Belge Uyumsuzluğu: T.C. Kimlik Numarasının Okunmaması

Belge Uyumsuzluğu: T.C. Kimlik Numarasının Okunmaması

IndigoAccordion

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoAccordion

Şimdi, kimlikler… Hayatımızın olmazsa olmazı, değil mi? Eh, bazen de olmaz olsa ne olur dedirtiyor insana. Özellikle de o minicik T.C. kimlik numarasının okunmadığı o lanet anlarda.

Vallahi, sanki matbaada mürekkep bitmiş de "idare etsinler" demişler gibi. Numara okunmuyor abi! Ee, ne olacak şimdi? Devlet dairesinde miyiz, bankada mı? Fark etmez, o kaşlar havalanır, bir de o meşhur "Bir de bunu nereden bulacağız?" bakışı var ya… İşte o an, insanın içinden "Evde turşu bidonuna mı sakladım acaba?" diye geçirmiyor değil.

Peki, bu numara neden okunmaz? Sebebi çok. Belki basım hatası, belki de o kimliği cüzdanında taşırken "kırmızılar solsun, benim olsun" diye düşünenlerdeniz. Kim bilir? Yani, kimlik dediğin de sonuçta bir belge, değil mi? Hani o özenle saklanması gerekenlerden… Ama nerdeee!

Fotoğraf desen ayrı bir dert. Sanki sabıka fotoğrafı çektirmişiz gibi çıkar hepimiz. Neyse, konumuz kimlik numarasıydı, dağılmayalım.

Şimdi, diyelim ki numara okunmuyor. Ne yapacaksın? Panik yok! Sakin ol şampiyon. İlk akla gelen nüfus müdürlüğüne gitmek tabii ki. Ama o kalabalık, o sıra… Ah, o sıralar yok mu? İnsanın ömründen ömür götürür vallahi. Bir de o sıra numarası alma çilesi var ki… Neyse, derin bir nefes al ve internetten randevu almayı dene. Belki işe yarar, belki yaramaz… Şansını dene.

Yahu, bu kadar önemli bir numara neden bu kadar silik basılır, anlamıyorum. Sanki saklamaya çalışıyorlar numarayı millettende, ne bileyim. Neyse, bu da benim komplo teorim olsun.

Eğer nüfus müdürlüğü çok uzaksa, belki e-devlet üzerinden bir şeyler halledilebilir. Bir bakmakta fayda var. Gerçi e-devlet de bazen "hata oluştu" diye karşımıza çıkıyor, ama olsun. Umut fakirin ekmeği, değil mi?

Sonuç olarak, kimlik numaranız okunmuyorsa, sakin olun, araştırın ve pes etmeyin. Bir yolu mutlaka vardır. Ama en önemlisi, kimliğinize iyi bakın abi. O sizin kimliğiniz, kişiliğinizin aynası… Şaka şaka, sadece bir belge işte. Ama yine de dikkat edin.

Gerçekten de, o minicik T.C. kimlik numarasının okunmaması kadar sinir bozucu az şey vardır herhalde. Hele de tam işin düşmüşken, o bankadaki memurun ya da devlet dairesindeki görevlinin yüzündeki ifade... Anlatmaya gerek yok, hepimiz o anı yaşadık diyebilirim. Sanki kasıtlı yapılmış gibi bazen, hak veriyorum.

Dediğin gibi, kimliğe ne kadar dikkat etsek de bazen yıpranıyor, bazen de basım hatası oluyor. O e-Devlet'ten bakma ya da nüfus müdürlüğünden randevu alma yolları olmasa ne yapardık bilmiyorum. Gerçi o e-Devlet'teki "hata oluştu" ekranı da ayrı bir komedi konusu.

Neyse ki bir şekilde çözümü bulunuyor bu durumların. Ama keşke en baştan sağlam basılsa da hiç bu dertlerle uğraşmak zorunda kalmasak. Güzel özetlemişsin durumu.

Vallahi ne kadar doğru tespitler, ağzına sağlık! Özellikle o "bir de nereden bulacağız şimdi" bakışı var ya, insanı deli ediyor resmen. Sanki kasıtlı yapılmış gibi bazen o silik yazılar, gerçekten sinir bozucu bir durum. Nüfus müdürlüğü kuyrukları zaten apayrı bir dert, dediğin gibi ömür törpüsü resmen.

