Hesap Güvenlik Kilidi Kaldırma Şube Zorunluluğu

Hesap Güvenlik Kilidi Kaldırma Şube Zorunluluğu

IndigoCadence

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 16
Çözümler 0
IndigoCadence
Cep telefonun elinden kayıp düşer, ekran çatlamaz belki ama ne bileyim, bir bildirim gelir ya da şifremi unuttum tuşuna basmışsındır yanlışlıkla, sonra bir bakarsın mobil bankacılık uygulaman kitlenmiş. Hesap güvenlik kilidi devreye girmiş, o an anlarsın ki hayatın yavaşladı birden. Bazen de hiç bilmediğin bir işlem, bir güvenlik ihlali şüphesi düşer sisteme, hooop, geçmiş olsun.

Şimdi bu devirde, her şeyin cebimizde döndüğü, parmak iziyle, yüz tanımayla işlerin halledildiği bir zamanda, o kilidin karşısında kaskatı kesilip kalıvermek var ya... Vallahi sinir bozucu. Sanki teknolojinin geldiği noktaya bir hakaret gibi, hadi canım der gibi bir durum bu. Banka diyor ki "Güvenliğiniz için." Eyvallah da, o güvenlik niye bazen işleri daha da içinden çıkılmaz hale getirir, onu pek anlayabilmiş değilim.

Bir düşünün, hava yağmurlu, iş yerinden izin almışsın ya da öğle tatilindesin, zaten kısıtlı bir zaman dilimi. Tam o an öğreniyorsun durumu. Mecburen kalkacaksın, giyineceksin, bir toplu taşıma macerası ya da trafikte araba kullanma derdi, sonra o malum şubenin yolunu tutacaksın. Gidiyorsun, kapıda bir sıra, içeride bir kalabalık, sanki başka işin yokmuş gibi bekleyeceksin abi ya.

Oysa mobil uygulamadan birkaç tuşla, belki görüntülü bir görüşmeyle, biyometrik kimlik doğrulamayla halledilebilecek bir mesele değil mi bu? Hani nerede o "her şeyi uzaktan hallediyoruz" söylemleri? Sanki sistem, o "güvenlik" adı altında, sizi bilerek mi yoruyor diye düşündürtüyor insana, resmen bir eziyet…

Hele bir de, şubenin mesai saatlerine denk gelememe durumu var. Belli bir saate kadar açıklar, sen işten çıkana kadar kapanmış oluyor. E ne olacak? O hesap öyle bloke mi kalacak sabaha kadar? Ya da hafta sonuna denk geldiysen, pazartesiye kadar bekleyeceksin. Kredi kartın desen belki bloke oldu, nakit desen çekemiyorsun, bildiğin eli kolu bağlanıyor insanın, koca bir hafta sonu mahvoluyor resmen.

Bankaların bu konuda biraz daha esnek olması gerekmez mi? Yani evet, güvenlik önemli, siber saldırılar, dolandırıcılık girişimleri aldı başını gidiyor, amenna. Ama her güvenlik kilidini kaldırmak için neden fiziksel bir şubeye mecbur kalalım ki? Gelişen teknoloji sadece para transferi yapmak, fatura ödemek için mi var? Kimlik doğrulama süreçleri bunca ilerlemişken, görüntülü görüşmeyle ehliyet, kimlik kartı göstererek işlem yapma imkanları varken…

Gerçekten can sıkıcı, düşünsene, oturduğun yerden dakikalar içinde çözülebilecek bir sorun, sana saatler kaybettiriyor. Belki önemli bir ödeme yapacaktın, belki acil bir ihtiyacın vardı. Planların altüst oluyor, başka bir bankadaki hesabına talim etmek zorunda kalıyorsun bazen...

Zaten bu şube zorunluluğu meselesi, özellikle yaşlılar için daha da zorlayıcı. Onların dijitalleşmeye adaptasyon süreçleri zaten kısıtlı, şimdi bir de hesapları kilitlenince kalkıp şube şube dolaşmak zorunda kalıyorlar. Hani, bankacılık hizmetleri herkese kolaylık sunacaktı? Bu durum tam tersi, bir engel teşkil ediyor.

Hani derler ya, "çözümün kendisi sorunun bir parçası olmuş." İşte tam da bu durum. Güvenlik kilidi iyi niyetli bir önlem olabilir ama kaldırma süreci, dijital çağın getirdiği kolaylıklarla hiç bağdaşmıyor. Sanki, "sen çok dijitalleştin, biraz da eskiye dön, ayakların yere değsin" der gibi. Ne bileyim, insan biraz daha pratik, biraz daha çözüm odaklı yaklaşımlar bekliyor bu konuda.

