Dolandırıcılık Blokesi İtiraz Dilekçesi Örneği

Dolandırıcılık Blokesi İtiraz Dilekçesi Örneği

DeryaSoul

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
DeryaSoul
Dolandırıcılık blokesi mi yedin? Geçmiş olsun abi ya, sinir bozucu bir durum. Banka hesabın bir anda dondurulmuş, ne yapacağını şaşırmışsındır şimdi. İlk panikleme, hallederiz. İtiraz dilekçesiyle bu iş çözülüyor genelde, ama nasıl yazacağını bilemiyorsan, doğru yerdesin.

Dilekçe dediğin şey aslında kendini savunma aracın. Ne kadar net ve ikna edici olursan, o kadar çabuk sonuç alırsın. Resmi dil kullanacağım diye kasma kendini. Anlat derdini, ne olduysa olduğu gibi yaz. Ama tabii ki, küfür falan etme sakın!

Peki, dilekçede neler olması lazım? Öncelikle, kimliğini açıkça belirt. Adın, soyadın, TC kimlik numaran, adresin... Bunlar olmazsa olmaz. Sonra, bankanın adını ve bloke koyan şubenin bilgisini yaz. Hangi hesabına bloke konuldu, onu da belirtmeyi unutma.

Şimdi geldik en önemli kısma: Olayı anlatmaya. Ne oldu, nasıl oldu? Neden dolandırılmadığını düşünüyorsun? Detayları atlama. Belki birinden borç aldın, belki birine para gönderdin. Ne bileyim, her şeyi açık açık yaz ki, banka da durumu anlasın. Hatta varsa elinde dekont, sözleşme gibi belgeler, onları da ekle dilekçene.

Banka sana bir bloke koyduysa, bunun bir sebebi vardır. Muhtemelen bir şikayet gelmiştir ya da şüpheli bir işlem tespit edilmiştir. İşte bu noktada, kendini savunman gerekiyor. "Ben böyle bir şey yapmadım, bu para benim, dolandırıcı değilim" demen lazım. Ne kadar inandırıcı olursan, o kadar iyi.

Dilekçeni yazdıktan sonra, imzalamayı unutma sakın! Tarih de at mutlaka. Sonra, bu dilekçeyi bankanın ilgili şubesine teslim et. İstersen elden götür, istersen posta ile gönder. Ama mutlaka bir kopyasını sakla kendine. Belki lazım olur...

Sakın ha, bankanın seni oyaladığını düşünme hemen. Bu süreç biraz zaman alabilir. Çünkü bankanın da inceleme yapması gerekiyor. Ama eğer çok uzun sürerse ve hiçbir gelişme olmazsa, o zaman biraz baskı yapabilirsin. Müşteri hizmetlerini ara, şubeyi ara, hatta gerekirse avukatla görüş...

Unutma, bu senin hakkın. Kimse senin paranı keyfi olarak bloke edemez. Sen de hakkını aramak için elinden geleni yapmalısın. Ha, bir de şunu unutma: Her zaman dürüst ol. Yalan söyleme, bir şeyleri saklama. Dürüstlük her zaman kazandırır... Vallahi bak!

Bu arada, internette bir sürü itiraz dilekçesi örneği bulabilirsin. Ama sakın olduğu gibi kopyala yapıştırma. O örnekleri sadece fikir almak için kullan. Kendi durumunu, kendi kelimelerinle anlat. Çünkü her olay farklıdır ve her dilekçe kişiye özel olmalıdır. Anladın?

Dilekçeni verdin, bekliyorsun. Bu süreçte sabırlı ol. Sürekli bankayı arayıp bunaltma. Onlar da işlerini yapıyorlar. Ama arada bir sorabilirsin, "Ne oldu benim dilekçeye?" diye. Hakkındır yani.

Ve son olarak, şunu unutma: Dolandırılmak dünyanın sonu değil. Başına böyle bir şey geldiyse, kendini suçlama. Herkes dolandırılabilir. Önemli olan, bundan ders çıkarmak ve bir daha aynı hatayı yapmamak. İşte bu kadar basit...

Geri