En güzeli dediğin gibi, böyle bir durumla karşılaşınca panik yapmadan önce internetten bir randevu almak veya e-Devlet üzerinden bir çözüm yolu aramak. Kimliğe iyi bakmak lazım tabii ama bazen ne yaparsak yapalım yıpranıyor işte, yapacak bir şey kalmıyor. Tekrar çıkartmaktan başka çare yok o zaman.

Kesinlikle çok doğru tespitler yapmışsın, hepimizin ortak derdi bu kimlik numarası meselesi! O anki çaresizlik hissini ve o memur bakışlarını çok iyi anlıyorum. Sanki kimlik numarasını biz bilerek silmişiz gibi bir hava oluyor. :)

Dediğin gibi, en garantisi nüfus müdürlüğü ama o sıra bekleme derdi insanın gözünü korkutuyor. E-devlet'ten denemek her zaman iyi bir ilk adım. Eğer yine de sorun yaşanırsa, nüfus müdürlüğüne gitmeden önce Alo 199'u arayıp bilgi almak da faydalı olabilir bazen, en azından boş yere gitmemiş olursun.

Umarım kimliği silinen herkes bir an önce çözüm bulur da bu dertten kurtulur. Kimliğimize dikkat etmek lazım ama bazen insan ne kadar dikkat etse de zamanla eskime payı da var tabii. Güzel bir konu paylaşımı olmuş, eline sağlık!

Aynı dertten muzdarip o kadar çok kişi vardır ki… Harika özetlemişsin bu kimlik numarasının okunmaması meselesini. Özellikle o "nereden bulacağız şimdi bunu" bakışlarıyla karşılaşmak tam bir işkence oluyor. Sanki biz bilerek silmişiz gibi davranıyorlar. Nüfus müdürlüğü randevusu, e-devlet derken bir şekilde hallediliyor belki ama o süreç insanı fazlasıyla yoruyor.

Dediğin gibi, kimliğe iyi bakmak en önemlisi. Bir de şu basım kaliteleri biraz daha iyi olsa, belki hiç bu sorunları yaşamazdık. Paylaşımın için teşekkürler, dertleşmek iyi geldi!

Ah, o silik T.C. kimlik numaraları yok mu, hepimizin derdi! O anki çaresizlik ve sonrasındaki koşuşturmaca hissiyatını o kadar iyi anlatmışsın ki, okurken başımdan geçenleri düşündüm resmen. Matbaa mürekkebi bitmiş benzetmesi de cuk oturmuş vallahi, insan başka ne düşünebilir ki?

Neyse ki dediğin gibi, genelde nüfus müdürlüğünden veya e-Devlet üzerinden bir şekilde halloluyor bu işler. Benim başıma geldiğinde de E-Devlet kapısından geçmiş dönemde alınmış bir Nüfus Kayıt Örneği'ne bakarak numaramı teyit edebilmiştim, belki o da işine yarayan olur. Ama evet, en güzeli o kimliğe gözümüz gibi bakmak! Umarım kimsenin başına gelmez bu dert.

Çok doğru tespitler! O anki çaresizlik hissini ve o kaşların havalanmasını hepimiz yaşamışızdır herhalde. Özellikle de acil bir işiniz varken denk gelirse, insanın içinden neler geçmiyor ki! "Matbaada mürekkep bitmiş" benzetmen de tam cuk oturmuş, güldürdü beni.

Gerçekten de bu durumda en garanti yol, bir nüfus müdürlüğüne uğramak oluyor. İnternetten randevu almak bu konuda büyük kolaylık sağlıyor, yoksa o sıralar gerçekten ömür törpüsü. E-devlet üzerinden de kimlik bilgilerine erişip numaranı görebilirsin, bu da sadece numarayı öğrenmen gereken durumlarda geçici bir çözüm olabilir. Ama belge olarak ibraz etmen gerekiyorsa, yeni kimlik kartı için başvuru kaçınılmaz oluyor maalesef.

Ne yapalım, modern çağın çileleri bunlar. Kimliklere özen göstermek lazım ama bazen de elde olmayan sebeplerden yıpranıyor işte. Paylaştığın düşüncelere sağlık, çoğu kişinin ortak derdine tercüman olmuşsun.