Ağzınıza sağlık, o kadar doğru noktalara değinmişsiniz ki! Bu şube zorunluluğu meselesi gerçekten modern bankacılığın ruhuna aykırı düşüyor. Teknoloji her şeyi parmaklarımızın ucuna getirmişken, basit bir güvenlik kilidi için yola düşmek, sıra beklemek insanı çileden çıkarıyor.

Hele o mesai saatleri ve hafta sonu kilitlenmeleri ayrı bir dert. Bir de yaşlılar için düşününce durum daha da vahim bir hal alıyor. Görüntülü görüşmeyle birçok resmi işlem halledilirken, bankaların bu konuda hala ısrarcı olması gerçekten düşündürücü. Güvenlik tabii ki önemli ama bunu daha pratik ve dijital çağa uygun çözümlerle sağlamak imkansız olmasa gerek.

Umarım bankalar bu geri bildirimi ciddiye alır ve önümüzdeki dönemde bu gibi işlemleri uzaktan halletme imkanlarını artırır. Sizin de dediğiniz gibi, bazen çözümün kendisi sorunun bir parçası olabiliyor.

Bu konuyu o kadar güzel özetlemişsin ki, içimden geçenleri okumuş gibi oldum. İnsan bazen gerçekten teknolojinin bizi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırdığını hissediyor bu gibi durumlarda. Özellikle hafta sonuna veya mesai saatleri dışına denk geldiğinde, o paranın sana günlerce uzak kalması, acil işlerinin aksaması gerçekten çok can sıkıcı.

Görüntülü görüşmeyle, gelişmiş kimlik doğrulama yöntemleriyle halledilebilecek bir durumun hala şube zorunluluğu istemesi, dijitalleşmeye yatırım yapan bankalara hiç yakışmıyor. Hele bir de yaşlılarımız için bu durumun ne kadar zorlayıcı olduğunu düşündüğümüzde, bankaların bu konuda daha pratik ve erişilebilir çözümler üretmesi gerektiği çok açık. Umarım en kısa zamanda bu süreçler bizim için daha kolay hale gelir.

Yazınızın her kelimesine katılıyorum, bu gerçekten de çağdışı bir uygulama ve insanın bütün düzenini altüst edebiliyor. Hele ki o bahsettiğiniz mesai saatleri ve hafta sonu kısıtlamaları... Sanki bankalar, dijitalleşmenin nimetlerini bir yandan sunarken, diğer yandan bizi bilerek zor durumda bırakmak ister gibi davranıyor. Güvenlik elbette çok önemli ama günümüz teknolojisiyle uzaktan kimlik doğrulamanın, görüntülü görüşmelerin bu kadar geliştiği bir dönemde, basit bir güvenlik kilidi için şubeye gitme zorunluluğu akıl alır gibi değil.

Sadece zaman kaybı değil, aynı zamanda yaşlılar veya hareket kısıtlılığı olanlar için de büyük bir engel. Bir banka olarak her kesime hitap etmeleri beklenirken, bu tür uygulamalarla tam tersi bir durum yaratıyorlar. Umarım bankalar bu konuda daha esnek ve kullanıcı dostu çözümler geliştirmek için adım atarlar.

Anlattıklarınızı okurken resmen aynı senaryoları tekrar yaşadım gibi hissettim, ağzınıza sağlık. O "mobil bankacılık kitlenmiş, şubeye gitmek lazım" anı var ya, insan gerçekten teknolojinin nimetlerinden neden mahrum bırakılıyoruz diye isyan ediyor. Hele acil bir işiniz varken ya da mesai saatleri dışında denk geldiğinde, durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Güvenlik elbette çok önemli, buna kimsenin itirazı yok. Ama bu devirde görüntülü görüşmeyle kimlik doğrulamalar, biyometrik sistemler bu kadar yaygınlaşmışken, sırf bir kilidi açmak için bunca zahmete katlanmak, resmen zaman kaybı. Özellikle yaşlılarımız için ayrı bir eziyet oluyor bu durum.

Bankaların bu konuda daha esnek ve günümüz teknolojisine uygun çözümler üretmesi şart oldu. Umarım sesimiz duyulur ve bu tür basit ama can sıkan sorunlara daha pratik çözümler bulunur.

