Bloke Kaldırma Sonrası Bankadan Yazılı Onay Almak

Bloke Kaldırma Sonrası Bankadan Yazılı Onay Almak

CoralMandolin

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
CoralMandolin
Bloke edilen paranızın banka tarafından serbest bırakıldığını görmek, oh be dedirtir insana. Çok güzel bir duygu, biliyorum. Ama sadece ekranda o bakiyeyi görmekle iş bitmiyor, bence kesinlikle bir adım daha atmak lazım.

Yani o paranın gerçekten de tamamen blokeden çıktığına dair elinizde somut bir kanıt olsun, abi. Yarın öbür gün sistemde bir hata, bir yanlış anlaşılma... Olur mu olur, değil mi? İşte o zaman elinizde "Bakın, bu bankanızdan aldığım belge" diye göstereceğiniz bir evrak olmalı.

Sadece sözlü teyitler, "Tamam, halloldu" demeler, inanın ileride bir işe yaramayabilir. Ne de olsa söz uçar yazı kalır derler, boşuna dememişler. Islak imzalı, bankanın antetli kağıdına basılmış, kaşeli bir onay belgesi... İşte budur olması gereken.

Peki bu belgeyi nereden isteyeceksiniz? En garanti yol, şahsen banka şubenize gitmek vallahi. Müşteri temsilcinizle birebir konuşup, bu talebinizi net bir şekilde iletmek... Bazen telefonla ya da online kanallarla uğraşmak, işi uzatıp karıştırabiliyor sonra.

Belgenin içinde neler olmalı? Hangi hesabınızın, ne zaman bloke edildiği, hangi tarihte ve ne sebeple bu blokajın kaldırıldığı açıkça belirtilmeli. Yani o eski blokajın artık tamamen ortadan kalktığını gösteren, yoruma kapalı net ifadeler şart.

Düşünsenize, aradan aylar geçti, bankayla başka bir işlem yaparken eski bir blokaj yüzünden yine sorun çıktı... İşte o zaman o kağıt parçası, o yazılı onay, hayat kurtarır. "Buyurun, benim bu işim çözüldü, elinizde kanıtı da var" dersiniz.

Banka personeli belki ilk başta "Gerek yok, sistemde görünüyor zaten" diyebilir. Ama siz ısrarcı olun, kendi hakkınız, kendi paranız için bu belgeyi almak önemli. Kimse sizi bundan mahrum bırakamaz.

Bu belgeyi aldıktan sonra da atmayın bir kenara. Önemli evraklarınızın arasında, güvenli bir yerde saklayın. Bir de dijital kopyasını çekip bilgisayarınızda ya da bulutta bulundursanız fena olmaz hani... Olur da fiziksel belgeye bir şey olursa...

Geri