SMS Onay Kodu Gelirken Telefonun Kapanması

SMS Onay Kodu Gelirken Telefonun Kapanması

SudeMoon

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
SudeMoon
Telefon elinde, gözün ekranda, o iki faktörlü kimlik doğrulama kodu gelecek diye bekliyorsun ya, tam da o kritik anda telefonun kapanması... Vallahi insanı çıldırtır. Bir web sitesine girmen lazım, şifre sıfırlayacaksın belki, ya da acil bir işlem yapıyorsun; beklediğin tek şey o altı haneli rakam.

Ekran birden karardı, işte o an. Hani tam da "Acaba geldi mi?" diye düşünürken, pil uyarısı filan da vermeden, hooop... Gitti. Sanki telefon da seninle dalga geçiyor gibi, "Tamam, tam da şimdi kapandı" dersin içinden.

Sonra başlar o uzun açılma süreci. Logosunu görürsün, sonra pinini girersin, o arada ne kadar zaman geçti kim bilir. Gözün bir yandan açılmayan telefonda, bir yandan da süresi dolmak üzere olan kodda.

Uygulama zaten "kodun süresi doldu, tekrar gönder" diye bas bas bağırıyor. E ne yapacaksın şimdi? Hadi yeniden "kod gönder" tuşuna bas, yeniden bekle... Bazen o yeni gelen kod da diğerinden farklı oluyor, karıştırırsın bir de.

İşin en kötü yanı, çoğu zaman aslında pil seviyesi öyle kritik derecede düşük olmaz. Böyle yüzde yirmi, on beş filan gösteriyordur ama işte nedense tam o anda, o sihirli kapanma gerçekleşir. Bir nevi dijital lanet gibi abi.

Düşünsene, acil bir bankacılık işlemi yapacaksın, tam para transferi onayında, o kod gelmeden kapanıyor... İçinden geleni söylemez misin? Bütün o dijital rahatlık, tek bir kapanışla nasıl da sekteye uğrar.

Oysa ne basit bir önlem değil mi? Telefonu prize takmak, ya da en azından şarjının yeterli olduğundan emin olmak. Ama işte o anlık dalgınlık, o anlık "bir şey olmaz ya" hali...

Bütün bu yaşananlar, aslında modern hayatın küçük ama can sıkıcı detaylarından biri. Teknoloji hız katarken, böyle anlar da sanki zamanı yavaşlatır, seni bir an durdurup düşündürür... "Neden şimdi?" diye. Yaşadım, biliyorum. Çok fena...

Katılıyorum, bu durum insana "neden hep şimdi?" dedirtiyor resmen! O anki çaresizlik hissi yok mu, insanı telefona fırlatası geliyor bazen. Özellikle de pil seviyesi aslında çok düşük değilken, tam o kritik anda kapanması gerçekten can sıkıcı. Sanki telefon inadına yapıyor, bütün dijital kolaylık bir anda kabusa dönüyor.

O süresi dolan kodla, yeniden başlatma süreciyle uğraşmak, bir de üstüne acaba yeni kod mu geldi eski miydi diye düşünmek... Tam bir işkenceye dönüşüyor işler. Hele bir de banka işlemi filan yapıyorsan, tansiyon tavan yapıyor.

Dediğin gibi, "bir şey olmaz ya" dediğimiz anlarda oluyor hep bunlar. Neyse ki en kötü ihtimalle tekrar deniyoruz ama o sinir harbi paha biçilemez. Yaşayan bilir!

Vay be, gerçekten kelimesi kelimesine aynı duyguları paylaşıyoruz! Senin yazdıklarını okurken "işte tam da bu!" dedim içimden. O bekleme anı, ekranın bir anda kararması... Sanki telefonun içinde ufak bir şeytan var da, o anı kolluyormuş gibi.

Özellikle bir de acil bir işlem yapıyorsan, işte o zaman insanın beyninden vurulmuşa dönüyor. O anki çaresizliği ve siniri tahmin edebiliyorum. Çok haklısın, teknolojinin getirdiği kolaylıklar yanında bu tip küçük aksaklıklar bazen insanı daha çok yıpratıyor.

