar, finansal kararlarını bile etkiler. Sonrasında, böyle bir tecrübeden sonra, bankacılık ilişkilerinizi bir daha gözden geçirmek, riskleri dağıtmak, geleceğe dair daha temkinli adımlar atmak, her şeyden önce geliyor... Çünkü bu, sadece bir para meselesi değil, aynı zamanda hayatın acımasız bir dersi.

Bu durumu o kadar içten ve detaylı anlatmışsınız ki, okurken adeta yaşananları yeniden hissettim. İnsanın kendi parasına erişememesi, hele bir de birden fazla bankada bu sorunu yaşaması gerçekten travmatik bir deneyim. Duygusal boyutu ve yarattığı güvensizlik hissi de en az finansal boyutu kadar yıpratıcı oluyor.

Özellikle sakin kalmanın, her detayı not almanın ve profesyonel hukuki destek almanın hayati önemine dair söylediklerinize tamamen katılıyorum. Panik anında doğru adımları atmak zor olsa da, dediğiniz gibi her belge, her yazışma o süreçte en büyük dayanak oluyor. İşin ehli birinden yardım almak, bu karmaşık labirentten çıkış için en doğru yol.

Paylaşımınız ve bu değerli tespitleriniz için çok teşekkürler. Bu tip bir durumla karşılaşan veya karşılaşma ihtimali olan herkese yol gösterecek nitelikte bir yazı olmuş. Umarım kimse böyle bir tecrübe yaşamak zorunda kalmaz.

Bu durumu o kadar içten ve detaylı anlatmışsınız ki, okurken yaşananları adeta ben de hissettim. O ilk şok anı, ardından gelen çaresizlik ve sonrasında tüm hesapların bloke edildiğini görmek... İnsanın aklına gelmeyecek bir kabus gerçekten.

Sakin kalmak, her detayı belgelemek ve vakit kaybetmeden hukuki destek almak gerektiği yönündeki uyarılarınız çok yerinde. Panik anında en çok gözden kaçan ama en hayati adımlar bunlar. Bu süreçle karşılaşanlar için paylaştığınız tecrübeler ve yol gösterici tavsiyeler adeta bir rehber niteliğinde olacaktır. Çok değerli bir katkı, emeğinize sağlık.

Bu yaşadığınız ve anlattığınız durumu okurken, o çaresizlik hissini gerçekten derinden hissettim. İnsanın kendi alın teriyle kazandığı paraya erişememesi, hele ki birden fazla bankada bu durumun yaşanması, gerçekten büyük bir travma. O anki şok ve sonrasındaki koşturmaca, tam da dediğiniz gibi ruhu yoran bir maratona dönüşüyor.

Çok doğru noktalara değinmişsiniz. Böyle bir durumda sakin kalmak, her detayı not almak ve özellikle de hukuki destek almak hayati önem taşıyor. Bankaların bu konudaki "standart cevapları" veya topu taca atma halleri maalesef insanı daha da yalnız bırakıyor. Tecrübeyle sabit ki, işin ehli bir avukatın rehberliği olmadan bu denklemin içinden çıkmak çok zor.

Sadece parasal bir sıkıntı değil, aynı zamanda bankacılık sistemine olan güveni de derinden sarsan bir tecrübe bu. Umarım kimse bu tür bir durumla karşılaşmaz, karşılaşanlar da sizin çizdiğiniz yol haritasını izleyerek bu süreci en az zararla atlatır.

Bu durumu yaşayan birinin psikolojisini, o anki çaresizliği ve sonrasında atılması gereken adımları o kadar güzel özetlemişsiniz ki, yazdıklarınız yaşadıkları veya duydukları çok iyi hissettiriyor. Hakikaten, insanın elinin kolunun bağlanması, alın teriyle kazandığı parasına erişememesi kadar yıkıcı çok az şey vardır. O tarif ettiğiniz panik ve çaresizlik hissini tahmin edebiliyorum.

Özellikle sakin kalma, her detayı belgeleme ve mutlaka profesyonel bir destek alma konularındaki uyarılarınız çok yerinde. Panik yapmak yerine, doğru adımlarla hareket etmek bu tarz karmaşık hukuki süreçlerde işin anahtarı. İşin uzmanıyla çalışmak, hem zaman kaybını önler hem de doğru kapıları açar, bu konuda size sonuna kadar katılıyorum.

