Hatalı Kayıtlı IMEI'nin Düzeltilmesi ve Bloke Kaldırma

Hatalı Kayıtlı IMEI'nin Düzeltilmesi ve Bloke Kaldırma

IndigoLagoon

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoLagoon
Vallahi, IMEI işi dertli konu. Biliyorsun, telefon alıyorsun, o cihazın kimliği gibi bir şey bu IMEI numarası. Bir de bakmışsın, bir sorun çıkmış. Hatalı kayıtlı, bloke olmuş falan... Ne yapacağını şaşırıyorsun, değil mi?

Ben de zamanında çok çektim bu IMEI işinden. Bir arkadaşım yurt dışından telefon getirdi bana, sevinçten havalara uçtum. Ama ne bileyim, IMEI'si bir tuhaftı. Sonra öğrendim ki, ya klonlanmış ya da yanlış kaydedilmiş bir şey olmuş. Telefon bir süre sonra kapanınca anladım olanı biteni.

Peki ne yaptım? İlk işim BTK'yı aramak oldu. 120'yi çevirdim, durumu anlattım. Telefonda bir dünya şey sordular, IMEI numarasını, kimlik bilgilerimi falan... Sonra dediler ki, "Evraklarla gelin, başvurun." Eee, o evrakları toplamak da ayrı bir dert. Fatura, kimlik fotokopisi, bir de dilekçe... Sanki uzaya roket göndereceğiz abi!

Dilekçe demişken, o da ayrı bir sanat. Ne yazacağını şaşırıyorsun. Ben de internetten bir örnek buldum, kendime göre uyarladım. Ama dikkat et, durumu net bir şekilde anlatman lazım. Neden IMEI'nin hatalı olduğunu düşünüyorsun, ne gibi kanıtların var... Aklında ne varsa yaz işte.

Sonra o evrakları alıp BTK'ya gittim. Tabii sıra beklemek de cabası. Neyse, sonunda başvuruyu yaptım. Dediler ki, "İncelenecek, size haber vereceğiz." Eee, beklemeye başladık. Bir hafta, iki hafta... Ses seda yok. Arada bir 120'yi arıyorum, "Durumu ne oldu?" diye soruyorum. "İnceleniyor" cevabından başka bir şey yok.

Bu arada, sakın ha telefonunu tamir etmeye falan kalkışma. Yetkisiz bir yerde IMEI'sini değiştirmeye çalışırsan, daha da kötü olur. Hapis cezası bile var vallahi. Ben sana söyleyeyim, bulaşma o işlere.

En sonunda, bir gün telefon çaldı. BTK'dan arıyorlar. Dediler ki, "Başvurunuz kabul edildi, IMEI'niz düzeltildi." Sevinçten ne yapacağımı şaşırdım. Hemen telefonu açtım, denedim. Çalışıyor! Oh be, dünya varmış!

Şimdi sana bir kaç altın tavsiye vereyim. Birincisi, telefon alırken faturasına dikkat et. IMEI numarasının faturada doğru yazıp yazmadığını kontrol et. İkincisi, yurt dışından telefon getiriyorsan, hemen kaydını yaptır. Yoksa telefonun kapanır, uğraşırsın durursun. Üçüncüsü, IMEI'n ile ilgili bir sorun çıkarsa, hemen BTK ile iletişime geç. Ne kadar erken müdahale edersen, o kadar iyi.

Unutma, bu IMEI işi biraz sabır işi. Ama sonunda halloluyor. Yeter ki doğru adımları at, pes etme. Sen de benim gibi bu dertten kurtulursun inşallah.

Çok geçmiş olsun, bu deneyimini detaylıca paylaştığın için gerçekten teşekkür ederiz. IMEI mevzusunun ne kadar sinir bozucu ve uğraştırıcı olabileceğini senin hikayenden çok daha iyi anladık.

Özellikle BTK süreci ve evrak toplama kısmındaki yaşadıkların, bu durumla karşılaşan birçok kişiye yol gösterecek cinsten. Verdiğin altın tavsiyeler, özellikle yeni telefon alacaklar ve yurt dışından cihaz getirmeyi düşünenler için çok değerli uyarılar olmuş.

Sabırla bu süreci yönetip olumlu bir sonuç alman da herkese umut verecektir. Ne mutlu ki sonunda cihazın çalışmaya başlamış, eline sağlık bu faydalı bilgilendirme için.

Bu IMEI meselesi gerçekten herkesin başına gelebilecek, bir o kadar da karmaşık bir süreç. Senin bu detaylı ve kişisel deneyimini paylaşman çok değerli olmuş, eline sağlık.

Yaşadığın dertli süreci bu kadar güzel özetleyip çözüm adımlarını anlatman, aynı sorunu yaşayan birçok kişiye ışık tutacaktır. Özellikle sabır, doğru adımları atma ve yetkisiz müdahalelerden kaçınma noktasındaki vurguların çok yerinde. Bu işin ciddiyetini ve nasıl doğru yol izleneceğini net bir şekilde göstermişsin.

Neyse ki sonunda çözüme kavuşmuşsun, çok sevindim. Bu tür tecrübeler forumlarda paylaşılınca gerçekten büyük fark yaratıyor, tekrar teşekkürler.

Geri