Okurken içimden "aynen!" diye geçirdim defalarca. Anlattıkların o kadar tanıdık ki... Gerçekten insanın canını sıkıyor bu durum. Hani bir yandan güvenlik önemli diyoruz, amenna, ama bu kadar teknoloji ilerlemişken, görüntülü görüşmeyle onca resmi işlemi halledebilirken, basit bir güvenlik kilidini kaldırmak için neden şubeye gitmek zorunda kalıyoruz, ben de anlamıyorum.

Dediğin gibi, hele bir de iş çıkışı yetişemiyorsun, hafta sonuna denk geliyor, o zaman gör sen çilenin büyüğünü. Yaşlılar için de ayrı bir eziyet oluyor, ona da çok hak veriyorum. Planlar altüst oluyor, insan beklemekten yoruluyor. Sanki dijitalleşmenin nimetlerinden faydalanırken, bir yerde dur diye çeken görünmez bir el var gibi.

Umarım bankalar bu konuda daha pratik, çağımızın gereklerine uygun çözümler geliştirirler. Çünkü bu haliyle, gerçekten hem zaman kaybı hem de gereksiz bir yorgunluk.

Vallahi ağzına sağlık, yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. Bu durum herhalde hepimizin başına gelmiştir ya da gelecektir. İnsanın elini kolunu bağlayan, bir anda tüm planlarını altüst eden bir şey.

Mobil bankacılıkla faturadan transfere her işi hallediyoruz, hatta yeni hesap açılışı bile uzaktan yapılabiliyor bazen. Ama iş güvenlik kilidine gelince sanki zaman tünelinden geçip 90'lara dönüyoruz. Hava yağmurlu, acelen var, mesai saati, derken kendini banka kuyruğunda buluyorsun. Güvenlik önemli, evet, kimse aksini söylemiyor ama teknoloji bu kadar ilerlemişken, yüz tanımayla, görüntülü görüşmeyle kimlik doğrulama varken, hala şubeye "ayak basma" zorunluluğu gerçekten çok yorucu. Hele yaşlılar için ne büyük bir eziyet olduğunu düşününce, insan daha da sinirleniyor.

Keşke bankalar bu konuda daha pratik, daha dijital çözümler sunabilse. Belki özel bir video görüşme hattı, ya da daha güvenli uzaktan kimlik doğrulama yöntemleriyle bu sorunu aşabilirler. Umarım sesimiz duyulur da bu eziyet sona erer.

Kesinlikle çok haklısın! Okurken resmen ben de aynı sinir bozukluğunu yaşadım. Bu durum gerçekten insanın planlarını altüst eden, gereksiz bir koşuşturmaca. Hele ki acil bir işin varken, o kilit yüzünden saatler kaybetmek insana "bu kadar teknoloji ne işe yarıyor o zaman?" dedirtiyor.

Görüntülü görüşmeyle, kimlik doğrulamayla bir sürü işlem yapabilirken, koskoca bir bankanın hesap kilidini kaldırmak için hâlâ şube kapısı aşındırmak zorunda kalmak tam bir paradoks. Yaşlılar için, vakti kısıtlı olanlar için bu durum resmen eziyete dönüşüyor. Umarım bankalar bu konuda daha esnek ve günümüz teknolojisine yakışır çözümler üretirler.

Bu şube zorunluluğu meselesi gerçekten insanın sabrını zorlayan bir durum. Yazdıklarını okurken sanki benim ağzımdan çıkmış gibi hissettim, o kadar haklısın ki her kelimene katılıyorum. Özellikle bu dijital çağda, her işimizi uzaktan halletme imkanları varken basit bir güvenlik kilidini kaldırmak için bankaya gitmek, yol çekmek, sıra beklemek tam bir eziyet.

Hele bir de mesai saatlerine denk gelememe, hafta sonuna denk gelince pazartesiyi beklemek zorunda kalma durumları var ki insanı çileden çıkarır. Acil bir işin, bir ödemen varsa tamamen kitlenip kalıyorsun. Görüntülü görüşmeyle, parmak iziyle bir sürü işlem yapabiliyorken, kimlik doğrulamanın bu kadar kolaylaştığı bir dönemde, bu eski usul uygulamalar gerçekten can sıkıcı.

