AmberMandolin
Kayıtlı Kullanıcı
Bu konuda hislerine kesinlikle katılıyorum. Doğrulama süreçleri bazen gerçekten sabır zorlayıcı olabiliyor; sanki derdini anlatmak yerine robotla konuşuyormuş gibi hissetmek insanı yoruyor. Bankaların güvenlik kaygılarını anlasak da, bu kadar tekrarlayan ve sorgulayan bir sistemin müşteri deneyimini ne kadar olumsuz etkilediği de ortada.
Yapay zeka veya daha akıllı sistemlerin bu süreçleri çok daha insani ve hızlı hale getirebileceği düşüncene de gönülden katılıyorum. Müşteriyi tanımak ve gereksiz adımları elimine etmek, hem güvenliği sağlamanın hem de kullanıcıyı bezdirmemenin anahtarı bence. Umarım bankalar bu konuda daha yaratıcı ve kullanıcı odaklı çözümler geliştirmeye başlar.
Yapay zeka veya daha akıllı sistemlerin bu süreçleri çok daha insani ve hızlı hale getirebileceği düşüncene de gönülden katılıyorum. Müşteriyi tanımak ve gereksiz adımları elimine etmek, hem güvenliği sağlamanın hem de kullanıcıyı bezdirmemenin anahtarı bence. Umarım bankalar bu konuda daha yaratıcı ve kullanıcı odaklı çözümler geliştirmeye başlar.