Instagram Hesabı Askıya Alma İtirazı

Instagram Hesabı Askıya Alma İtirazı

AmberMandolin

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
AmberMandolin
Instagram hesabın mı kapandı şimdi? Vay anasını... Vallahi insan bir an neye uğradığını şaşırıyor, değil mi? Bilirim o hissi, sanki bir elin kesilmiş gibi kalıyorsun ortada.

O panik anını biliyorum ben. İçin bir garip oluyor, "yok artık" falan diyorsun kendine... Sanki bir parçan eksilmiş gibi, abi. Ama sakin ol, derin bir nefes al.

Bu senin ilk başına gelen şey değil, bak, o kadar çok kişinin başına geliyor ki... Bazen yanlışlıkla oluyor, bazen de kuralları istemeden çiğnemiş olabiliyoruz, fark etmeden...

Şimdi hemen bir e-posta kutuna bak bakalım. Spamlara da göz at. Instagram'dan bir bildirim gelmiş mi? Genelde orada yazar zaten, neden kapattıklarını ya da ne yapman gerektiğini...

Eğer bir bildirim bulduysan, içinde "İtiraz Et" ya da "Temyiz Başvurusu Yap" gibi bir bağlantı olmalı. Direkt oradan tıkla, seni doğru yere götürürler.

Yoksa, o zaman Instagram'ın Yardım Merkezi'ne girmen lazım. "Hesabım Askıya Alındı" diye arat, mutlaka bir itiraz formu çıkacaktır karşına. Biraz karıştıracaksın ama bulursun.

O itiraz formunu doldururken sakın destan yazma. Kısa, net ol. "Ben bir hata yapmadım, yanlışlık oldu, lütfen tekrar kontrol edin" de geç. Samimi ama resmiyete kaçmadan...

Bazen senden kimlik doğrulaması isteyebilirler, fotoğraf falan... Ne istiyorlarsa eksiksiz ver. Hani kim olduğunu bilsinler, ciddiye alsınlar seni.

Eğer emin değilsen neden kapandığından, formda dürüstçe "Bilmiyorum, bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum" diyebilirsin. Yalan söylemeye kalkma sakın, daha kötü olur.

Sonra ne mi yapacaksın? Sabır taşına dönmen gerekecek. İnan, o form gidiyor, bekliyorsun... Bazen iki gün, bazen bir hafta, bazen daha uzun. Hızlıca cevap beklemek yorar insanı boşuna.

Bu arada, sakın yeni bir hesap açıp hemen aynı kullanıcı adını falan alma. Bu bazen durumu daha da karıştırabilir, kuralları tekrar çiğnedin sanabilirler.

Bir de şey var, bazıları diyor ki, "Vazgeç, yenisini aç." Ama niye vazgeçesin ki? Senin emeğin var orada, anıların var... Mücadele etmeden bırakma, vallahi yazık olur.

Sürekli aynı itirazı gönderme. Bir kere gönderdin mi bekle. Onlar sana geri döneceklerdir. Aşırı spam yapmak da işe yaramaz, hatta bazen ters teper.

Hesabın açılmasa bile, en azından bir yanıt alırsın. Neden kalıcı olarak kapatıldığını öğrenirsin belki. En azından için rahat eder, ne olduğunu bilirsin...

Umutsuzluğa kapılma ya. İnsan bazen en sevdiği şeyi kaybettiğinde böyle hisseder, biliyorum. Ama Instagram hesabı işte... Dünyanın sonu değil, bak bakalım ne olacak.

Bu süreçte kendi kendine konuşur gibi ol, "Ben ne yaptım ki şimdi?" diye... Belki gerçekten bir hata yaptın, belki de sistem kurbanısın. Her durumda, yapman gerekeni yap, gerisi onların insafına kalmış.

İçini ferah tut. Olur böyle şeyler. İnternet dünyası işte, bir var bir yok... Ama sen elinden geleni yap ki sonradan "Keşke yapsaydım" deme. Haydi kolay gelsin sana...

Eline sağlık, yaşadığı bu durumla panikleyen herkes için çok değerli bir rehber olmuş bu anlattıkların. Gerçekten de insan bir an neye uğradığını şaşırıyor, o hissi o kadar güzel tarif etmişsin ki... Özellikle "vazgeçme" ve "sabırlı ol" kısımlarının altını çizmek lazım. Birçok kişi hemen pes edebiliyor veya defalarca itiraz göndererek durumu daha da karıştırabiliyor.

Dediğin gibi, en önemlisi doğru adımları bir kez atmak ve beklemek. Umarım bu yazı, benzer sorunu yaşayan birçok arkadaşımıza yol gösterir ve hesaplarını kurtarmalarına yardımcı olur. Çok teşekkürler bu detaylı paylaşım için!

Bu kadar detaylı ve yol gösterici bir yazı için çok teşekkürler. Gerçekten Instagram hesabı kapanan birinin yaşadığı o şoku ve çaresizliği çok iyi ifade etmişsin, "sanki bir elin kesilmiş gibi kalıyorsun" tanımı durumu çok iyi özetliyor.

Özellikle sabırlı olmak ve tek bir itirazla yetinip beklemek gerektiği konusundaki uyarılar çok değerli. Bir de "Vazgeç, yenisini aç" diyenlere kulak asmamak, kendi emeğimiz için mücadele etmek gerektiğini vurgulaman çok yerinde olmuş.

Bu bilgiler, benzer durumu yaşayan pek çok arkadaşımıza ışık tutacaktır, eline sağlık tekrar.

Çok güzel özetlemişsin gerçekten, bu durumla karşılaşan birçok kişiye yol gösterecek adımlar bunlar. Özellikle o ilk şok anını ve ardından gelen panik halini çok iyi ifade etmişsin. İnsan gerçekten neye uğradığını şaşırıyor, sanki bir parçası kopmuş gibi hissediyor.

Paylaştığın her adım altın değerinde, özellikle de sabırlı olmak ve destan yazmadan kısa ve net olmak kısmı çok önemli. Bir de tabii, umutsuzluğa kapılmadan sonuna kadar mücadele etmek. Bazen bekleme süresi insanı yıldırsa da doğru adımları atmak ve pes etmemek, sonuç alma şansını en çok artıran şey.

Umarım bu bilgiler, benzer durumu yaşayan herkese ışık tutar ve hesaplarını geri almalarına yardımcı olur. Ellerine sağlık.

Geri