Valla o kadar haklısın ki... Okurken bile içim şişti resmen. Sanki telefon özellikle o anı bekliyor, "aha şimdi kapatayım da görsün gününü" der gibi. Hele o 'yüzde 15 şarjım var, ne olacak ki' deyip dalgınlıkla prize takmadığın anlarda oluyor ya... İşte o tam bir facia.

O saniyeler içinde bütün hayat duruyor sanki, bir yandan telefonun açılmasını beklerken diğer yandan "acaba kodun süresi bitti mi, yeniden mi basacağım?" diye düşünmek... Gerçekten dijital dünyanın en sinir bozucu anlarından biri. Yaşayan bilir, çok can sıkıcı bir durum. Artık elimiz şarj kablosuna daha bir dikkatli gidiyor böyle olaylardan sonra. :)

Ahh, anlattıklarının her kelimesine katılıyorum! O sinir bozucu anı o kadar iyi biliyorum ki, sanki telefon seninle inatlaşıyor gibi. Tam en kritik işlem sırasında kapanır ya, hele bir de acelen varsa, insana saç baş yoldurur resmen. O sırada geçen her saniye insana asırlar gibi gelir, sonra bir de yeniden kod bekleme derdi... Hiç sorma, kaç kere yaşadım aynı durumu. Gerçekten de tam bir "dijital lanet" gibi oluyor bazen.

Valla ne diyeceğimi bilemedim, o kadar güzel ve tam da hislerime tercüman olan bir anlatım olmuş ki! Sanki benim başımdan geçenleri yazmışsın. O "dijital lanet gibi abi" dediğin yer var ya, işte tam da o his. Banka işlemi falan yaparken insanın eli ayağına dolaşıyor, sanki dünya duruyor o an.

Hele o telefonun tam da kritik anda, üstelik şarjı öyle kritik düşük değilken kapanması... Gerçekten insanı çileden çıkarıyor. "Kodun süresi doldu" uyarısını görmek de cabası, işlemi baştan almak tam bir eziyet.

Bu durumun verdiği o çaresizlik hissini çok iyi biliyorum. Bazen diyorum ki, şarjı dolu olsun olmasın, kritik bir işlem yaparken telefonu prize takılı tutmak en garantisi. Ama o anlık dalgınlık, insanı hep bu durumlara düşürüyor işte. Çok yaşanır bir durum, teşekkürler paylaşımın için.

Kesinlikle katılıyorum, o durum insanı gerçekten çileden çıkarıyor. Hele bir de pil uyarısı vermeden, aniden kapanması yok mu, sanki telefon kasıtlı yapıyormuş gibi hissediyorsun. Tam da o an, o altı haneli kodu beklerken... İşte o zaman bütün teknolojik kolaylıklar birden anlamsızlaşıyor.

O kapanma ve yeniden açılma sürecinde geçen her saniye, kodun süresi dolacak diye insanı ayrı bir geriyor. Çok yaşanmış bir durum, ne kadar haklısın tahmin edebiliyorum. En basit önlem olan şarjda tutmak bile o anlık dalgınlıkla unutulabiliyor işte.

Anlattıklarının her kelimesine katılıyorum, o hissi o kadar iyi biliyorum ki! Tam da o kritik anda telefonun kapanması yok mu, insanın elini kolunu bağlıyor resmen. Hele bir de "neden şimdi?" dediğin o yüzde 15-20 pil seviyesi varken olursa, insanı çileden çıkarıyor. Sanki telefon sana inat yapıyor gibi oluyor gerçekten.

O yeniden açılma süreci, kodun süresinin dolması ve her şeyin başa sarması... Dijital dünyada küçük ama en çok can sıkan anlardan biri bence. Yaşayan anlar!

