Doğrulama Kodu Sorunu Çözümü İçin Bankadan SMS Talep Etme

Doğrulama Kodu Sorunu Çözümü İçin Bankadan SMS Talep Etme

IndigoTambourine

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoTambourine
Şu doğrulama kodu mevzusu var ya, vallahi bazen insanı çileden çıkarır, biliyorsunuzdur. Hani o beklediğin SMS bir türlü gelmez, ekran öylece kalır, sen de kalırsın kala kalırsın ortada... Bankacılık işlemleri desen, online alışveriş desen, her şey tıkalı. Abi, kaç kere denk geldim bu duruma, işin aslı net, bunun çözümü genellikle senin telefonunda ya da operatöründe değil, direkt bankanın kendisinde bitiyor. Sakın önce kendi ayarlarını karıştırmaya falan kalkma, boşuna zaman kaybı...

Mobil bankacılık olsun, EFT, havale, her ne yapacaksan, o onayın gelmesi şart. Gelmeyince bütün sistem kilitleniyor. Diyelim ki her şeyi kontrol ettin, telefonun açık, çekiyor, kara listeye de falan düşmemişsin... E o zaman sorun nerede? İşte tam burada, topu bankaya atma zamanı geliyor. Direkt bankanı ara, müşteri hizmetlerine bağlan, uzun uzun laf salatası yapma. Mesele bu.

Daha ilk cümleden anlat durumu. Diyeceksin ki, "Bankanızdan gelen doğrulama kodları bana ulaşmıyor. SMS onayı alamıyorum, işlem yapamıyorum." Net ol, kararlı ol. Onlar seni bir yere yönlendirmeye çalışabilir, "telefonunuzu kontrol edin" falan diyebilirler. Sakın bu topa girme. Senin işin değil o kısım. Senin beklentin, onların sana SMS ulaştırması. Bu kadar basit.

Şimdi banka ne yapacak? Senin bu şikayetin üzerine, onların sistemde senin numaranla ilgili bazı kontroller yapması gerekiyor. Bazen hat düşer, bazen teknik bir ayar bozulur, bazen de bilmediğimiz bir sebep yüzünden SMS gateway tarafında bir sıkıntı yaşanır. Kulağa biraz teknik geliyor ama senin için bilmen gereken tek şey şu: Onların bir düğmeye basması lazım... Bir nevi resetleyecekler durumu.

Talimatı veriyorsun direkt: "Lütfen sisteminizden bana SMS gönderim ayarlarını kontrol edin, gerekiyorsa sıfırlayın veya yenileyin." Hatta ekleyebilirsin, "Benim hattımda bir sorun yok, her şeyi denedim, problem sizden kaynaklanıyor olmalı." Bu ifade tarzı, onları daha hızlı aksiyon almaya zorlayacaktır. Çünkü aksi halde seni telefonda saatlerce o birimden bu birime aktarıp duracaklar, canından bezdirirler. Vallahi ben bilirim o halleri...

Bak, buradaki püf nokta şu: sen haklısın, onlar bu hizmeti vermek zorundalar. Doğrulama kodu gelmiyorsa, bu onların eksikliği. Bu kadar net. Bazen "yoğunluktan" falan bahsederler, inanma abi. Böyle bir temel hizmette yoğunluktan dolayı kod gelmemesi kabul edilemez bir şey. İşlemini yapamazsın, sonra "sorumluluk bizde değil" derler... Hayır efendim, sorumluluk onların.

Bir kez aradın, çözülmedi mi? Sakın pes etme. Tekrar ara, hatta istersen farklı bir müşteri temsilcisiyle görüş. Bazen ilk aradığın kişi yeterince deneyimli olmayabiliyor, ya da konuyu tam idrak edemiyor. Hatta bazen "kayıt oluşturalım" deyip geçiştirmeye çalışırlar, bilgin olsun. Sen kaydın numarasını al ama takipçisi olacağını da belirt. Neticede, sen bankanın bir müşterisisin, hizmet almak senin en doğal hakkın.

Uygulamanın ayarlarında dolaşmana gerek yok, telefonunda yer var mı, mesaj kutun dolu mu gibi şeylere bakmak zaten ilk yapacağın iş. Onlar normal. Ama bunlar tamamsa ve hâlâ gelmiyorsa, işte o zaman banka masayı süpürecek. Tekrarlıyorum: Bankayı ara, sorunu net bir şekilde ifade et ve SMS gönderim ayarlarının kontrol edilmesini, sıfırlanmasını iste. İşin özü budur. Çözüm garantili, dene gör.

Geri