Bankaların bu konuda daha esnek, teknolojiye daha uygun çözümler üretmesi şart. Güvenlik tabii ki çok önemli ama bu süreç, insanların hayatını zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı. Umarım bir an önce bu duruma bir çözüm bulunur da hepimiz rahat ederiz.

Bu anlattıkların o kadar tanıdık ki, resmen içimden geçenleri kağıda dökmüşsün gibi. O "güvenlik için" lafının bazen ne kadar pratiklikten uzaklaştırdığını, hayatı nasıl yavaşlattığını birebir deneyimleyen çok kişi vardır eminim. Hele o mesai saatleri dışındaki veya hafta sonu yaşanan kilitlenmeler yok mu, insanı çileden çıkarıyor.

Gerçekten de anlaması güç bir durum. Görüntülü görüşmelerle, biyometrik kimlik doğrulamalarla binlerce işlem yapabiliyorken, basit bir güvenlik kilidi için kalkıp şubeye gitmek, sıra beklemek tam bir zaman kaybı ve eziyet. Sanki teknoloji ilerledikçe bazı konularda geriye gidiyoruz gibi bir his yaratıyor.

Umarım bankalar bu konuda daha modern ve kullanıcı dostu çözümler geliştirirler. Çünkü dediğin gibi, bu durum özellikle dijitalleşmeye alışmakta zorlanan yaşlılarımız için de büyük bir engel teşkil ediyor. Belki zamanla görüntülü görüşme ile kimlik doğrulama veya başka pratik yöntemlerle bu şube zorunluluğu kalkar.

Yüreğimden geçeni yazmışsın resmen, çok haklısın! Bu hesap kilitlenme ve şube zorunluluğu meselesi gerçekten çağ dışı kalmış bir durum. Dijitalleşme bu kadar ilerlemişken, görüntülü görüşmeyle kimlik doğrulama yapıp her türlü işlemi halledebilirken, en kritik anlarda kalkıp şubeye gitme mecburiyeti insana sanki "sistemi meşgul et" der gibi geliyor.

Özellikle mesai saatleri içinde veya hafta sonu böyle bir durumla karşılaşınca işler iyice karışıyor. Acil bir ödeme yapman gerekir, bir anda elin kolun bağlanır, tüm planların altüst olur. Yaşlılarımız için ise bambaşka bir dert bu, zaten dijital dünyaya alışmaya çalışırken bir de kalkıp şube peşinde koşmak zorunda kalmaları kabul edilemez.

Umarım bankalar bu konudaki geri bildirimleri dikkate alır ve güvenlik önlemleri kadar, kullanıcı deneyimini de düşünen daha modern ve pratik çözümler sunarlar. Bu tür durumların uzaktan, dijital yollarla kolayca halledilebileceği bir sistemi hepimiz bekliyoruz.

Valla ne kadar haklısın, ağzına sağlık! Yazdıklarını okurken ben de benzer durumları yaşadığımı hatırladım ve resmen içimden geçtin. Bu hesap güvenlik kilidi meselesi, teknolojinin geldiği noktada insanı en çok çileden çıkaran şeylerden biri bence.

Haklısın, bir yandan mobil bankacılıkla her şeyi cebimizden hallediyoruz, görüntülü görüşmeyle kimlik doğrulama yapabiliyoruz ama iş bu kilit açmaya gelince sanki zaman makinesiyle geriye gitmiş gibi oluyoruz. O şube kapısında sıra beklemek, mesai saatlerine yetişmeye çalışmak, planların altüst olması... Gerçekten dediğin gibi, hele bir de yaşlılar için bu durum apayrı bir çile. Güvenlik elbette önemli ama bu sürecin dijital çağın imkanlarıyla çok daha kolay ve kullanıcı dostu hale getirilebilmesi gerekmez mi?

Umarım bankalar bu konuda sesleri duyar ve daha pratik çözümler üretir. Çok doğru bir konuya parmak bastın, eline sağlık.

Bu bahsettiğin durum o kadar tanıdık ki, okurken adeta içimden geçenleri kağıda dökmüşsün gibi hissettim. Kesinlikle katılıyorum, dijitalleşmenin bu kadar ilerlediği, yapay zeka ve biyometrik doğrulamanın hayatımızın bir parçası olduğu bu dönemde, basit bir güvenlik kilidini kaldırmak için fiziksel şubeye gitme zorunluluğu gerçekten sinir bozucu ve çağ dışı kalıyor. Sanki bir adım ileri iki adım geri atıyoruz gibi.

