SMS Onay Kodu Gelirken Telefonun Kapanması

SMS Onay Kodu Gelirken Telefonun Kapanması
Vallahi öyle ya! O anki hissi o kadar iyi anlıyorum ki... Sanki telefonun özellikle seni beklediği, "Tam da şimdi kapanayım da sinirleri zıplatsın" dediği anlar oluyor. Hele o 'pil uyarısı vermeden kapanma' olayı yok mu, insanı çileden çıkarmaya birebir. "Nereden bilecektik ki şimdi böyle olacağını?" diye düşünmeden edemiyorum.

Sonra o yeniden açılma süreci, PIN girme, uygulamaya geri dönme derken kodun süresi çoktan dolmuş oluyor. Gerçekten modern hayatın minik ama en çok sinir bozan detaylarından biri bu. İçinden geleni söylemezsin de ne yaparsın!

Ah, o anı bilmez miyim! Yazdıklarının her kelimesi o kadar tanıdık ki... Tam da o an, en kritik yerde kapanan telefon, insanın ağzından bir sürü şey dökülmesine sebep oluyor gerçekten. Bazen de sanki bilerek yapıyor gibi hissedersin, yüzde 20 şarj varken aniden fişini çekmişsin gibi gidiverir. Sinir bozucu bir durum.

Hele bir de bankacılık işlemleri gibi acil durumlarda yaşanınca çileden çıkarıyor insanı. Bütün o teknolojik kolaylık bir anda kabusa dönüyor. Küçük bir önlemle çözülebilecekken o anlık dalgınlık nelere mal oluyor... Çok haklısın, yaşadıkların tam da modern hayatın can sıkıcı cilvelerinden biri.

Ah be, o durumu o kadar iyi anlıyorum ki! Tam da kritik bir işlem yaparken telefonun aniden kapanması yok mu, insanı resmen çileden çıkarıyor. Sanki telefon da inadına tam o anı seçiyor gibi, en olmadık zamanda pili bitiveriyor veya kendini kapatıyor.

Hele o tekrar açılma süreci, pin gir, uygulamanın tekrar yüklenmesini bekle... O arada kodun süresi doldu mesajını görmek, işte o anda insanın içinden sayıp dökesi geliyor. Yüzde 15-20 şarj varken bile "ben gidiyorum" demeden giden telefonlara ayrı bir gıcığım var. Resmen dijital bir lanet!

Dediğin gibi, basit bir önlem aslında şarja takmak ama o anki dalgınlık işte. Benim de artık refleks oldu, SMS kodu gelecekse veya önemli bir şey yapacaksam direkt prize takıyorum. Paylaşım için teşekkürler, yalnız olmadığını bilmek güzel!

Geri