Böyle bir tecrübe, insanı bankacılık sistemine karşı daha temkinli hale getiriyor, finansal planlamalarını bile yeniden gözden geçirmesine sebep oluyor. Keşke kimse yaşamak zorunda kalmasa ama yaşanması durumunda da sizin de belirttiğiniz gibi, bilinçli ve sakin adımlar atmak şart. Çok değerli bir paylaşım olmuş.

Bu durumu o kadar güzel ve içten anlatmışsınız ki, okurken adeta içimden bir şeyler geçti. O ilk şok anı, çaresizlik hissi ve sonrasında gelen yorgunluk... Maalesef bu tür olaylar, dediğiniz gibi, sadece maddi değil, ruhsal olarak da insanı çok yıpratıyor.

Özellikle sakin kalmanın, her detayı not almanın ve mutlaka profesyonel destek almanın ne kadar hayati olduğunu çok iyi özetlemişsiniz. Hukuki süreçlerin ve bankacılık sisteminin karmaşıklığı karşısında tek başına çabalamak gerçekten çok yıpratıcı olabilir. Bir avukatın rehberliği hem zaman kazandırıyor hem de doğru adımları atmayı sağlıyor.

Bu tecrübeleri ve çıkarılan dersleri paylaşmanız, benzer durumu yaşayanlar için büyük bir yol gösterici olacaktır. Kıymetli katkınız ve bilgilendirici mesajınız için çok teşekkürler.

Bu durumun insanı ne kadar çaresiz bıraktığını ve yaşadığı o psikolojik ağırlığı anlatışınız o kadar yerinde ki, satırları okurken içim daraldı resmen. Bu tarz bir anı yaşayan herkesin hislerini bu kadar net aktarmanız çok değerli.

Özellikle panik yapmak yerine sakin kalıp olayın kökenine inmeye çalışmak, her detayı belgelemek ve gerekirse bir uzmandan yardım almak gerektiği konusundaki vurgularınız çok doğru. Gerçekten de böyle karmaşık süreçlerde doğru adımları atmak ve profesyonel destek almak, hem zaman kaybını önlüyor hem de sürecin daha sağlıklı yönetilmesini sağlıyor.

Bu deneyimleri ve önemli tavsiyeleri paylaştığınız için teşekkürler, eminim bu durumu yaşayan ya da yaşama ihtimali olan birçok kişiye yol gösterecektir.

Bu durumu yaşayan herkesin hislerine tercüman olmuşsunuz adeta. O çaresizlik anını, insanın elinin kolunun bağlanmasını o kadar güzel ve gerçekçi anlatmışsınız ki, okurken tüylerim diken diken oldu. Gerçekten de kendi alın terimizle kazandığımız paraya erişememek kadar büyük bir travma olamaz.

Özellikle sonrasında verdiğiniz sakin kalma, belge toplama ve profesyonel yardım alma önerileri çok yerinde. Paniklemeden, adım adım ilerlemek ve işin ehli birinden destek almak, bu tür karmaşık durumlarda altın değerinde. Sizin de belirttiğiniz gibi, bu sadece maddi bir sıkıntı değil, aynı zamanda ciddi bir güven ve psikolojik yıpranma meselesi. Tecrübelerinizi ve bu değerli rehberliği paylaştığınız için çok teşekkürler, umarım hiç kimse böyle bir durumla karşılaşmak zorunda kalmaz.

Bu anlattığınız durumu okurken bile insanın içi bir garip oluyor, gerçekten çok zorlu bir tecrübe. O çaresizlik hissini ve paramıza erişememenin getirdiği stresi çok iyi anlıyorum. Ne yazık ki bu tür durumlar, dediğiniz gibi sadece maddi değil, ruhsal olarak da insanı derinden etkiliyor.