Özellikle mesai saatlerinde işinden gücünden feragat edip yollara düşmek, sonra da o banka kuyruklarında beklemek… Dediğin gibi, acil bir ödeme yapman gerektiğinde veya hafta sonuna denk geldiğinde yaşanan mağduriyetler cabası. Yaşlılar için ne kadar zorlayıcı olduğunu da çok güzel dile getirmişsin, teknoloji kolaylaştırmak yerine bazen hayatı daha da karmaşık hale getirebiliyor. Bankaların bu konuda daha esnek, daha çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmesi şart.

Görüntülü görüşmeyle kimlik doğrulamanın mümkün olduğu, hatta yeni hesap açılışlarının bile uzaktan yapıldığı bir dönemde, mevcut bir hesabın güvenlik kilidini kaldırmak için neden hala şubeye mecbur bırakılıyoruz, aklım almıyor. Umarım bankalar bu konuda kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alır ve daha pratik çözümler sunmaya başlarlar. Yoksa bu durum, giderek artan bir memnuniyetsizliğe yol açacak gibi duruyor.

Bu durumu o kadar güzel özetlemişsiniz ki, yaşadığımız sıkıntıyı benden daha iyi anlatmışsınız diyebilirim. Gerçekten de, mobil bankacılığın sunduğu tüm kolaylıklara rağmen, en kritik anlarda hala bir şube kuyruğuna mahkum edilmek, insana teknolojinin nerede kaldığını düşündürtüyor. Hele o "güvenlik" adı altında saatlerce vakit kaybetmek var ya, insanı çileden çıkarıyor.

Dediğiniz gibi, ehliyet ya da kimlik doğrulamayı görüntülü yapabiliyorken, hesap kilidi için fiziksel şubeye gitmek akıl alır gibi değil. Özellikle iş çıkışı mesai saatlerine denk gelemeyenler ya da yaşlılar için bu durum resmen eziyete dönüşüyor. Umarım bankalar bu konuda daha esnek, çağın ruhuna uygun çözümler geliştirmeye başlar, zira bu durum artık sürdürülebilir değil.

Çok doğru noktalara değinmişsin, bu şube zorunluluğu hepimizin kanayan yarası adeta. O kadar haklısın ki, insanın bütün düzenini altüst edebiliyor böyle basit gibi görünen bir durum. Hele ki acil bir işin varken, parana erişememek ya da bir işlem yapamamak resmen kabus.

Gelişen teknolojiyle uzaktan birçok işlemin kolayca halledilebildiği bir devirde, böyle bir güvenlik kilidini açtırmak için illaki şubeye gitmek zorunda kalmak gerçekten akıl alır gibi değil. Görüntülü görüşmeyle, parmak iziyle onca işlem yapabiliyorken, neden bu konuda hâlâ fiziki varlık isteniyor anlamıyorum. Yaşlılar için ne büyük eziyet olduğunu da çok güzel vurgulamışsın, o da ayrı bir dert.

Umarım bankalar bu konuda yakın zamanda daha kullanıcı dostu çözümler sunar. Güvenlik elbette çok önemli ama bu kadar da hayatı zorlaştırmamalı. Çünkü bu haliyle sadece bizim vaktimizden çalmıyor, aynı zamanda modern bankacılık anlayışına da pek uymuyor.

Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum, bu hesap kilitlenme ve ardından şube zorunluluğu gerçekten sinir bozucu bir durum. Hele o 'güvenliğiniz için' denip aslında hayatı daha da zorlaştırması yok mu, insanı çileden çıkarıyor.

Dediğin gibi, günümüz teknolojisinde görüntülü görüşmeyle, parmak iziyle her şeyi hallederken, basit bir güvenlik kilidini kaldırmak için yollara düşmek, sıra beklemek... Ne kadar mantıksız. Özellikle de acil bir işin varken ya da hafta sonuna denk gelince o bloke hesapla kalakalmak tam bir kabus.

Özellikle yaşlılar için ne kadar zorlayıcı olduğunu da çok güzel özetlemişsin. Teknoloji kolaylık sunmak için var ama bu durum bazen tam tersi bir engele dönüşüyor. Umarım bankalar bu konuda daha pratik ve çağın gereklerine uygun çözümlerle karşımıza çıkarlar, gerçekten büyük bir ihtiyaç bu.

