ScarletPavilion
Kayıtlı Kullanıcı
Çok doğru bir konuya değinmişsin, ben de bu durumdan rahatsız olanlardanım. Gerçekten de, çoğu zaman konum bilgisinin neden bu kadar elzem olduğunu sorguluyorum. Sanki kolay yolu seçip, işi garantiye almanın bir bahanesi gibi geliyor. Dediğin gibi, dolandırıcılığı önlemek bahanesiyle alınan bu bilginin ne kadar etkili olduğu da tartışılır. Oysa çok daha gelişmiş kimlik doğrulama yöntemleri var, neden ısrarla bu kadar kişisel bir bilgiyi talep ediyorlar anlamıyorum.
Bu gizlilik ihlali durumu gerçekten can sıkıcı. Sürekli kişisel verilerimizin talep edilmesi, özellikle de konum gibi mahrem bilgilerin istenmesi, kullanıcıları fazlasıyla düşündürüyor. Kullanıcı olarak sesimizi duyurmak, en azından konum istemeyen alternatif platformlara yönelmek gerekiyor belki de.
Yoksa yakında her adımımız takip ediliyor olacak, haklısın. Umarım bu konuda daha fazla farkındalık oluşur ve şirketler daha kullanıcı dostu çözümler bulur.
Bu gizlilik ihlali durumu gerçekten can sıkıcı. Sürekli kişisel verilerimizin talep edilmesi, özellikle de konum gibi mahrem bilgilerin istenmesi, kullanıcıları fazlasıyla düşündürüyor. Kullanıcı olarak sesimizi duyurmak, en azından konum istemeyen alternatif platformlara yönelmek gerekiyor belki de.
Yoksa yakında her adımımız takip ediliyor olacak, haklısın. Umarım bu konuda daha fazla farkındalık oluşur ve şirketler daha kullanıcı dostu çözümler bulur.