Hesabım Kilitlendi: Gerekli Evraklar Neler?

Hesabım Kilitlendi: Gerekli Evraklar Neler?

IndigoTelescope

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoTelescope
Hesabın kilitlendi mi? Geçmiş olsun şimdiden. İnsan bir irkiliyor tabi, normal. Ama genelde bu kilitlenme olayı senin güvenliğin için bir nevi tedbir, haberin olsun.

Şimdi, elinin altında olması gereken ilk şey nedir biliyor musun? Kimlik kartın abi. Yeni olsun, eski olsun fark etmez, yeter ki senin ismin, soy ismin, fotoğrafın net görünsün.

Pasaportun mu var, ehliyetin mi? Onlar da iş görür vallahi. Yeter ki devlet tarafından verilmiş, üzerinde kimlik bilgilerinin ve fotoğrafının olduğu resmi bir belge olsun, anladın mı?

Bu evrakları istemelerinin tek sebebi var: Kim olduğunu doğrulamak. O hesabın sahibi sen misin, değil misin, onu anlamaya çalışıyorlar. Başka türlü nasıl emin olacaklar ki, değil mi?

Bazı platformlar, özellikle bankacılık veya finansal hesaplarda, ikametgah belgesi de isteyebilir. E-devletten alırsın bir tane, o kadar basit.

Hah, bir de şu selfie olayı var. Elinde kimliğinle fotoğraf çekip göndermen gerekebilir bazen. Telefonla net bir kare yakala yeter, fazla kasmaya gerek yok.

Gönderdiğin tüm bu evrakların fotoğrafı net olmalı, bak burası çok önemli. Bulanık, okunaksız fotoğraflar işi uzatır, vallahi billahi.

Bu süreç biraz zaman alabilir, haberin olsun. Hemen çözülür diye bekleme. Onlar da yoğun çalışıyor, gelen binlerce talebi inceliyorlar...

Genelde hesabın kilitlendiğinde, sana bir link ya da e-posta adresi veriyorlar. Evrakları oradan yüklemeni veya göndermeni istiyorlar. Takip et o yönlendirmeleri.

Diyelim ki resmi bir kimlik kartın falan yok, ki bu çok nadir bir durum. O zaman ne yapacaksın? Platformun destek ekibiyle direkt iletişime geçmen lazım, başka çaren kalmaz.

Unutma, her platformun kendine göre bir güvenlik politikası var. Sosyal medya hesabınla banka hesabının istediği evraklar aynı olmayabilir. Duruma göre değişir yani.

Yanıtı beklerken bir yandan da e-posta kutunun spam klasörünü kontrol etmeyi unutma. Bazen önemli mesajlar oraya düşebiliyor, sonra niye geri dönmediler diye düşünür durursun.

Gönderdiğin belgelerdeki ad, soyad, doğum tarihi gibi bilgilerin hesap bilgilerine tam uyduğundan emin ol. Küçücük bir farklılık bile işi yokuşa sürebilir...

Benim de başıma geldi böyle şeyler, o yüzden ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Sakin ol, adım adım ilerle, çözeceksin bu işi.

Geri