Okurken resmen kendi yaşadıklarımı okudum, her kelimesine katılıyorum söylediklerinin. Bu durum gerçekten insanın planlarını altüst eden, zaman kaybettiren ve çağımızda hiç de yeri olmayan bir eziyet. Telefonla ya da görüntülü görüşmeyle çözülebilecek bir şey için o kadar yolu gitmek, sıra beklemek inanılır gibi değil.

Hele bir de mesai saatlerine denk gelememe, hafta sonuna denk gelirse pazartesiyi beklemek zorunda kalma durumu var ki, insanı çileden çıkarır. Güvenlik önemli evet, ama bu kadar teknoloji gelişmişken, bu tür durumlar için daha pratik, daha dijital çözümlerin olması şart. Özellikle yaşlılarımız için de büyük bir zorluk bu, haklısın.

Umarım bankalar bu konudaki geri bildirimleri dikkate alır ve daha çağdaş, kullanıcı dostu yaklaşımlar geliştirirler. Bu çağda kimse banka kuyruğunda vakit kaybetmek istemez.

Gerçekten can sıkıcı bir durum, insan okurken bile yoruluyor bu banka şube çilesini düşününce. Özellikle bu devirde, her işimizi dijitalden hallettiğimiz bir zamanda, küçük bir güvenlik kilidini kaldırmak için yollara düşmek, şubede sıra beklemek akıl alır gibi değil.

Dediğiniz gibi, mobil uygulamalarda, internet bankacılığında her türlü işlemi hallederken, görüntülü görüşmeyle bile kimlik doğrulaması yapabilirken, neden illa ki o fiziksel şubeye mecbur kalıyoruz anlamak güç. Hele ki çalışan insanlar için mesai saatlerine denk getirmek, o kısıtlı zamanda yol çekmek, gerçekten bir eziyet.

Güvenlik tabii ki önemli ama günümüz teknolojisinde bunun çok daha pratik ve müşteri odaklı yolları olmalı. Sizin de belirttiğiniz gibi, yaşlılar için apayrı bir sorun bu; genel olarak hizmeti kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyorlar resmen. Umarım bankalar bu konuda daha esnek ve çağdaş çözümler üretirler de hepimiz rahat ederiz.

Okurken bile sinir oldum, o durumu yaşayan herkesin benzer şeyler hissettiğinden eminim. Anlattığın her noktaya katılıyorum, özellikle bu devirde böylesine basit bir sorunu çözmek için şubeye gitme zorunluluğu, teknolojinin geldiği noktaya gerçekten büyük bir tezat oluşturuyor.

Görüntülü görüşmeyle banka hesabı açabildiğimiz, yüz tanımayla kimlik doğruladığımız bir dönemde, basit bir hesap kilidini kaldırmak için yola düşmek, zaman kaybetmek, üstelik çoğu zaman mesai saatleriyle çakışmak tam bir çile. Hele de yaşlılar veya acil bir işlemi olanlar için tam bir eziyet. "Güvenlik" deniyor ama bu durum sanki güvenliği değil, sadece insanları yormayı amaçlıyor gibi hissettiriyor.

Umarım bankalar bu konuda artık daha esnek, dijital çözümler üretmeye başlarlar. Madem teknoloji bu kadar gelişti, artık bu tür sıkıntıların da uzaktan ve güvenli bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bu konudaki serzenişin bence çok haklı ve eminim birçok kişiye de tercüman oldun.

Çok doğru bir noktaya parmak basmışsın, bu durum hepimizin ortak sorunu haline geldi. O kadar dijitalleşme diyoruz, her işimizi oturduğumuz yerden hallediyoruz derken, basit bir güvenlik kilidini kaldırmak için yollara düşmek, banka şubelerinde sıra beklemek gerçekten insanın bütün hevesini kaçırıyor. Hele bir de mesai saatlerine denk gelememek ya da hafta sonuna kalmak, işleri iyice içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Aslında ortada görüntülü görüşmeyle kimlik doğrulama, biyometrik verilerle işlem yapma gibi pek çok teknolojik çözüm varken, bankaların bu konudaki "şube zorunluluğu"nda bu kadar ısrarcı olması gerçekten düşündürücü. Özellikle yaşlılarımız için bu, ciddi bir engel teşkil ediyor. Umarım bankalar bu geri kalmış uygulamadan vazgeçip, güvenlik ve kolaylığı bir arada sunan daha modern çözümlere yönelirler. Gerçekten de, bazen çözümün kendisi, sorundan daha büyük bir dert olabiliyor.

Geri