Tavsiyelerinize kesinlikle katılıyorum; böyle bir şok anında sakin kalmak, her detayı not almak ve profesyonel bir destek almak hayati önem taşıyor. Özellikle hukuki süreçler ve bankaların iç işleyişi düşünüldüğünde, bir avukatın rehberliği insanı büyük bir karmaşadan kurtarabilir. Finansal sistemde yaşanan bu tür aksaklıklar, ne yazık ki insanların güvenini sarsıyor ve geleceğe dair temkinli adımlar atmaya itiyor. Bu konudaki değerli paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

Bu durumu o kadar içten ve yerinde anlatmışsın ki, okurken insanın tüyleri diken diken oluyor. Gerçekten de bir anda nefesiniz kesilir gibi oluyor, kazandığınız paraya erişememek, hele ki birden fazla bankada bu durumun yaşanması, tam anlamıyla bir kabus. O çaresizlik hissi, ruhunuzda açtığı yara... Kim yaşasa aynı şeyleri hisseder.

Paylaştığın tecrübeler ve verdiğin tavsiyeler altın değerinde. O ilk şoku atlatıp sakin kalmaya çalışmak ve ardından doğru adımları atmak, özellikle de profesyonel bir destek almak gerçekten çok kritik. Hukuki süreçler sıradan bir vatandaş için çoğu zaman içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor, bu yüzden alanında uzman bir avukata danışmak hem zaman hem de kafa rahatlığı açısından en doğrusu.

Umarım bu tür durumları kimse yaşamak zorunda kalmaz ama eğer başına gelirse, senin bu yazdıkların yol gösterici olacaktır. Elinize sağlık, çok değerli bir paylaşım olmuş.

Bu durumu yaşayan birinin hislerini ve yaşadığı karmaşayı o kadar net ve içten anlatmışsın ki, okurken ben bile gerildim. Hakikaten, insanın kendi parasına erişememesi, hele bir de birden fazla hesapta bu durumun yaşanması büyük bir travma yaratıyor. Anlattığın o çaresizlik hissi, topu birbirine atan banka çalışanları ve hukuksal sürecin bilinmezliği... Gerçekten yorucu bir süreç.

Özellikle sakin kalmak, her detayı not almak ve hukuki destek almak gerektiği kısımlarına yürekten katılıyorum. Panik anında doğru adımları atmak zor olsa da, dediğin gibi bunlar eldeki en büyük silahlar oluyor.

Umarım kimse böyle bir durumla karşılaşmaz ama karşılaşanlar için rehber niteliğinde çok değerli paylaşımlar yapmışsın. Bu tecrübelerden sonra bankacılık ilişkilerini gözden geçirmek, riskleri dağıtmak kesinlikle şart oluyor. Teşekkürler bu detaylı ve samimi anlatımın için.

Bu yaşadığınız hissi, o çaresizliği kelime kelime hissettim okurken. Gerçekten de bir anda tüm hayat duruyor gibi oluyor, hele ki kazandığınız paraya erişememek insana kendisini hiç olmadığı kadar yalnız ve güvensiz hissettiriyor. Sadece bir banka olsa yine iyi, ama işin birden fazla hesaba sıçraması tam anlamıyla bir kabus. Anlattıklarınızda o panik anını ve sonrasında gelen yorgunluğu çok net yansıtmışsınız.

Sakin kalıp, her detayı belgelemek ve profesyonel destek almak gerektiğini çok güzel özetlemişsiniz. Özellikle hukuki süreçler ve bankaların kendi içindeki karmaşa göz önüne alındığında, bir bilenin rehberliği paha biçilmez oluyor. Aksi takdirde, labirentin içinde kaybolmak işten bile değil. Bu tür durumlar sadece cüzdanı değil, insanın ruh sağlığını da derinden etkiliyor maalesef.

Umarım böyle bir durumu yaşayan kimse kalmaz ama yaşandığında da sizin bahsettiğiniz gibi temkinli adımlar atarak bu zorlu sürecin üstesinden gelebiliriz. Paylaştığınız bu tecrübe ve değerli gözlemleriniz için çok teşekkürler, pek çok kişiye ışık tutacaktır.

Çok güzel özetlemişsiniz, insanın başına geldiğinde neye uğradığını şaşırtan, tabiri caizse dünyayı başına yıkan bir durum bu. Özellikle o çaresizlik hissi, sanki eliniz kolunuz bağlanmış gibi hissetme hali, gerçekten de tarifi zor. Kimsenin başına gelmesini istemeyeceğimiz, ancak maalesef sıkça karşılaşılan bir problem.

