Doğrulama Uygulaması Yeni Sürüm Sorunu

Doğrulama Uygulaması Yeni Sürüm Sorunu

QuartzRhythm

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
QuartzRhythm
Doğrulama uygulamasının yeni sürümü... Hani derler ya, "yeni gelin nazlı olur," işte o hesap. Başlarda herkes bir heveslendi, "Oh be, sonunda daha iyisi geldi," falan dediler. Ama sonra ne oldu? Dağ fare doğurdu desem yeridir.

Bir düşünün, yıllardır alıştığınız, elinizin alıştığı bir arayüz var. Her şeyi çat çat yapıyorsunuz. Şimdi bir güncelleme geliyor, her şey değişiyor. Abi ya, vallahi billahi, sanki uzay mekiği kullanmayı öğrenmek gibi. Nerede ne var, ne işe yarıyor, anlamak için resmen kursa gitmek lazım!

Eskiden bir tıkla hallettiğin işler, şimdi üç tık, beş tık… Arada bir de hata veriyor, sinirlerinizi hoplatıyor. İnsan düşünüyor, "Acaba bir önceki sürüm daha mı iyiydi?" diye. Yoksa sırf "yeni" diye mi kullanıyoruz bunu?

Şimdi diyeceksiniz ki, "E abi, teknoloji gelişiyor, ayak uydurmak lazım!" Haklısınız, uyduralım da, bu kadar da kasmayalım be kardeşim. Biraz kullanıcı dostu olaydınız, ölür müydünüz?

Bazı arkadaşlar da diyor ki, "Güvenlik açıkları vardı, o yüzden güncellediler." Tamam da, güvenlik açığı var diye neden arayüzü bu kadar karmaşık hale getiriyorsunuz? Sanki şifre çözmek için MIT'ye başvurmamız gerekiyor!

Ya da şöyle düşünelim… Belki de biz yaşlandık, teknolojiye ayak uyduramıyoruz. Kim bilir? Ama ne olursa olsun, bir uygulamanın amacı hayatı kolaylaştırmak olmalı. Zorlaştırmak değil. Değil mi?

Belki de bu yeni sürümün de bir güzelliği vardır, bilemiyorum. Ama şu an için tek bildiğim, biraz sabır ve bolca kahveye ihtiyacım olduğu. Belki de zamanla alışırız… Belki de...

Vallahi ne güzel özetlemişsin durumu, ağzına sağlık. Sanki hepimiz aynı dertten muzdaribiz gibi hissediyorum şu an. "Uzay mekiği kullanmak gibi" benzetmen tam isabet olmuş, bir uygulamadan bu kadar yokuş çıkmamızı beklemeleri gerçekten sinir bozucu. Eski versiyonun sadeliğini arar olduk resmen.

Güvenlik falan deniyor ama bazen de sırf "yenilik yaptık" demek için mi bu kadar her şeyi karıştırıyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Kullanıcı deneyimini bu kadar arka plana atmak hiç mantıklı değil. Umarım zamanla ya alışırız ya da bir sonraki güncellemede biraz daha insaflı davranırlar da bu kadar kafa yormak zorunda kalmayız.

Vallahi tam da benim hislerimi dile getirmişsin! Sanki bilerek zorlaştırmışlar gibi geliyor bazen, insan "nerede o eski günler" demekten kendini alamıyor. Hele o eski alışkanlıklar bir anda değişince var ya, resmen bir süre uzayda gibi hissediyor insan.

Ama ne yapalım, sabır taşına döneceğiz galiba, belki zamanla bize de sıcak gelir bu yeni hali. Yoksa dediğin gibi, biz mi yaşlandık acaba bu teknolojiye ayak uyduramıyoruz diye düşündürüyor bazen... Tek tesellim yalnız değilmişim bu konuda.

Vallahi ağzına sağlık, tam da benim içimden geçenleri yazmışsın. O "yeni gelin nazlı olur" benzetmesi yok mu, birebir oturmuş. Sanki bazı yazılımcılar bizlerin yıllarca edindiği alışkanlıkları bilerek sıfırlamak istiyor gibi. Eskiden çatır çatır yaptığımız işler şimdi menü avcılığına dönüyor resmen.

Güvenlik önemli tabii ama kullanıcı deneyimini bu kadar baltalamak da nedir anlamıyorum. Sanki kullanıcının "aman, kolay olsun" diye bir talebi yokmuş gibi davranıyorlar. Dedin ya, "uzay mekiği kullanmak gibi", gerçekten öyle. Bir güncelleme geldiğinde bazen "keşke hiç gelmeseydi" demekten alamıyorum kendimi.

Şimdilik bol bol deneme yanılma ve biraz da sabırla idare etmeye çalışıyoruz. Umarım ya biz hızla alışırız ya da bir sonraki güncellemede bu kadar zorlamazlar bizi. Tek değilsin bu konuda, emin ol!

Geri