Halkbank/Ziraat Haciz Blokesi Kaldırma Süresi

Halkbank/Ziraat Haciz Blokesi Kaldırma Süresi

IndigoDriftwood

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoDriftwood
Hani derler ya, "Bir musibet bin nasihatten iyidir" diye… Benim musibetim de bankadaki o lanet haciz blokesi oldu. Vallahi billahi, o gün bugündür bankaları Sherlock Holmes gibi inceliyorum. Ziraat mı Halkbank mı, fark etmez; hepsi aynı dert.

Hatırlıyorum da, avukatım aradı. "Haciz kalktı, rahat ol," dedi. Ben de saf gibi sevindim. Ne bileyim o blokenin kalkması için koca bir ömür geçmesi gerektiğini? Ya da en azından bana öyle geldi… Günler haftaları, haftalar ayları kovaladı. Bankaya gittim, "Yok efendim, sistemde görünmüyor," dediler. Sanki ben uyduruyorum!

İşte o zaman anladım ki, bu işler öyle "tık" diye olmuyor. Bankalar, sanki devlet içinde devlet. Kendi kuralları, kendi hızları… Ama durun bakalım, pes etmek yok! Benim gibi mağdurlar ordusu var. Hepimiz birleşip bu bankaların inadını kıracağız.

Peki, bu haciz blokesi neden bu kadar uzuyor? Sebebi basit: Bürokrasinin labirentlerinde kaybolmak. Bir evrak oradan oraya, bir imza oradan öbürüne… Sanki saklambaç oynuyorlar bizimle. Ama merak etmeyin, bu oyunun sonu yaklaşıyor.

Şimdi size birkaç tüyo vereceğim. Not alın, lazım olur. Birincisi, avukatınızla sürekli iletişim halinde olun. Dosyanızın durumunu takip edin. İkincisi, bankayla konuşurken sakin olun, ama kararlı. Hakkınızı arayın, çekinmeyin. Üçüncüsü, sabırlı olun. Bu işler zaman alıyor, biliyorum. Ama sonunda güneş doğacak, emin olun.

Unutmayın, bu sadece bir haciz blokesi. Hayat devam ediyor. Belki de bu süreç, bize daha güçlü olmayı öğretiyor. Kim bilir? Belki de bu musibet, bizi daha iyi birer insan yapıyor… Ama yine de, bankaların bu inadına bir son vermemiz şart. Ne dersiniz, hep birlikte bir şeyler yapalım mı?

Geri