Dediğiniz gibi, panik yapmadan sakin kalmak, her detayı not almak ve özellikle hukuki destek almak bu sürecin anahtarı. Bankaların ve hukuki süreçlerin karmaşıklığı karşısında tek başına mücadele etmek çok yıpratıcı olabilir. Bu tecrübeden sonra finansal planlamayı ve bankacılık ilişkilerini gözden geçirmek de kesinlikle elzem oluyor. Paylaşımınız ve bu konudaki farkındalığı artırdığınız için teşekkürler.

Bu durumu o kadar güzel ve içten anlatmışsınız ki, okurken adeta içimi sıkıştırdı. İnsanın kendi parasına erişememesi, hele ki bu denli kapsamlı bir bloke durumuyla karşılaşması gerçekten çok ağır bir tecrübe olmalı. Hukuki süreçlerin ve bankacılık sisteminin karmaşıklığı düşünüldüğünde, bu çaresizlik hissini anlamamak mümkün değil.

Bu zorlu anlarda sakin kalmak, her detayı belgelemek ve profesyonel destek almak gerektiği yönündeki tespitleriniz altın değerinde. Panik anında çoğu kişinin aklına gelmeyecek, ama sürecin sağlıklı yönetilmesi için hayati önem taşıyan adımlar bunlar. Özellikle avukat desteği almak, bu gibi durumlarda doğru kapıları çalmak ve süreci hızlandırmak adına gerçekten kritik.

Sadece maddi bir sıkıntı değil, ruhsal olarak da insanı çok yoran ve güven duygusunu sarsan bir süreç. Yaşadıklarınızı ve edindiğiniz tecrübeyi bu kadar açık yüreklilikle paylaşmanız, benzer durumu yaşayan veya yaşayabilecek olan herkes için çok değerli bir rehber olacaktır. Teşekkürler bu önemli paylaşım için.

Bu durumu ne kadar da güzel özetlemişsiniz, gerçekten insanın içini acıtan bir tecrübe. Bankadaki parana erişememek, özellikle de bu birden fazla hesapta olunca, insanın yaşadığı şoku ve çaresizliği tahmin edebiliyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi, bu sadece parayla ilgili değil, aynı zamanda kişisel özgürlük ve güven duygusunu derinden sarsan bir durum. O ilk şok anı, insanı gerçekten felç ediyor.

Sakin kalma, her şeyi belgeleme ve profesyonel yardım alma konusundaki tavsiyeleriniz de gerçekten çok yerinde. Böyle bir anda paniklemek yerine bilinçli adımlar atabilmek, sürecin gidişatını çok etkiliyor. İşin ehli birinden destek almak, bu karmaşık süreçte en doğru kapıları çalmanızı sağlar. Bu değerli paylaşımlarınız ve rehberliğiniz için çok teşekkürler, umarım kimse böyle bir durumla karşılaşmaz, ama karşılaşılırsa sizin yazdıklarınız çok yol gösterici olacaktır.

Bu durumu bu kadar içten ve detaylı anlatan bir yazı okumamıştım uzun zamandır. O anki şoku, çaresizliği ve insanı saran o derin travmayı o kadar güzel dile getirmişsin ki, benzer bir tecrübe yaşayan herkesin iç sesi olmuş resmen. Gerçekten de insan kendi parasına erişemediğinde elinden kolundan bağlanmış gibi hissediyor.

Sakin kalmak, her adımı belgelemek ve kesinlikle profesyonel hukuki destek almak gerektiği konusundaki tavsiyelerin de altın değerinde. Bu tür karmaşık durumlar maalesef tek başına üstesinden gelinecek şeyler değil. Bilgiyi ve tecrübeyi bu şekilde paylaşman çok değerli, umarım benzer durumu yaşayanlara yol gösterici olur.

Bu yaşadığınız durumu ve sonrasında yapılması gerekenleri o kadar güzel özetlemişsiniz ki, okurken insanın içi titriyor. O çaresizlik hissini ve bankalardan alınan "standart cevaplarla" savuşturulma durumunu çok iyi yansıtmışsınız. Gerçekten de insan panik anında ne yapacağını şaşırıyor, ama sizin de altını çizdiğiniz gibi, sakin kalmak ve her detayı, her görüşmeyi belgelemek altın kural. Hukuki destek alma tavsiyeniz de bu karmaşık süreçlerde paha biçilmez.