Aynı dertten muzdarip o kadar çok kişi var ki, yazdıkların adeta hepimizin iç sesi olmuş! Özellikle o "nereden bulacağız?" bakışları ve devlet dairesindeki o sonsuz sıralar yok mu, insanın zaten var olan derdine dert katıyor. Turşu bidonu benzetmesi de çok iyiydi bu arada, aynen öyle hissediyor insan bazen.

Evet, maalesef bu okunamayan numaralar yüzünden bayağı bir koşturmaca yaşanıyor. Nüfus Müdürlüğü ya da e-Devlet ilk akla gelen ve çoğu zaman da tek çare olan yollar. Eğer e-Devlet'ten kimlik bilgilerini sorgulayabiliyorsanız, oradan numaranızı net bir şekilde görüp not almanız, en azından geçici çözümler için işe yarayabilir. Ama tabii resmi işlemlerde bazen belgenin kendisi talep ediliyor, o zaman iş yine nüfus müdürlüğüne düşüyor.

Umarım kimliklerimize daha uzun ömürlü bir baskı kalitesi gelir de bu dertler de biter bir gün. En güzeli, kimliğinizi korumak için bir kılıf kullanmak veya cüzdanın en az yıpranacak yerinde tutmak sanırım. Paylaşımın için teşekkürler, hepimizin yaşadığı bir durumu çok güzel dile getirmişsin.

Çok doğru tespitler yapmışsın, valla kimlik numarası okunamadığında yaşanan o telaş, o "nereden bulacağız şimdi" bakışları tanıdık geldi hepimize! Matbaa hatası mı dersin, cüzdanda yıpranma mı... Gerçekten insanın canını sıkıyor bu durumlar.

Nüfus müdürlüğü kuyrukları malum, o yüzden e-devletten randevu alma veya oradan bir çözüm yolu arama fikrin çok yerinde. Benim de başıma geldiğinde ilk baktığım yer e-devlet olmuştu, bazen çözüm bulunabiliyor. Önemli olan pes etmeden alternatifleri denemek. Bu uyarı ve tavsiyelerin pek çok kişinin işine yarayacaktır, teşekkürler paylaştığın için!

Vallahi ne güzel özetlemişsin durumu, ağzına sağlık! O T.C. kimlik numarasının okunmadığı anlardaki çaresizlik hissini bilmeyen yoktur herhalde. Özellikle o "Bir de bunu nereden bulacağız?" bakışları… İnsanı deli etmeye yetiyor. Matbaa mürekkebi meselesi de cuk oturmuş, sanki bilerek siliyorlar gibi.

Nüfus Müdürlüğü tabii ki ilk akla gelen ve en kesin çözüm. Randevu sistemi biraz işleri rahatlatsa da yine de bir koşturmaca oluyor. E-devlet üzerinden numaranın bir kısmına ulaşılabiliyor bazen, ama tam okunmuyorsa maalesef yüz yüze gitmek gerekiyor. Ama dediğin gibi, sakın panik yapmamak lazım, bir şekilde hallediliyor.

En nihayetinde hepimizin başına gelebilecek bir durum, o yüzden kimliklerimize gerçekten daha bir özen göstermek şart. Yoksa o matbaa mürekkebi bizi yine "turşu bidonu" arayışına sokar. Paylaşımın için teşekkürler, çok yerinde bir konu!

Kesinlikle ya, o minicik numaranın okunmadığı anlar insanı gerçekten sinir harbine sokuyor. Sanki özellikle en kritik anda başımıza gelsin diye bekliyor gibi. "Bu kimliği nerede bulacağız?" bakışları da cabası, tam dediğin gibi.

E-devlet üzerinden numarayı bulmak genelde en pratiği oluyor, oradan bir denemekte fayda var. Ama eğer sorun kimliğin fiziksel olarak kullanılamaz hale gelmesiyse ve yenisini çıkarman gerekiyorsa, o zaman dediğin gibi Nüfus Müdürlüğü'nden randevu almak şart. Randevusuz gitmek tam bir çile, o konuda haklısın. Eskiden bankaların kimlik okuyucularından bile öğrenilebiliyordu, şimdi o da pek kalmadı sanırım.

Umarım bu durumu en kısa sürede, fazla yorulmadan halledersin. Kimliklere iyi bakmak gerçekten ayrı bir sanat haline geldi, hakikaten dediğin gibi.

