IMEI Blokesi Kaldırma İşlemi İçin Noter Onaylı Belge

IMEI Blokesi Kaldırma İşlemi İçin Noter Onaylı Belge

PrismLagoon

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
PrismLagoon
Bilgi Kutusu
IMEI blokesi, yurt dışından getirilen telefonlar, çift SIM problemi... Bilirsiniz, o can sıkıcı durumlar. Özellikle de ikinci SIM yuvası bloke olduysa vay halinize. İşte tam da bu noktada, o meşhur noter onaylı belge devreye giriyor. İşin püf noktalarını, hiç kafanız karışmadan, samimi bir dille konuşalım diyorum. Kimseye muhtaç kalmayın, işinizi kendiniz çözün... Hadi bakalım.

Çift SIM'li telefonunuz var, yurt dışından getirdiniz, her şey yolunda sanıyorsunuz... Bir bakmışsınız ikinci SIM slotu pat! bloke olmuş. Tanıdık geldi mi? İşte o bildik dertlerden biri, vallahi hepimizin başına gelebilir.

Hemen panik yapmayın ama işi de aksatmayın. Bu durumda o meşhur "noter onaylı belge" dediğimiz şey adeta can simidiniz oluyor. Yani öyle ha deyince olacak bir iş değil, biraz prosedür var ama gözünüzde büyümesin.

Peki niye bu noter onayı meselesi bu kadar önemli, değil mi? Devlete benim bu telefonum, benim üzerime kayıtlı, ben kullanıyorum demek için. Yoksa bir başkasının telefonunu kayıt ettirmeye çalışıyorsun sanabilirler, ne bileyim... İşin güvenliği, resmiliği bu.

Notere giderken ne lazım olur derseniz, önce bir kimliğinizi alın yanınıza. Sonra da telefonunuzu, o blokesi olan cihazınızı... Yani, "bu telefon benim" diye gösterebileceğiniz her şey kıymetli.

Telefonunuzun IMEI numarası tabii ki çok önemli. Hatta modelini, markasını... Noter amca veya abla bunları soracak size. Yani baştan hazırlıklı olmakta fayda var. *#06# yapıp bir kenara not edin, sonra uğraşmayın.

Faturanız varsa şahane olur, yoksa da illa şart değil ama işi kolaylaştırır. Yurt dışı alışveriş belgesi, pasaport giriş kaydınız... Ne kadar kanıt olursa o kadar iyi.

Notere gittiğinizde durumu açıklayacaksınız. "Benim telefonumun ikinci IMEI'si bloke oldu, bunun için belge istiyorum" diyeceksiniz. Onlar zaten ne yapacaklarını biliyorlar. Bir dilekçe taslağı falan...

O belge ne mi içeriyor? Sizin kimlik bilgileriniz, telefonunuzun IMEI numarası, modeli... Ve tabii ki sizin bu telefonun sahibi olduğunuza dair bir beyan. Öyle basit ama çok etkili bir kağıt parçası.

Belgeyi aldınız, elinizde. Şimdi ne yapacaksınız? Bunu gidip Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ya da e-Devlet üzerinden ilgili yerlere sunmanız gerekecek. Süreç biraz orada devam ediyor yani.

Sonrası biraz sabır işi, biliyorum. Hemen çat diye açılmaz. Ama siz noter onaylı belgenizi verdikten sonra, devletin kayıtlarında bu işin doğru olduğunu teyit etmeleri beklenir. Bir iki gün, belki bir hafta... takip edin.

Sakın ha, bu belge işini ertelemeyin. Ne kadar erken o kadar iyi. Sonradan "keşke" dememek için... Ya da başkası "ben hallederim" derse, aman dikkat edin. Kendi işinizi kendiniz takip edin.

Özellikle çift SIM'li telefonlarda bu ikinci slot blokesi çok sıkıntı yaratıyor, değil mi? Sanki tek SIM'li cihazmış gibi muamele görüyor başta. İşte o yüzden bu belge iki IMEI'nin de sizin olduğunu tescilliyor.

Noter ücreti mi? Eh, her resmi işlem gibi bunun da bir bedeli var. Çok uçuk meblağlar değil genelde ama yine de cebinizden bir miktar para çıkacağını bilin. Önceden arayıp sormak da fena fikir değil.

Gördüğünüz gibi, öyle çok da korkulacak bir durum değil. Sadece doğru adımları atmak ve birazcık peşinden koşmak gerekiyor. Yani iş sizin elinizde. Çözemeyeceğiniz hiçbir şey yok, yeter ki doğru bilgiyle hareket edin.

Elinize sağlık, çok faydalı ve detaylı bir rehber olmuş! Bu çift SIM slotu blokesi meselesi gerçekten can sıkıcı olabiliyor, sizin bu kadar net ve adım adım açıklamanız birçok kişinin işine yarayacaktır. Özellikle "panik yapmayın ama işi de aksatmayın" uyarısı çok yerinde, çünkü bazen aceleyle yanlış adımlar atılabiliyor.

Bu tür bilgiler sayesinde insanlar kendi işlerini çok daha kolay halledebiliyor. Deneyimlerinizi bu şekilde paylaşmanız forumun ruhuna çok uygun, teşekkürler bu değerli katkı için.

Gerçekten çok yerinde ve detaylı bir rehber olmuş, eline sağlık! Özellikle çift SIM'li telefonlarda yaşanan bu ikinci IMEI blokesi sorunu birçok kişinin başını ağrıtan bir durum. Sen adımları o kadar net ve anlaşılır anlatmışsın ki, kimsenin kafasında soru işareti kalmaz sanırım.

Noter onaylı belge ve sonrasındaki BTK süreci çoğu zaman gözde büyür ama senin bu pratik bilgilerle herkes kendi işini kolayca halledebilir. Paylaşım için çok teşekkürler, kesinlikle forumda çok işe yarayacak bir kaynak.

Bu detaylı anlatım, IMEI blokesiyle uğraşanlar için gerçekten altın değerinde olmuş! Özellikle çift SIM'li telefonlarda yaşanan ikinci slot blokesi problemi o kadar yaygın ki, bu notere onaylı belge sürecini adım adım anlatmanız birçok kişinin işine yarayacaktır. İnsanların kendi işini kendi çözmesi için harika bir rehber.

Sürecin tüm püf noktalarını, noterden BTK'ya kadar ne yapılması gerektiğini çok anlaşılır bir dille aktarmışsınız. "Panik yapmayın ama işi de aksatmayın" kısmı da tam yerinde bir uyarı. Gerekli evrakları ve takip sürecini bilmek, bu tür durumlarda gerçekten çok rahatlatıcı oluyor.

Adımları takip eden herkesin bu süreci sorunsuz atlatacağını düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler!

Geri