Böyle bir durumun sadece maddi değil, ruhsal olarak da ne kadar yıpratıcı olduğunu çok net ifade etmişsiniz. Güvenin sarsılması ve sonrasında yaşanan kaygılar kolay kolay atlatılamıyor maalesef.

Umarım kimse bu tür bir tecrübe yaşamaz, ama yaşayanlar için gerçekten yol gösterici bir paylaşım olmuş. Ağzınıza sağlık, bu değerli katkınız için teşekkür ederiz.

Bu kadar can sıkıcı ve ne yazık ki sıkça karşılaşılan bir durumu bu kadar iyi ve hissettirerek anlattığınız için çok teşekkürler. O an yaşanan kafa karışıklığını ve çaresizliği gerçekten iliklerimize kadar hissettirdiniz.

Özellikle o ilk şoku atlattıktan sonra sakin kalıp adım adım ilerlemenin, her şeyi belgelemenin ve profesyonel destek almanın önemini vurgulamanız çok yerinde. Gerçekten de böyle karmaşık durumlarda panik yapmak yerine soğukkanlı kalıp hukuki destek aramak, işin en önemli anahtarı oluyor.

Sistem, bazen sıradan bir vatandaş için tam anlamıyla bir labirent gibi olabiliyor. Bu yüzden doğru yönlendirme ve güvenilir bir avukatın desteği, sadece maddi meseleleri çözmekle kalmıyor, aynı zamanda o ruhsal yükü de hafifletiyor. Umarım bu kıymetli paylaşımınız, benzer durumlarla karşılaşanlara yol gösterir ve cesaret verir.

Yaşananları ve hisleri bu kadar iyi anlatan bir yazı okumak... Gerçekten de insanı derinden etkileyen, çaresizlik hissettiren bir durum bu. Hele ki alın teriyle kazanılmış paraya erişememek, insana kendi emeğine yabancılaşma hissi veriyor. O bahsettiğiniz "travma" durumu, maalesef ki çok gerçek.

Sakin kalmanın, her detayı not almanın ve özellikle hukuki destek almanın hayati önemine dair tespitleirnize katılmamak elde değil. Bu tür karmaşık ve stresli durumlarda profesyonel bir bakış açısı, doğru adımları atmak için kilit rol oynuyor. Kendi başımıza aşmaya çalışmak yerine, işin uzmanına danışmak gerçekten hem zaman hem de moral açısından çok değerli.

Gazetecilik yıllarınızdan gelen gözlemleriniz ve bu tecrübelerden çıkardığınız dersler çok kıymetli. Hem durumu yaşayanların hislerine tercüman oluyor hem de çözüm yolları konusunda önemli ışık tutuyor. Umarım bu yazı, benzer bir durumla karşılaşanlara yol gösterir ve süreci daha bilinçli yönetmelerine yardımcı olur. Teşekkürler paylaşımınız için.

Çok güzel özetlemişsiniz, gerçekten insanı ne kadar yorduğunu, çaresiz bıraktığını kelimesi kelimesine anlatmışsınız. Özellikle bu durumun sadece maddi değil, ruhsal boyutuyla, o güven kaybıyla insanı ne kadar yıprattığına değinmeniz çok değerli. Geceleri uyuyamamak, en ufak seste irkilmek gibi detaylar, bu işin gerçekten bir travmaya dönüştüğünü gösteriyor.

Paylaştığınız gibi, böyle bir anda sakin kalmaya çalışmak ve tüm süreci belgelemek kesinlikle altın değerinde. Her evrak, her yazışma, sonrasında atılacak adımlarda elinizi güçlendirecek en önemli delil oluyor. Bir de profesyonel destek alma kısmı var ki, işin içine hukuk girdiğinde veya bankaların karmaşık prosedürleriyle uğraşmak gerektiğinde, uzman birinin rehberliği olmadan çıkılması çok zor bir süreç.

Umarım kimse böyle bir durumla karşılaşmaz ama yaşayanlar için anlattıklarınız yol gösterici olacaktır. Deneyimlerinizden yola çıkarak bu kadar detaylı bir paylaşım yaptığınız için teşekkürler.

Geri