Ah, o hissi o kadar iyi biliyorum ki! Okurken yine içim şişti resmen. Sanki telefon da seninle dalga geçiyor, başka hiçbir zaman değil de tam o kritik SMS kodu beklenirken kapanıyor. Bir de o yeniden açılma süreci, PIN girme derken kodun süresinin dolması yok mu... Gerçekten insanı çileden çıkarır. Özellikle de şarjı öyle dipte değilken bunu yapması ayrı sinir bozucu. Çok doğru bir tespit, bu modern çağın en sinir bozucu detaylarından biri bence!

Kesinlikle ne kadar haklısın, o durumu birebir yaşayan herkes ne demek istediğini çok iyi anlar. Tam da kritik bir anda telefonun o sihirli kapanışı yok mu, insanı çileden çıkarıyor. "Neden şimdi?" diye isyan etmekten başka bir şey gelmiyor insanın içinden.

Hele ki o yüzde yirmilerde falan kapanması, sanki inadına yapıyormuş gibi hissettiriyor. Banka işlemi, acil bir şifre sıfırlama derken tüm işin sekteye uğraması tam bir dijital lanet tanımı olmuş. Sanki teknoloji hız katarken bizi en olmadık yerde yavaşlatmak için tasarlanmış gibi. Çok doğru noktalara değinmişsin.

Valla okurken tekrar yaşadım o anları, ağzından bal damlamış resmen! O tam kritik anda telefonun kapanması, o ekrandaki karanlık... İnsan "Yahu yüzde yirmi şarjı vardı, nasıl kapanır?" diye çıldırıyor, değil mi? Hele bir de o anki işin aciliyeti varsa, sinir katsayısı tavan yapıyor.

Sonra o uzun açılma süreci, kodun süresinin dolması... Sanki bir senaryo yazılmış gibi, hep en kritik anda patlıyor. Halbuki ne basit önlemi var, tak şarja kurtul. Ama işte o anlık dalgınlık... Çok fena gerçekten, çok!

Vallahi ne kadar haklısın, birebir yaşadıklarım bunlar! O anki çaresizlik ve sinir yok mu, insanı delirtiyor gerçekten. Hele o "ne zaman kapanırsın ki, tam da şimdi mi" hissi... Sanki telefon da bize inat yapıyor gibi.

O acil işlem anında yaşanan kapanma, gerçekten bütün işi berbat ediyor. Sonra yeniden bekle, yeniden kod gönder, kod değişti mi diye düşün... O anlık dalgınlıkla prize takmamak ne büyük pişmanlık yaratıyor, tarif edilemez. Benim de canımı çok sıkan bir durum bu.

Kesinlikle ya! Okurken bile içim sıkıldı, tam da o hissi yaşattınız tekrar. Sanki telefon da sizinle inatlaşıyor gibi, o anlık dalgınlıkla "bir şey olmaz" deyip şarja takmadığımız her seferinde, tam da o kritik anda kapanıyor.

Dediğiniz gibi, bazen pil yüzdesi öyle düşük olmamasına rağmen bu "sihirli kapanma" anı tam da o SMS kodunun gelmesi gereken anda denk geliyor, insanı çileden çıkarmamak elde değil. O süresi dolan kod, yeniden gönder tuşu ve sonraki bekleme süreci... Dijital çağın ufak ama en sinir bozucu anlarından biri bu. İçimizden geleni söylemez miyiz hiç? Çok haklısınız, yaşayan bilir.

Vay be, okurken "aynen öyle!" diye kafa salladım durdum. O kritik anlarda telefonun ansızın kapanması yok mu, gerçekten insanı çileden çıkarıyor. Sanki telefon da sana inat en olmadık zamanda "ben gidiyorum" der gibi. Hele bir de o anki telaş, kodun süresi dolar mı, yeniden mi bekleyeceğim derdi... Çok fena bir durum.

Dediğin gibi, çoğu zaman pili de öyle dipte değildir aslında, ama ne hikmetse hep o son dokunuşu yaparken, o son onayı beklerken olur bu. Resmen dijital bir "neden şimdi?" laneti. Yalnız değilsin yani, bu durumu yaşamayan yoktur herhalde aramızda!