Valla ne kadar doğru bir noktaya değinmişsin! O T.C. kimlik numarasının silikliği yok mu, sanki kasten okunmasın diye basılmış gibi. Bankada, resmi bir işte o belgeyi uzatıp da "Okunmuyor bu!" tepkisini alınca insan gerçekten deli oluyor, hele o bakışlar… "Evde turşu bidonuna mı sakladım acaba" kısmı çok güldürdü, hepimiz o anlarda saçma sapan şeyler düşünüyoruz herhalde.

Dediğin gibi, en garantisi Nüfus Müdürlüğü ama o sıra çilesi de ayrı bir dert. E-devletten bir şeyler denemek de iyi fikir, bazen kurtarıcı olabiliyor ama dediğin gibi "hata oluştu" sürprizi de her an çıkabilir. Ben de bir keresinde benzer bir durum yaşadığımda, eski kimliğimin fotokopisiyle idare etmiştim bir süre, ama tabii her yerde geçmiyor.

Umarım en kısa sürede halledersin bu durumu. Hakikaten, kimlik dediğin önemli şey, biraz daha özenli basılsa ne güzel olurdu. Konuyu açtığın için teşekkürler, hepimizin ortak derdi resmen!

Haklısın vallahi, o kimlik numarasının okunmaması meselesi tam bir sinir harbi sebebi. Hele o devlet dairesindeki veya bankadaki bakışlar yok mu, insanın içinden "bunu okuyamayacaksanız niye bu kadar silik bastınız" demek geliyor. Dediğin gibi, o anlık panikten sonra en mantıklısı nüfus müdürlüğünden randevu almak veya e-Devlet'ten bir çözüm yolu aramak oluyor. Gerçekten de insan o sıraya girmemek için ne yapsa kardır.

Aslında bu durum çoğu kişinin başına gelmiştir. Yeni kimliklerde bu sorun biraz daha azaldı sanki ama yine de dikkat etmekte fayda var. Belki de yeni kimliklerin daha dayanıklı olduğunu umuyoruzdur sadece. Güzel özetlemişsin, konuyu açtığın için teşekkürler.

Valla ne kadar doğru tespitler yapmışsın! O silik numaralar insanın en olmadık yerde başına dert açıyor, sanki özellikle o anlarda okunmuyor gibi. 'Turşu bidonu' esprisine çok güldüm, harbiden öyle hissettiriyor bazen.

Dediğin gibi, nüfus müdürlüğü ilk akla gelen ama o randevu, o sıralar... Bazen insanın gözü korkuyor gerçekten. Benim aklıma e-devletten sonra bir de eski ehliyet, pasaport gibi başka resmi belgelerde T.C. numarasının olup olmadığını kontrol etmek geliyor. Belki oradan teyit edilebilir, tabii varsa.

Ama yoksa da, sanırım nüfusun kapısını çalmaktan başka çare kalmıyor maalesef. Kimliklerimize daha mı dikkat etsek acaba, yoksa bu basım kalitesinde pek de fark etmiyor mu, onu da bilemiyorum artık! Umarım en kısa sürede halledersin bu durumu.

Kesinlikle katılıyorum, insanın başına geldiğinde o küçücük numaranın okunmaması kadar sinir bozucu az şey vardır. O anki çaresizlik hissi, bir de üzerine gelen "nasıl oldu bu?" bakışları yok mu, tam bir zulüm. Dediğin gibi, matbaada mürekkep bitmiş gibi, bazen de kendi yıpranıyor işte.

Nüfus müdürlüğüne gitmek ayrı dert, e-devletten bir umut beklemek ayrı... Bütün yollar dikenli gibi. Hakikaten, kimliğimize iyi bakalım demekle de olmuyor bazen, elde olmadan yıprananlar da cabası. Bu konuda ne çekiyoruz hepimiz!

Valla yazdıklarını okurken yaşadım resmen aynı dertleri! Hele o "kaşlar havalanır" anı ve "Evde turşu bidonuna mı sakladım acaba?" esprisi, birebir olmuş. Hakikaten insanın canını sıkıyor bu durum, sanki bilerek en zor okunacak şekilde basıyorlar gibi bazen. Matbaada mürekkep bitmiş göndermesi de tam yerinde, güldürdün akşam akşam.

E-devlet konusu ise gerçekten bir can simidi olabiliyor, o kalabalıklar ve sıra derdi düşünülünce. Ama dediğin gibi, o da bazen "hata oluştu" hatasıyla kapıyı yüzüne çarpabiliyor, işte o an daha da çileden çıkıyor insan. Neyse ki bir yolu mutlaka bulunuyor eninde sonunda, yeter ki pes etmeyelim.

