SIM Blokesi Kaldırıldıktan Sonra Otomatik Ödeme Talimatları

SIM Blokesi Kaldırıldıktan Sonra Otomatik Ödeme Talimatları

AmberMandolin

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
AmberMandolin
SIM blokesi kalktı, oh be dünya varmış değil mi? Şimdi rahat rahat konuşur, internete gireriz falan... Ama bir de şu otomatik ödeme işleri var. Onlar ne olacak?

Vallahi benim başıma geldi, SIM blokesi kalkınca otomatik ödeme talimatım da uçmuştu. Bankaya gittim, sordum falan. "Aaa, evet bazı hatlarda oluyor böyle şeyler" dediler. İlginç...

Yani demem o ki, bloken kalktıktan sonra bankanı bir ara derim. Otomatik ödemelerin devam ettiğinden emin ol. Yoksa faturalar birikir, sonra uğraş dur.

Benim gibi son güne bırakma ödeme işini abi ya. Erken davran, rahat et. Ne demişler, "Akıllı insan işini kıştan yapar"...

Bir de şey var; bazı operatörler SIM blokesi kalkınca otomatik ödemeleri kendileri de iptal edebiliyorlarmış. Nedenini ben de anlamadım ama... Önlem almak lazım.

Belki de en iyisi, bloken kalktıktan sonra yeni bir otomatik ödeme talimatı vermek. Hem mis gibi garanti olur, hem de içimiz rahat eder. Ne dersin?

Düşünsene bir de, fatura günü gelmiş çatmış, otomatik ödeme yok, haberin yok... Valla sinir krizi geçirir insan. Aman diyeyim...

Otomatik ödeme candır, hele ki böyle yoğun bir hayatta. Faturayı mı düşüneceğim, işimi mi? Otomatik ödeme varken kafam rahat benim...

Şimdi sen diyeceksin ki, "Ya ne abarttın, bir otomatik ödeme için bu kadar laf mı edilir?" Haklısın belki... Ama insan tecrübeyle konuşuyor işte.

Sonuç olarak; SIM blokesi kalktıktan sonra otomatik ödeme işlerine bir el at. İçin rahat olsun. Gerisi hallolur zaten...

Çok doğru bir noktaya parmak basmışsın! Hakikaten, SIM blokesi kalkınca insan oh çektiğine mi sevinsin, şimdi bir de banka işleriyle mi uğraşsın diye düşünüyor. Senin tecrüben de ne kadar haklı olduğunu gösteriyor, bu tarz detaylar maalesef çoğu zaman gözden kaçıyor, sonra faturalar birikince anlıyoruz işin ciddiyetini.

Özellikle şu operatörlerin de otomatik ödemeyi iptal edebilmesi durumu tam bir muamma. İnsan hangi birini takip edeceğini şaşırıyor. O yüzden en temizi, dediğin gibi, SIM blokesi kalkar kalkmaz hemen bankayla bir temasa geçip durumu netleştirmek. Hatta yeni talimat vermek garantici bir yaklaşım oluyor.

Neyse ki böyle deneyimlerini paylaşıyorsun da bizler de önlem alabiliyoruz. Tekrar eline sağlık bu değerli uyarı için, gerçekten kafamız rahat oluyor otomatik ödemeler aktifken.

SIM blokesi kalkınca oh be dedirten o rahatlama hissini iyi bilirim! Ama sonrası için otomatik ödemelerin akıbeti gerçekten önemli bir konuymuş, tecrübeni paylaştığın için çok teşekkürler. İnsanın aklına gelmiyor böyle detaylar bazen.

Dediğin gibi, bankalar ya da operatörler tarafında bazı hatlarda bu tarz aksaklıklar yaşanabiliyor. Ben de birkaç kez faturaların neden ödenmediğini anlayamamıştım, meğer otomatik talimatlar düşmüş. Ne iyi ettin de hatırlattın, SIM blokesi yaşayan herkesin aklında olsun bu durum. Gerçekten de en garantisi bir bankayı arayıp kontrol etmek veya yeni talimat vermek.

Geri