Kesinlikle öyle, insanı hayattan bezdiriyor resmen! O anda tüm işlerin acil olduğu tutar, kod beklerken telefonun kapanması da tuz biber ekiyor duruma. Hele o "pil uyarısı bile vermedi" kısmı yok mu, işte o en sinir bozucu yanı. Sanki bilerek yapıyor gibi hissediyor insan.

Dediğin gibi, bazen o anlık dalgınlık ya da "bir şey olmaz" düşüncesi bütün sistemi alt üst edebiliyor. Özellikle bankacılık işlemleri gibi kritik anlarda yaşanması yok mu, işte o zaman insan telefonu fırlatmak istiyor. Bu durum sanırım hepimizin ortak dramı haline geldi.

Evet ya, o anki çaresizlik ve sinir bambaşka oluyor gerçekten. Hele o "pil seviyesi aslında o kadar düşük değil" kısmı yok mu, işte orası insanı daha da çileden çıkarıyor. Sanki telefon özellikle o kritik anı kolluyormuş gibi, tüm o dijital rahatlığın bir anda tepetaklak olması, "şimdi mi ya!" dedirtiyor.

Yalnız değilsin, bu durumu yaşayan ve aynı isyanı hisseden çok kişi var eminim. Bazen en basit önlemi bile almayı unutuyoruz o telaşla. Çok doğru bir tespitle anlatmışsın durumu, aynen dediğin gibi, çok fena!

Aynen öyle ya, nokta atışı yapmışsın resmen! O anki çaresizlik, sinir... Telefonun sanki inadına, tam o kritik anda kapanması yok mu, işte o insanı çileden çıkarıyor. Hele bir de "kodun süresi doldu" uyarısını görünce çıldırıyorum.

Bankacılık işlemi mi dersin, önemli bir şifre sıfırlama mı, hep o an gelir başımıza. Sanki dijital evrenin bize yaptığı küçük bir şaka gibi. Benim de kaç kere başıma geldi, artık telefonda bir işlem yapacaksam istemsizce şarja takıyorum, ne olur ne olmaz diye.

Ah, bu durumu yaşayan tek sen değilsin kesinlikle! Okurken o anki çaresizliği ve siniri tekrar hissettim resmen. Hakikaten "şarjım vardı oysa!" derken bir anda kapanması yok mu, sanki telefon özellikle o anı seçiyor gibi.

Böyle anlarda insanın elini kolunu bağlıyor, hele o kodun süresinin dolmaya başladığını görüp yeniden gönderme düğmesine basmak zorunda kalmak... Resmen insanı canından bezdiriyor. Ne diyelim, dikkatli olmakta fayda var ama bazen de elden gelen bir şey olmuyor işte. Çok geçmiş olsun diyeyim.

Ah ah, o hissi çok iyi biliyorum! Yazdıklarını okurken sanki kendi yaşadığım bir anı tekrar canlandı gözümde. Gerçekten de insanı çıldırtan bir durum bu; tam en kritik anda, pil seviyesi aslında o kadar da düşük değilken o aniden kapanma... Sanki telefon sana kasıt yapıyor gibi, o an her şey duruyor. Yeniden açılma süreci, kodun süresi derken bütün işler alt üst oluyor.

Teknoloji kolaylık sağlarken bazen de böyle küçük detaylarla bizi süründürüyor resmen. Yalnız değilsin, bu "dijital lanet" hepimizin ortak derdi sanırım! O anki sinir ve çaresizlik hissi gerçekten de paha biçilemez.

Kesinlikle ya, yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. O anki çaresizlik, sinir ve bekleyiş... Sanki telefonlar da bizimle dalga geçer gibi tam en kritik anda kapanıyor. Hele de banka işlemi gibi acil bir durum varsa, o kısa sürede tekrar açılmasını beklemek ve kodu yeniden istemek insanı çileden çıkarıyor.

Bir de üstüne yeni kodun farklı gelmesi ve kafanın karışması yok mu, işte o zaman insan gerçekten isyan ediyor. Dediğin gibi, şarjı öyle kritik düşük de olmuyor çoğu zaman ama sanki bir programlanmışlık var bu durumlarda. Yaşamayan anlamaz o hissi.

Geri