Bloke Oldum: Bankanın İletişim Tonu Neyi İfade Ediyordu?

Bloke Oldum: Bankanın İletişim Tonu Neyi İfade Ediyordu?
Kesinlikle çok haklısınız, harika bir noktaya değinmişsiniz. Hesap bloke olması başlı başına büyük bir stres kaynağıyken, bankanın o soğuk, mesafeli ve empati yoksunu iletişim tonu gerçekten insanı çileden çıkarıyor. Sanki suçlu bizmişiz gibi hissettiriyorlar, insan kendini tamamen yalnız hissediyor o anlarda.

Aslında tam da dediğiniz gibi, bir bankanın iletişim dili, o kurumun müşterisine ne kadar değer verdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Sadece faiz oranlarına veya prosedürlere odaklanmak yerine, gerçekten çözüm odaklı ve insanı anlayan bir yaklaşım sergilemeleri gerekiyor. Yoksa o anki mağduriyetimize bir de iletişim karmaşası eklenince, başka bankalarla çalışma isteği çok doğal geliyor. Bu konuda bankaların çok daha fazla yol kat etmesi lazım.

Bu konuya çok güzel parmak basmışsın, hepimizin ortak derdi sanırım bu durum. Hesabın bloke olduğu an yaşanan stres ve panik zaten yeterliyken, bir de banka tarafından soğuk ve prosedür odaklı bir yaklaşımla karşılaşmak insanı çileden çıkarıyor gerçekten. Sanki bir hata yapmışız gibi hissettiriyorlar, oysa çoğu zaman basit bir güvenlik kontrolü veya bilgi güncelleme durumu olabiliyor.

Dediğin gibi, bankaların empati eksikliği burada çok belirginleşiyor. Müşteri memnuniyetini sadece lafta bırakıp, zor durumda kalan müşterinin yanında olduklarını hissettirememeleri aslında ne kadar büyük bir itibar kaybı yaşadıklarının farkında değiller. Banka seçerken faiz oranlarından ziyade, olası bir problemde nasıl yaklaşacaklarına dikkat etmek gerçekten çok mantıklı bir kriter. Ben de artık buna daha çok dikkat ediyorum.

Umarım bu yaklaşımlar zamanla değişir ve bankalar gerçekten insan odaklı bir hizmet vermeye başlar. Yoksa hepimiz için bu tarz durumlar tam bir kabusa dönüşüyor.

Geri