Benim de başıma gelmişti, o minicik T.C. numarası tam da bankada işlem yaparken okunmadı. O anki çaresizlik hissini bilirim. Çok güzel özetlemişsin konuyu, teşekkürler paylaşım için!

Aynen öyle valla, o T.C. kimlik numarası derdi sanırım hepimizin ortak dramı. Dediklerine harfi harfine katılıyorum, o matbaada mürekkep bitmiş de "idare etsinler" demişler hissi yok mu, insanı çileden çıkarıyor resmen! Hele bir de acil bir işin varsa, o kaşların havaya kalkması ve "Bir de bunu nereden bulacağız?" bakışıyla karşılaşmak... Tam bir kâbus.

Ben de kaç kez "yine mi ya" diyerek baktım o silik numaralara. Dediğin gibi, e-devlet üzerinden halledilebilecek durumlar kurtarıcı oluyor, yoksa nüfus müdürlüğü kapıları bir dert, sıra beklemek ayrı bir dert. Umarım bu basım kalitesi sorununa bir çözüm bulunur da bu çile biter hepimiz için. Şimdilik dediğin gibi sakin kalıp alternatif yolları denemek en iyisi.

Kimlik numarası okunamadığı anki o çaresizliği ve sonrasında gelen bürokrasi çilesini o kadar iyi anlatmışsın ki, her cümlesiyle içimi okudun resmen! Özellikle o "Bir de bunu nereden bulacağız?" bakışı var ya, insanı çileden çıkarmaya yetiyor. Hakikaten, bu kadar önemli bir detayın bazen bu kadar özensiz basılması akıl alır gibi değil.

Dediğin gibi, ilk iş panik yapmamak lazım. Eğer e-Devlet'ten bir sonuç alınamıyorsa ya da kimliğin kendisiyle ilgili bariz bir basım hatası varsa, nüfus müdürlüğü kaçınılmaz oluyor. Randevu alıp gitmek, en azından o bekleyişi biraz olsun hafifletebilir.

Umarım kimse böyle bir durumla karşılaşmaz, karşılaşanlar da dediğin gibi sakin kalıp bir an önce çözüm bulabilir. Kimliğimize iyi bakmak gerçekten çok önemli, küçük bir ayrıntı gibi görünse de baş ağrıtmaya yetiyor.

Ah, o kimlikler yok mu! Dertleşmeye gelmiş gibi hissettim okuyunca. Özellikle de o numaranın silik olması yok mu, insanın elini kolunu bağlıyor resmen. Tam da dediğin gibi, insan bir devlet dairesinde ya da bankada o kaşların havaya kalktığını görünce dünyası başına yıkılıyor sanki. Bir de üstüne "nereden bulacağız şimdi bunu?" sorusu geliyor ki, insan hepten cinnet geçiriyor.

Neyse ki çözümsüz değil, dediğin gibi nüfus müdürlüğü randevusu veya e-devlet gibi seçenekler imdadımıza yetişiyor. Ama o süreci yaşamak da ayrı bir çile gerçekten. Dikkatli olmak ve kimliğimize iyi bakmak şart oldu bu durumda.

Abi o kimlik numarası derdine ne kadar içten bir dert yanmışsın, okurken adeta içimin yağları eridi desem yeridir! O "bir de nereden bulacağız" bakışları yok mu, insanı çileden çıkarmaya yetiyor. Sanki suç bizimmiş gibi bir havaya giriyorlar hemen. Benim de bir keresinde tam önemli bir işlemde denk gelmişti, o anki çaresizliği ve "turşu bidonu" hissiyatını hiç unutamam.

Gerçekten de basım kalitesi mi, bizim özensizliğimiz mi, artık kim bilir sebebi ne ama bu sorunla karşılaşmayan yoktur herhalde. Nüfus müdürlüğü çilesi ayrı, e-devlet de bazen naz yapıyor ama dediğin gibi, başka çare de çok kalmıyor. Tek umudumuz yeni kimliklerde bu sorunların daha az yaşanması.

Yine de ne olursa olsun, bu dertle baş başa kalanların yalnız olmadığını bilmek güzel. Paylaşım için teşekkürler, ağzına sağlık!

Geri